Πόσους προπονητές άλλαξαν οι αγγλικές ομάδες τα τελευταία 20 χρόνια

Η πρόσληψη του Στιβ ΜακΚλάρεν στη Νιούκαστλ έδωσε την αφορμή στους Αγγλους δημοσιογράφους να ψάξουν πόσοι προπονητές εργάστηκαν στις ομάδες της Πρέμιερσιπ από το 1995 και μετά, τα τελευταία 20 χρόνια δηλαδή.

Η απάντηση; Είναι ο αριθμός 215. Tη μέτρηση την έκανε η αγγλική εφημερίδα "Telegraph" και το συμπέρασμα που έδωσε στο κοινό δεν είναι και ιδιαίτερα κολακευτικό για το αγγλικό ποδόσφαιρο.

Για κάθε "ενάρετο" παράδειγμα, τύπου Αρσέν Βενγκέρ, υπάρχει και ένα αντιπαράδειγμα, όπως η Νιούκαστλ, που άλλαξε 14 προπονητές τα τελευταία 20 χρόνια ή της Σαουθάμπτον που προσέλαβε και απέλυσε 18 προπονητές.

Παρακάτω ο πίνακας με τις ομάδες τοποθετημένες ανάλογα με τη συνήθειά τους να αλλάζουν προπονητές.

Πιο ανθεκτικός παραμένει φυσικά ο Αρσεν Βενγκέρ ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο της Αρσεναλ τα τελευταία 19 χρόνια. Οι συνάδελφοί του στην επόμενη Πρέμιερσιπ δεν μπορούν καν να ακουμπήσουν το ρεκόρ του κάτι απολύτως φυσιολογικό.

 

Longread

Η 11άδα των κοντών μάγων της μπάλας

Το Contra.gr επέλεξε 11 ποδοσφαιριστές ως 1μ70, μικρούς στο μάτι, που όμως άφησαν το αποτύπωμά τους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ψηφίστε στο poll τον, κατά τη γνώμη σας, κορυφαίο όλων!