Ανυπεράσπιστη στις ευθείες η McLaren

Σοκάρουν τα στοιχεία υστέρησης της μονάδας ισχύος της Honda στο Μπακού

Τα χαρακτηριστικά της αγωνιστική διαδρομής του ευρωπαϊκού Grand Prix, οξύνουν την ήδη γνωστή αδυναμία που έχει η ομάδα της McLaren: τη μονάδα ισχύος της Honda. Ειδικά η ατελείωτη ευθεία στο Μπακού, που φτάνει τα 2.2 χιλιόμετρα, "σκοτώνει" τις προσπάθειες των οδηγών της Βρετανικής ομάδας. Πόσο; Αρκεί να μελετήσουμε τι έκανε στις κατατακτήριες δοκιμές ο Fernando Alonso.

O Ισπανός κατέλαβε τη δωδέκατη θέση, ήταν ο δεύτερος πιο αργός στη συγκεκριμένη ευθεία (σ.σ. πέρασε μόνο τη Renault του Kevin Magnussen) και αν θέλετε να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, η τελική ταχύτητα της MP4-31 του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή ήταν 27 χιλιόμετρα την ώρα κάτω από εκείνη της Williams του Valtteri Bottas.

Μάλιστα μιλώντας στη μεικτή ζώνη μετά το πέρας των κατατακτήριων δοκιμών στο Αζερμπαϊτζάν, ο Alonso μετέφρασε τη συγκεκριμένη υστέρηση και σε… χρόνο.

"Μόνο στη μεγάλη ευθεία χάνουμε 7-8 δέκατα του δευτερολέπτου. Πηγαίνοντας τέρμα γκάζι και εντελώς ευθεία, χάνουμε τόσο πολύ! Είναι εκνευριστικό αλλά το περιμέναμε πριν έρθουμε πως τα πράγματα θα ήταν έτσι. Η υστέρηση ισχύος είναι προφανής σε σιρκουί σαν και αυτό", είπε ο Alonso. Ωστόσο δεν έχασε την αισιοδοξία του ενόψει του αγώνα: "Θα είναι δύσκολο GP αλλά μπορούμε να κερδίσουμε βαθμούς. Έχουμε δει πολλές εξόδους και ατυχήματα άρα όλα είναι ανοιχτά. Εφόσον παραμείνουμε εντός πίστας, μπορεί με λίγη τύχη να βρεθούμε στην έκτη ή την έβδομη θέση".