Πρωταθλήτρια Νότιας Αμερικής η Ατλέτικο Μινέιρο του Ροναλντίνιο

Την κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες για πρώτη φορά στην ιστορία της πανηγύρισε η Ατλέτικο Μινέιρο, η οποία έκανε την ανατροπή κόντρα στην Ολίμπια της Παραγουάης και επικράτησε στα πέναλτι με 4-3.

Πρωταθλήτρια Νότιας Αμερικής η Ατλέτικο Μινέιρο του Ροναλντίνιο

Η ομάδα του Ροναλντίνιο και του Ζιλμπέρτο Σίλβα είχε ηττηθεί με 2-0 στην Ασουνσιόν την προηγούμενη εβδομάδα και όπως συνέβη με την αντίπαλό της το 2002, κατάφερε να ανατρέψει τόσο τον ημιτελικό όσο και τον τελικό και να στεφθεί πρωταθλήτρια Νότιας Αμερικής.

Ο άλλοτε επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, Ζο, είχε ανοίξει το σκορ στο 47ο λεπτό για τους Βραζιλιάνους και έφτασε τα 7 γκολ στον φετινό θεσμό, κατακτώντας τον τίτλο του πρώτου σκόρερ. Στο 87', ο αμυντικός Λεονάρντο Σίλβα λύτρωσε το "Μινεϊράο", στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση. Οι φιλοξενούμενοι έβλεπαν τον τίτλο να χάνεται μέσα από τα χέρια τους και έμειναν, μάλιστα, με 10 παίκτες στο 85' λόγω αποβολής του αμυντικού Χούλιο Σέσαρ Μανσούρ με 2η κίτρινη κάρτα.

Ο Χουάν Φερέιρα, πάντως, είχε τεράστια ευκαιρία στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας, όταν πέρασε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα Βίκτορ, αλλά γλίστρισε μπροστά στην κενή εστία κι έδωσε την ευκαιρία στον Βραζιλιάνο να αποτρέψει το μοιραίο γκολ.

Στην παράταση δεν άλλαξε κάτι και στη διαδικασία των πέναλτι, οι Βραζιλιάνοι βρήκαν δίχτυα με τους Αλεκσάντρο, Γκιλιέρμε, Ζο και Λεονάρντο Σίλβα, ενώ οι Παραγουανοί με τους Φερέιρα, Σαλουστιάνο Καντία και Λορένσο Αράντα. Ο Ερμίνιο Μιράντα, όμως, είδε τον Βίκτορ να σταματάει το πρώτο πέναλτι της Ολίμπια και η τελευταία προσπάθεια, εκείνη του Ματίας Χιμένες, κατέληξε στο δοκάρι, με συνέπεια η Ατλέτικο να γίνει η 4η σερί ομάδα από τη Βραζιλία που κατακτά τον σημαντικότερο θεσμό της Νότιας Αμερικής, μετά από την Ιντερνασιονάλ το 2010, τη Σάντος το 2011 και την Κορίνθιανς το 2012.

Ατλέτικο Μινέιρο: Βίκτορ, Μίτσελ (71' Αλεκσάντρο), Ρέβερ, Λεονάρντο Σίλβα, Ζούνιορ Σέζαρ, Πιέρε (46' Ροσινέι), Ζοσουέ, Ροναλντίνιο, Μπερνάρ, Ταρντέλι, Ζο

Ολίμπια: Μαρτίν Σίλβα, Καντία, Μανσούρ, Μασακότε, Μιράντα, Μπενίτες, Αράντα, Πιτόνι, Αλεχάντρο Σίλβα (70' Χιμένες), Σαλγκέιρο (83' Μπάες), Μπαρέιρο (46' Φερέιρα)

News 24/7

24MEDIA NETWORK