GP Κίνας (FP3): Πρωτιά Vettel υπό βροχή

Οι καιρικές συνθήκες στη διεθνή πίστα της Σαγκάης έχουν αλλάξει δραματικά.

GP Κίνας (FP3): Πρωτιά Vettel υπό βροχή

Αλλαγή σκηνικού έχουμε σε ό,τι αφορά στον καιρό που επικρατεί στη Σαγκάη, όπου διεξάγεται ο τρίτος γύρος του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Η βροχή για την οποία μιλούσαν οι προβλέψεις έκανε όντως την εμφάνισή της, επηρεάζοντας σημαντικά την τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

Δεν είδαμε πολλή δράση στα 60 λεπτά της διαδικασίας – μάλιστα χρειάστηκε να περάσουν τα πρώτα 15 προτού ο Vdata-altteri Bottas βγει στην πίστα φορώντας στη Williams ελαστικά για ακραίες καιρικές συνθήκες.

Η βροχή σταμάτησε και στο δεύτερο μισό της διαδικασίας είδαμε περισσότερα, με τα ενδιάμεσα ελαστικά της Pirelli να είναι πλέον η σωστή επιλογή των οδηγών. Με αυτά ο Sebastian Vettel σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.57.351, επίδοση που έμελε να είναι και η καλύτερη του FP3.

Ωστόσο, στους μόλις 3 γύρους που συμπλήρωσε, ο Γερμανός οδηγός της Ferrari διαμαρτυρήθηκε για προσωρινή δυσλειτουργία του κιβωτίου ταχυτήτων της SF16-H. Υπενθυμίζουμε πως στα δύο πρώτα Grand Prix της σεζόν, σε Αυστραλία και Μπαχρέιν, η αξιοπιστία δεν ήταν το ισχυρό χαρτί της ιταλικής ομάδας.

Μόνο 14 εκ των 22 οδηγών πήραν χρόνο, ανάμεσα σε αυτούς δεν ήταν οι δύο Mercedes. Η μάχη της pole position θα αρχίσει στις 10 ώρα Ελλάδας και οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να μη διαφοροποιηθούν. Πράγμα που σίγουρα ανακατεύει πολύ την τράπουλα.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP3:

News 24/7

24MEDIA NETWORK