GP Μπαχρέιν (FP3): 1-2 οι Ferrari στην τελευταία πρόβα

Ο Sebastian Vettel ήταν ταχύτερος στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

GP Μπαχρέιν (FP3): 1-2 οι Ferrari στην τελευταία πρόβα

Οι ελεύθερες δοκιμές του Σαββάτου για το Grand Prix του Μπαχρέιν, είχαν διαφορετική εξέλιξη από εκείνες της Παρασκευής αφού στην κορυφή είχαμε κόκκινα κι όχι ασημί μονοθέσια. Η Ferrari έκανε το 1-2, με τον Sebastian Vettel να σταματάει τα χρονόμετρα στο 1.31.683.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η ωριαία διαδικασία ξεκίνησε με προβλήματα για τις McLaren, αρχικά με τον Jenson Button να παραπονιέται για παράξενο ήχο από τη μονάδα ισχύος της Honda και στη συνέχεια τον Stoffel Vandoorne να μένει καθηλωμένος για αρκετή ώρα στο γκαράζ λόγω διαρροής λαδιού.

Σε ότι αφορά στους χρόνους, στην πρώτη του προσπάθεια ο Nico Rosberg κατάφερε να εκτοπίσει από την κορυφή όσους είχαν κάνει γύρους το 20λεπτο που προηγήθηκε, με τον Lewis Hamilton να σημειώνει ακριβώς τον ίδιο χρόνο λίγο αργότερα. Μόνο που σε αντίθεση με χθες, οι υπόλοιποι είχαν απάντηση.

Με τα πολύ μαλακά ελαστικά της Pirelli ήταν οι οδηγοί της Ferrari που έδειξαν το δρόμο, με τον Γερμανό στην κορυφή και τον Kimi Raikkonen να ακολουθεί με διαφορά 40 χιλιοστών του δευτερολέπτου. Στο 1.32 κινήθηκαν μόνο οι Mercedes και η Williams του Vdata-altteri Bottas ενώ η επίδοση-έκπληξη ήρθε από τον έκτο Romain Grosjean με τη Haas F1.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί πως η καλύτερη επίδοση του FP3, ήταν έξι δέκατα του δευτερολέπτου πιο αργή από τον καλύτερο χρόνο της Παρασκευής, τον οποίο είχε πετύχει ο Rosberg.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP3:

Η μάχη της pole position αρχίζει στις 6 το απόγευμα και θα μεταδοθεί live από τον OTE TV.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

GP Μπαχρέιν (FP2): Δεν άλλαξε τίποτα!

GP Μπαχρέιν (FP1): Με κεκτημένη ταχύτητα ο Rosberg

News 24/7

24MEDIA NETWORK