Ποντάρει στη στρατηγική ο Vettel

Οι Ferrari εκκινούν τον αγώνα με την πολύ μαλακή γόμα, σε αντίθεση με τον Nico Rosberg.

Ποντάρει στη στρατηγική ο Vettel

Οι οδηγοί της Ferrari θα εκκινήσουν τον τρίτο αγώνα του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, το Grand Prix Κίνας, από τη δεύτερη σειρά του grid. Στη μάχη της pole position, οι κόκκινοι ηττήθηκαν από τον Nico Rosberg (Mercedes) αλλά και από τον Daniel Ricciardo (Red Bull Racing).

Εκ των δύο, σαφώς μεγαλύτερος πονοκέφαλος για τους Kimi Raikkonen και Sebastian Vettel θα είναι ο Γερμανός. Μάλιστα, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει από πλευράς στρατηγικής. Κι αυτό διότι σε αντίθεση με τους αντιπάλους του, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας και νικητής σε Αυστραλία και Μπαχρέιν, θα εκκινήσει με ελαστικά μαλακής και όχι πολύ μαλακής γόμας.

Πόσο μπορεί αυτό να επηρεάσει την εξέλιξη του ασιατικού αγώνα; Ο Vettel αναζητά την απάντηση στο ερώτημα: «Είναι δύσκολο να προβλέψεις τι θα γίνει στον αγώνα. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι διαφορά θα κάνει η διαφορετική στρατηγική. Ο Rosberg ήταν ένας από τους ελάχιστους που μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τη μαλακή στο Q2 και να μην έχουν πρόβλημα. Όπως και να έχει, νομίζω πως μπορούμε να έχουμε ένα καλό αγώνα και η δικές μας επιλογές να βγουν σωστές σε ότι αφορά στην πτώση στην απόδοση των ελαστικών λόγω τοπικής υπερθέρμανσης».

Στην Κίνα ο Vettel χάρισε το 2009 την παρθενική νίκη της μετέπειτα τετράκις παγκόσμιας πρωταθλήτριας Red Bull Racing. Έκτοτε έχει βρεθεί άλλες δύο φορές στο βάθρο, πέρυσι ήταν δεύτερος τρέχοντας για λογαριασμό της Ferrari.

News 24/7

24MEDIA NETWORK