Η παρουσίαση της Ρωσίας

Το Contra.gr σκιαγραφεί το προφίλ της Ρωσίας ενόψει του Euro 2016. Η πορεία στα προκριματικά, η παράδοση στη διοργάνωση, ο όμιλος, το ρόστερ, το αστέρι, ο προπονητής, το σύστημα, οι εμφανίσεις και ο πιο... τρελός οπαδός της ομάδας.

Η παρουσίαση της Ρωσίας
PHOTOGRAPH: ALEXANDER MYSYAKIN/A

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Euro 2016 το Contra.gr παρουσιάζει τις ομάδες που προκρίθηκαν στην τελική φάση της διοργάνωσης. H Ρωσία στα μισά του δρόμου για το δικό της Παγκόσμιο Κύπελλο καλείται ν' αποδείξει πως το ατομικό ταλέντο των μονάδων της μπορεί να μετατραπεί σε κινητήριο δύναμη που θα φέρει μια ομαδική επιτυχία στο μεγάλο τουρνουά της Γαλλίας, αντίστοιχης του 2008 (ημιτελικά). Χωρίς τον Φάμπιο Καπέλο στον πάγκο οι Ρώσοι διεθνείς μοιάζουν απελευθερωμένοι, σαν να κέρδισαν ξανά τη χαμένη αυτοπεποίθησή τους. Το γήπεδο βέβαια θ' αποδείξει, αν ο Ιταλός ήταν τροχοπέδη.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ EURO 2016

Russia's Sergei Ignashevich (L) and Roman Shirokov celebrate the victory over Montenegro in their Euro 2016 group G qualifying soccer match at the Otkrytie Arena stadium in Moscow, Russia, October 12, 2015. REUTERS/Maxim Zmeyev - RTS45BX
Russia's Sergei Ignashevich (L) and Roman Shirokov celebrate the victory over Montenegro in their Euro 2016 group G qualifying soccer match at the Otkrytie Arena stadium in Moscow, Russia, October 12, 2015. REUTERS/Maxim Zmeyev - RTS45BX REUTERS

Η Ρωσία συμμετείχε στον έβδομο όμιλο μαζί με Αυστρία, Σουηδία, Μαυροβούνιο, Λιχτενστάιν και Μολδαβία. Τερμάτισε στη δεύτερη θέση, μετρώντας έξι νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες σε σύνολο δέκα αγώνων. Η εντός έδρας ήττα (1-0) από την ακαταμάχητη Αυστρία μετά τα μέσα της διαδρομής αποτέλεσε το σημείο καμπής, αφού η αλλαγή προπονητή (Σλούτσκι αντί Καπέλο) συνδυάστηκε με τέσσερις σερί νίκες και γκολ 12-1!

ΟΜΙΛΟΣ

Η Ρωσία βρίσκεται στο 2ο γκρουπ μαζί με Αγγλία, Ουαλία και Σλοβακία.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΑ EURO

Η παρουσίαση της Ρωσίας
2004 GETTY IMAGES

H πρώτη φορά που η Ρωσία συμμετείχε στη διοργάνωση ως ανεξάρτητο κράτος και όχι ως Σοβιετική Ένωση ήταν το 1996 και αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων. Το ίδιο συνέβη και στις διοργανώσεις του 2004 (πέτυχε μία νίκη κόντρα στην Ελλάδα), αλλά και του 2012. Η καλύτερή της πορεία ήταν το 2008 όταν έφτασε μέχρι τον ημιτελικό, αλλά έπεσε πάνω στην μετέπειτα πρωταθλήτρια Ισπανία.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Τερματοφύλακες

Ίγκορ Ακινφέεβ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Γιούρι Λοντίγκιν (Ζενίτ), Γκιλιέρμε Μαρινάτο (Λοκομοτίβ Μόσχας)

Αμυντικοί

Σεργκέι Ιγκνασέβιτς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Βασίλι Μπερεζούτσκι (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Αλεκσέι Μπερεζούτσκι (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Ντμίτρι Κομπάροβ (Σπαρτάκ Μόσχας), Ίγκορ Σμολίκοβ (Ζενίτ), Ρομάν Σίσκιν (Λοκομοτίβ Μόσχας), Γκεόργκι Σενίκοβ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Ρομάν Νόιστεντερ (Σάλκε)

Μέσοι

Ρομάν Σιρόκοβ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Αρτούρ Γιοσούποφ (Ζενίτ), Ντένις Γκλουσάκοβ (Σπαρτάκ Μόσχας), Αλεκσάντρ Σαμέντοβ (Λοκομοτίβ Μόσχας), Ντμίτρι Τορμπίνσκι (Κρασνοντάρ), Ολέγκ Σάτοβ (Ζενίτ), Πάβελ Μαμάεβ (Κρασνοντάρ)

Επιθετικοί

Αλεκσάντρ Κοκόριν (Ζενίτ), Αρτιόμ Τζιούμπα (Ζενίτ), Φιόντορ Σμόλοβ (Κρασνοντάρ)

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ

Η παρουσίαση της Ρωσίας

Μεγάλη ελπίδα στην επίθεση ο Αρτιόμ Τζιούμπα της Ζενίτ, ο οποίος στην προκριματική φάση είχε 8 γκολ σε ισάριθμες συμμετοχές και στο ρωσικό πρωτάθλημα σκόραρε άλλα 15. Είναι 27 χρονών, με ύψος 1.96 και αποτελεί το βαρύ πυροβολικό της Ρωσίας.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Η παρουσίαση της Ρωσίας

Στα 45 του ο Λεονίντ Σλούτσκι θεωρείται ήδη ένας από τους πιο πετυχημένους Ρώσους προπονητές στην ιστορία όντας στον πάγκο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας από τον Οκτώβριο του 2009. Ομοσπονδιακός χρίστηκε τον Αύγουστο του 2015, μετά το διαζύγιο με τον Φάμπιο Καπέλο, και με 4/4 νίκες οδήγησε το εθνικό συγκρότημα απευθείας στα τελικά.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Η παρουσίαση της Ρωσίας

Πιστός στο 4-2-3-1 δηλώνει ο Λεονίτν Σλούτσκι. Η πιθανότερη ενδεκάδα αποτελείται από τους: Ακινφέεφ, Σενίκοφ, Β.Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Σμολνίκοφ, Γκλουσακόφ, Ντενίσοφ, Σατόφ, Σιρόκοφ, Κοκόριν, Τζιούμπα

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Η παρουσίαση της Ρωσίας

Ο ΠΙΟ ΤΡΕΛΟΣ ΟΠΑΔΟΣ

Η παρουσίαση της Ρωσίας

Ο STOIXIMAN ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Η Ρωσία κατεβαίνει στη διοργάνωση με πίστη για κάτι καλό. Το ενδεχόμενο να φτάσει μέχρι την πηγή και να πιει και νερό δίνει απόδοση 70.00.

News 24/7

24MEDIA NETWORK