Τα τρία δάχτυλα του Ζοζέ Μουρίνιο στο Στάμφορντ Μπριτζ

Το ντέρμπι ανάμεσα στην Τσέλσι και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν απολαυστικό όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, επεισοδιακό όσον αφορά την κόντρα του Μουρίνιο με τον Ιάνι και είχε ένα μήνυμα του Special One προς το κοινό του Σάμφορτν Μπριτζ.

ManU coach Jose Mourinho, right, encourages his team during their English Premier League soccer match between Chelsea and Manchester United at Stamford Bridge stadium in London Saturday, Oct. 20, 2018. (AP Photo/Matt Dunham)
ManU coach Jose Mourinho, right, encourages his team during their English Premier League soccer match between Chelsea and Manchester United at Stamford Bridge stadium in London Saturday, Oct. 20, 2018. (AP Photo/Matt Dunham) AP

Ο Ρος Μπάρκλεϊ ισοφάρισε σε 2-2 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο 97ο λεπτό της αναμέτρησης με του μπλε του Λονδίνου με τον Μουρίνιο να διαπληκτίζεται με έναν εκ των βοηθών του Σάρι, τον Μάκο Ιάνι. Εκτός όμως από τις σκηνές με τους security να συγκρατούν τον Πορτογάλο τεχνικό ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα και η Premier League να διατηρήσει την αίγλη της διαδραματίστηκε ακόμα ένα περιστατικό, πολύ πιο ποδοσφαιρικό από το προαναφερθέν.

Το κοινό της Τσέλσι αποφάσισε να αποδοκιμάσει έντονα τον Special One και άσχετα με την άποψη που έχει ο κάθ' ένας για τον προπονητή ή τον άνθρωπο Μουρίνιο, αυτή ήταν μία λάθος κίνηση από το Σταμφορντ Μπριτζ. Ο Μουρίνιο όμως είχε την καλύτερη απάντηση στα υβριστικά συνθήματα και δεν χρειάστηκε ούτε να απαντήσει λεκτικά ούτε να προκαλέσει. Απλά σήκωσε και έδειξε τρία δάχτυλα στους οπαδούς, θυμίζοντάς τους πως σε αυτό το γήπεδο έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα Αγγλίας.

ManU coach Jose Mourinho flashes three fingers after the English Premier League soccer match between Chelsea and Manchester United at Stamford Bridge stadium in London Saturday, Oct. 20, 2018. (AP Photo/Matt Dunham)
ManU coach Jose Mourinho flashes three fingers after the English Premier League soccer match between Chelsea and Manchester United at Stamford Bridge stadium in London Saturday, Oct. 20, 2018. (AP Photo/Matt Dunham) AP

Ο Μουρίνιο προσελήφθη και επίσημα στην Τσέλσι στις 2 Ιουνίου 2004, με την Πόρτο να λαμβάνει 1,7 εκατομμύρια λίρες ως αποζημίωση. Από την πρώτη του χρονιά (2004-05) ο Μουρίνιο διαχειρίστηκε ένα υψηλότατο για την εποχή μπάτζετ 70 εκατομμυρίων λιρών και πραγματοποίησε τις μεταγραφές των: Τιάγκο Μέντες από την Μπενφίκα (10 εκατ. λίρες), Μικαέλ Εσιέν από την Λυών (24.4 εκατ. λίρες), Ντιντιέ Ντρογκμπά από την Μαρσέιγ, Ματέτζα Κεζμάν από την Αϊντχόφεν (5.4 εκατ. λίρες) και τους Ρικάρντο Καρβάλιο (19.8 εκατ. λίρες) και Πάουλο Φερέιρα (13.3 εκατ. λίρες) από την πρώην του ομάδα, την Πόρτο.

Υπό την καθοδήγηση του Μουρίνιο, η Τσέλσι κατέκτησε το πρωτάθλημα της Premier League μετά από 50 χρόνια, έχοντας την καλύτερη άμυνα με 19 γκολ. Την ίδια χρονιά κατέκτησε και και το League Cup Αγγλίας κερδίζοντας στον τελικό την πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ με 3-2.

Το 2005-06 έκανε το back to back στην Premier League ενώ το 2006-07 κατακτά εκ νέου το League Cup και τον μοναδικό αγγλικό τίτλο που του έλειπε από τους μπλε, το ιστορικό Κύπελλο Αγγλίας κερδίζοντας στην παράταση την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 1-0. Το τρίτο δάχτυλο και το τρίτο τρόπαιο της Premier League ήρθε μετά την επιστροφή του στην Αγγλία, αφού ολοκλήρωσε το πέρασμά του από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Παρότι η Τσέλσι αποκλείστηκε από το Κύπελλο Αγγλίας, από την Μπράντφορντ Σίτι της League One και στο Champions League στον γύρο των 16 από την Παρί Σεν Ζερμέν, ο Μουρίνιο οδήγησε την Τσέλσι στην κατάκτηση του Λιγκ Καπ Αγγλίας, εναντίον της Τότεναμ και της Premier League, τρία παιχνίδια πριν το τέλος της. Μάλιστα, ο Μουρίνιο, αναδείχθηκε ο Καλύτερος Προπονητής τουν πρωταθλήματος για την σεζόν 2014-15, αφού είχε ηττηθεί μόλις τρεις φορές.

Για όλα τα παραπάνω οι φίλοι της Τσέλσι θα έπρεπε να δείξουν μεγαλύτερο σεβασμό στον Μουρίνιο και είναι περίεργο πως ο ίδιος αντέδρασε όπως ακριβώς έπρεπε, χωρίς ακρότητες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK