Το γκολ ενός 14χρονου έκρινε το ντέρμπι τίτλου της Παραγουάης

Ο Φερνάντο Οβελάρ είναι ακόμα 14 ετών και αντί να παρακολουθεί από τις κερκίδες συνοδεία του πατέρα του τα clásico Ολίμπια - Σέρο Πορτένιο, παίζει σε αυτά και σκοράρει κιόλας!

Το γκολ ενός 14χρονου έκρινε το ντέρμπι τίτλου της Παραγουάης

Η Ολίμπια Ασουνσιόν είναι κάτοχος 41 πρωταθλημάτων Παραγουάης. Η Σέρο Πορτένιο 32. Φέτος, κάποια θα προσθέσει τον τίτλο του Apertura στο παλμαρέ της. Η Ολίμπια είναι πρωτοπόρος, η Σέρο ακολουθεί με 7 πόντους διαφορά.

Έξι αγωνιστικές πριν από το τέλος, οι δύο ομάδες έδιναν τον αγώνα που θα έκρινε τα πάντα στην έδρα της Ολίμπια. Το clásico του 'Ντεφενσόρες ντελ Τσάκο' προσέλκυσε 40.000 θεατές και δικαίως.

Οι παίκτες του Φερνάντο Χουμπέρο δεν φοβήθηκαν από την 'καυτή' ατμόσφαιρα. Ήταν συνηθισμένοι σε τέτοιες καταστάσεις Οι 10 από τους 11 του αρχικού σχήματος. Διότι ο ενδέκατος είχε κάθε λόγο να μην θέλει να βρίσκεται εκεί... ασυνόδευτος. Στις κερκίδες οι αστυνομικοί δύσκολα θα του επέτρεπαν την είσοδο, πόσο μάλλον στον αγωνιστικό χώρο.

Μόνο που ο Φερνάντο Οβελάρ δεν ήταν ένα οποιοδήποτε παιδί. Ήταν ο βασικός επιθετικός της Σέρο Πορτένιο στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό παιχνίδι της Παραγουάης, στο σπίτι του μισητού εχθρού, για 90 λεπτά που θα έκριναν τον τίτλο! Σε ηλικία 14 ετών, 9 μηνών και 27 ημερών!

Δεν ήταν καν το ντεμπούτο του. Αυτό σημειώθηκε μία εβδομάδα νωρίτερα, στο εντός έδρας 1-1 με την 3 Φεμπρέρο, όταν άρχισε βασικός για τη Σέρο Πορτένιο!

Η συμμετοχή και μόνο σε έναν επαγγελματικό αγώνα θα ήταν αρκετή για να τον ψηλώσει μερικούς πόντους παραπάνω, πόσο μάλλον όταν την επόμενη εβδομάδα αγωνίζεται και στο μεγαλύτερο ντέρμπι της χώρας. Ο αδηφάγος Οβελάρ δεν έμεινε εκεί, όμως, αφού σημείωσε και το πρώτο γκολ του αγώνα!

Στο 16ο λεπτό, μετά από κάθετη πάσα του Χουάν Αγκιλάρ, έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, 'τσίμπησε' υπέροχα την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα της Ολίμπια και άνοιξε το σκορ!

Η χαρά δεν κράτησε πολύ, αφού στο 27' οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν. Το ντέρμπι δικαίωσε το... όνομά του, αφού η Σέρο Πορτένιο πήρε προβάδισμα στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων και στο 9ο λεπτό αποβλήθηκαν ένας παίκτης από κάθε ομάδα. Στο 13ο λεπτό των καθυστερήσεων, η Ολίμπια ισοφάρισε σε 2-2 και πλέον γλυκοκοιτάζει ακόμα ένα πρωτάθλημα.

Ο Οβελάρ δεν ήταν στον αγωνιστικό χώρο για να βοηθήσει τους συμπαίκτες του. Αντικαταστάθηκε στο 59ο λεπτό, από τον ίδιο παίκτη που τον είχε αντικαταστήσει και στο ντεμπούτο του μία εβδομάδα νωρίτερα, από τον παίκτη που πλέον 'βλέπει' πάγκο εξαιτίας του, από τον... Χόρχε Μπενίτεθ, τον πρώην επιθετικό του Ολυμπιακού (2014-2015).



Ο Οβελάρ, πάντως, δεν είναι ο πρώτος 14χρονος που σκοράρει σε επαγγελματικό πρωτάθλημα. Το έχει καταφέρει κι ένας πρώην παίκτης του... Άρη, ο περίφημος Φρέντι Αντού στο MLS το 2004. Ο νεαρότερος στην Αμερική, δε, που έχει αγωνιστεί σε επαγγελματικό επίπεδο είναι ο Μαουρίσιο Μπαλντιβιέσο, ο οποίος τον Ιούλιο του 2009 , τρεις ημέρες πριν από τα 13α γενέθλιά του, φόρεσε τη φανέλα της Αουρόρα, της ομάδας που προπονεί ο πατέρας του, στην ήττα από τη Λα Πας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK