18η αγ.: Μπαίνει στο κόλπο και η Τότεναμ

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γκάρετ Μπέιλ, η Τότεναμ πέρασε νικηφόρα από τη δύσκολη έδρα της Νόριτς και μείωσε τη διαφορά της από την κορυφή (έχει έναν αγώνα λιγότερο από τις πρωτοπόρους Σίτι και Γιουνάιτεντ).

18η αγ.: Μπαίνει στο κόλπο και η Τότεναμ

Ο Ουαλός άσος άνοιξε το σκορ στο 55ο λεπτό με κοντινό πλασέ, έπειτα από ασίστ του Αντεμπαγιόρ, ενώ ο ίδιος παίκτης διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 67' με ωραία ατομική ενέργεια και πλασέ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μπέιλ έχει συμμετοχή (γκολ ή ασίστ) στα επτά από τα οκτώ τελευταία γκολ της ομάδας του στην Premier League.

Στον αντίποδα η Νόριτς δεν μπόρεσε να διατηρήσει απαραβίαστη την εστία της ούτε σε αυτό το ματς (αυτή και η Μπλάκμπερν είναι οι μοναδικές ομάδες που έχουν δεχθεί γκολ σε όλα τα παιχνίδια).

Σε γενικές γραμμές πάντως, μόνο γούρι δεν έφερε στους "μεγάλους" της Premier League η Boxing Day. Μετά τις Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι και Λίβερπουλ, η Άρσεναλ δεν μπόρεσε να καταβάλει την Γουλβς, παρότι η διαιτησία την ευνόησε αρκετά.

Οι "κανονιέρηδες" άνοιξαν το σκορ στο 8ο λεπτό με τον Ζερβίνιο. Έπειτα από εξαιρετική μπαλιά-"τρύπα" του Μπεναγιούν, ο Ιβοριανός εξτρέμ απέφυγε τον Χένεσι και στη συνέχεια παραβίασε την εστία του. Αυτό ήταν το πέμπτο γκολ της ομάδας του Αρσέν Βενγκέρ, που προέρχεται από αντεπίθεση (μόνο η Σίτι έχει πράξει αναλόγως), ενώ αντίθετα αυτή ήταν η έβδομη φορά που οι "λύκοι" δέχονται γκολ στο πρώτο τέταρτο του παιχνιδιού (καμία άλλη ομάδα δεν έχει δεχθεί τόσα τέρματα σε αυτό το χρονικό σημείο). Η απάντηση των φιλοξενούμενων δόθηκε στο 38ο λεπτό με κοντινή κεφαλιά του Φλέτσερ, ο οποίος βρέθηκε στην πορεία της μπάλας μετά από σουτ του Χαντ και κόντρα σε σώμα αμυντικού. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σκωτσέζος επιθετικός έχει σημειώσει 10 γκολ με το κεφάλι από την έναρξη της προηγούμενης σεζόν μέχρι σήμερα (πρώτος στη σχετική κατηγορία).

Στο δεύτερο ημίχρονο η Άρσεναλ πολιόρκησε την εστία του Χένεσι, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες για να ξαναπάρει το προβάδισμα. Στο 65' ο Ουαλός γκολκίπερ εκτινάχθηκε και απέκρουσε σε κόρνερ το φάουλ του φαν Πέρσι, ενώ ένα λεπτό αργότερα, σταμάτησε με το πόδι την κοντινή κεφαλιά του Μερτεζάκερ. Στη συνέχεια ο διαιτητής της αναμέτρησης (Στιούαρτ Άτγουελ) έγινε ο αρνητικός πρωταγωνιστής με τις αποφάσεις του, αφού στο 69' χαρίστηκε στον Σονγκ (του έβγαλε κίτρινη αντί για κόκκινη κάρτα) και στο 75' απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον Μίλιας για μαρκάρισμα στον Αρτέτα (ίσως δεν έπρεπε να δοθεί ούτε κίτρινη).

Στα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης, η Άρσεναλ έπαιξε σαν τη γάτα με το ποντίκι την Γουλβς, όμως, ο Χένεσι δήλωσε "παρών" όπου χρειάστηκε, στερώντας μάλιστα από τον φαν Πέρσι την ευκαιρία να ξεπεράσει τον Τιερί Ανρί στα γκολ ενός ημερολογιακού έτους (αμφότεροι έχουν σημειώσει 34, ενώ το σχετικό ρεκόρ στην Αγγλία κατέχει ο Άλαν Σίρερ με 36). Παράλληλα, οι "λύκοι" απέσπασαν τον πρώτο τους βαθμό από τους "κανονιέρηδες", έπειτα από έξι διαδοχικές ήττες.

Με το ίδιο σκορ έληξε και η δεύτερη -χρονικά- αναμέτρηση της ημέρας, μεταξύ της Σουόνσι και της ΚΠΡ.

Η ουαλική ομάδα ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη φάση του αγώνα (14ο λεπτό) με έξυπνο πλασέ του Γκρέιαμ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως, στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία του ματς και δίκαια έφτασαν στην ισοφάριση.

Δώδεκα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, έπειτα από βολέ του Κένι και λάθος του Μπρίτον (κεφαλιά προς τα πίσω), ο ΜακΚι κινήθηκε προς την πορεία της μπάλας, έγινε κάτοχός της και με κοντινό πλασέ νίκησε τον Φορμ. Αυτό ήταν το πρώτο εντός έδρας γκολ που δέχεται η Σουόνσι μετά από 317 λεπτά.

Αν μία ομάδα δικαιούτω τη νίκη, αυτή ήταν η ΚΠΡ που δημιούργησε ορισμένες επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ των γηπεδούχων. Στη σημαντικότερη εξ αυτών (74ο λεπτό) ο Φορμ πραγματοποίησε μία ιδιαίτερα δύσκολη επέμβαση και χάρισε τον βαθμό στην ομάδα του.

Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής

Τσέλσι - Φούλαμ 1-1

(47' Μάτα / 56' Ντέμπσεϊ)

Μπόλτον - Νιούκαστλ 0-2

(69' Μπεν Αρφά, 71' Μπα)

Λίβερπουλ-Μπλάκμπερν 1-1

(53' Μάξι Ροντρίγκες / 45' αυτ. Άνταμ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γουίγκαν 5-0

(8' Παρκ, 41', 58', 78' πεν. Μπερμπάτοφ, 75' Βαλένσια)

Σάντερλαντ - Έβερτον 1-1

(26' Κολμπακ / 51' πεν. Μπέινς)

Γουέστ Μπρομ - Μάντσεστερ Σίτι 0-0

Στόουκ - Άστον Βίλα 0-0

Άρσεναλ - Γουλβς 1-1

(8' Ζερβίνιο / 38' Φλέτσερ)

Σουόνσι - ΚΠΡ 1-1

(14' Γκρέιαμ / 58' ΜακΚι)

Νόριτς - Τότεναμ 0-2

(55', 67' Μπέιλ)

Διαβάστε εδώ τι έγινε στα παιχνίδια της Δευτέρας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK