Ο μεγαλόκαρδος Ζοζέ δεν ζητάει συγγνώμη, μόνο συγχωρεί (τον Ιάνι)

Ο Μάρκο Ιάνι κέρδισε τα λίγα λεπτά δημοσιότητας που του αναλογούσαν. Προκάλεσε τον Ζοζέ Μουρίνιο και αυτό αρκούσε για να τον μάθει η ποδοσφαιρική υφήλιος. Η παρέμβαση του Σάρι έλυσε την παρεξήγηση.

ManU coach Jose Mourinho and Chelsea's manager Maurizio Sarri, right, talk after the 2-2 draw in their English Premier League soccer match between Chelsea and Manchester United at Stamford Bridge stadium in London Saturday, Oct. 20, 2018. (AP Photo/Matt Dunham)
ManU coach Jose Mourinho and Chelsea's manager Maurizio Sarri, right, talk after the 2-2 draw in their English Premier League soccer match between Chelsea and Manchester United at Stamford Bridge stadium in London Saturday, Oct. 20, 2018. (AP Photo/Matt Dunham) AP

'Special one' δεν (αυτο)αποκαλείται τυχαία ο Ζοζέ Μουρίνιο. Ισχυρή προσωπικότητα αναμφίβολα, εριστικός και αλαζόνας δύο από τις άσβεστες 'ρετσινιές' που κουβαλά μαζί του απ' όταν τον γνώριζε ο κόσμος ως προπονητή της Πόρτο.

Άλλον προπονητή όμως με πρωτάθλημα στην Πορτογαλία, στην Αγγλία, στην Ιταλία, στην Ισπανία και ευρω-τίτλους δεν θα βρεις εύκολα. Το ειδικό βάρος του πολλά κιλά όσο κι αν τις (ποδοσφαιρικές ή μη) πρακτικές του δεν τις συμμερίζονται οι 'σύγχρονοι' του. Ούτε ο ίδιος τρίτων, με αποτέλεσμα τα μέτωπα που -κατά καιρούς- έχει ανοίξει να είναι πολλαπλάσια των τροπαίων του.

Από το Σάββατο απέκτησε άλλον 'εχθρό', χωρίς αυτή τη φορά να του επιρρίπτεται η ευθύνη. Πρόκειται για τον Μάρκο Ιάνι. Ο 36χρονος Ιταλός είναι εκ των βοηθών του Μαουρίτσιο Σάρι. Τον είχε για δύο χρόνια στη Νάπολι και τον πήρε μαζί του στην Τσέλσι, για να συμπληρώνει το τιμ που έφτιαξε στο Λονδίνο.

Το γκολ του Ρος Μπάρκλεϊ στο 97ο λεπτό για το 2-2 της Τσέλσι στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο 'Στάμφορντ Μπριτζ' προκάλεσε έκρηξη στον πάγκο των 'μπλε'. Άπαντες ανεξαιρέτως εκσφενδονίστηκαν από τις θέσεις τους. Όπως οι πιλότοι σε περίπτωση εγκατάλειψης του πολεμικού αεροσκάφους.

Ο Ιάνι δεν περιορίστηκε εκεί. Πέρασε δύο φορές μπροστά από τον απογοητευμένο για την εξέλιξη Μουρίνιο και προκάλεσε. Την ακριβή χειρονομία του ο φακός δεν την κατέγραψε. Κατέγραψε όμως την αντίδραση του Μουρίνιο. Ο οποίος πετάχτηκε σαν ελατήριο από τη θέση του και κινήθηκε εναντίον του. Μόνο οι άνθρωποι ασφαλείας τον απέτρεψαν από τη χειροδικία. Ακολούθως και ο Μαουρίτσιο Σάρι που λειτούργησε κατευναστικά. Ανέλαβε να επαναφέρει στην τάξη τον συνεργάτη του.

Το τελευταίο το επικοινώνησε ο ίδιος Ζοζέ στο flash interview. Σύμφωνα με όσα δήλωσε, ο Ιάνι, με εντολή του προϊσταμένου του, αναγκάστηκε να πάει και του ζήτησε συγγνώμη για την απρεπή συμπεριφορά του. Δεν ξέρουμε αν δήλωσε τη μεταμέλειά του γονατιστός, ζητώντας άφεση αμαρτιών. Πάντως ο Μουρίνιο τον συγχώρησε, επειδή "και εγώ έχω κάνει πολλά λάθη στην καριέρα μου". Μεγαλόκαρδος και με αυτογνωσία.

Ο Πορτογάλος, βέβαια, δεν είχε απολογηθεί ποτέ για ό,τι είχε συμβεί πριν από 6 χρόνια, τον Αύγουστο του 2011, στο επεισόδιο με τον (αδικοχαμένο) Τίτο Βιλανόβα, τότε βοηθό του Πεπ Γκουαρδιόλα στην Μπαρτσελόνα.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Matt Dunham

News 24/7

24MEDIA NETWORK