Ο Ρανιέρι έριξε κατακόρυφα τον πήχη της Λέστερ

Το όριο των 40 βαθμών, που χαρίζουν παραμονή, είναι κατά τον Κλαούντιο Ρανιέρι ο βασικός στόχος της Λέστερ για τη σεζόν που αρχίζει σε λίγες εβδομάδες.

Ο Ρανιέρι έριξε κατακόρυφα τον πήχη της Λέστερ
Ρανιέρι Λέστερ

Η Λέστερ έκανε πέρυσι το θαύμα. Ανταγωνίστηκε ομάδες με πολλαπλάσια μπάτζετ και πληρέστερα ρόστερ, όπως η Άρσεναλ, η Μάντσεστερ Σίτι ή η Γιουνάιτεντ και κατάφερε να τερματίσει πρώτη.

Οι βαθμοί που συγκέντρωσε στο φινάλε της διαδρομής ήταν 81, δέκα περισσότερους από όσους μάζεψαν οι "κανονιέρηδες" και δεκαπέντε από τους αντίστοιχους των "πολιτών" που ήρθαν τέταρτοι.

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι ξέρει ότι όλα αυτά ανήκαν στη σφαίρα του φανταστικού και δεν είναι καθόλου εύκολο να επαναληφθούν. Ερωτηθείς για το βασικό στόχο των "αλεπούδων" τη νέα σεζόν ήταν κάτι παραπάνω από κυνικός. Αποκρίθηκε με ειλικρίνεια πως ο πήχης είναι στους 40 βαθμούς. Όσους δηλαδή χρειάστηκαν πέρυσι ομάδες που γλίτωσαν τον υποβιβασμό (η Νιούκαστλ έπεσε με 37). Μόνο αν επιτευχθεί αυτός ο στόχος, θα μπει ο επόμενος.

Χαρακτηριστικά υποστήριξε: " Πρώτα θέλουμε 40 πόντους. Μετά να είμαστε στο πρώτο μισό, κατόπιν να μπούμε στην τετράδα και στο φινάλε, αν είναι δυνατόν να κατακτήσουμε ακόμη ένα τρόπαιο". Ξέρει που πατάει και που βρίσκεται. Γνωρίζει τι ομάδα έχει στα χέρια του και δεν υπόσχεται τον ουρανό με τ' άστρα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK