Η σχεδόν εγκληματική αδιαφορία της Κρου για τον παιδόφιλο Μπένελ

Ο Μπάρι Μπένελ έκανε κόλαση τη ζωή δεκάδων παιδιών στην Αγγλία με τις διεστραμμένες ορέξεις του, τα πράγματα όμως θα μπορούσαν να είναι αρκετά διαφορετικά αν η διοίκηση της Κρου έκανε αυτό που έπρεπε.

Προσφάτως ο Μπάρι Μπένελ, ο οποίος όντας προπονητής ακαδημιών είχε ασελγήσει σε δεκάδες παιδιά, καταδικάστηκε σε τριάντα χρόνια φυλακή.

Η δράση όμως θα μπορούσε να είχε περιοριστεί στο ελάχιστο και πολλά παιδιά δεν θα γνώριζαν τη φρίκη, αν η Κρου στα τέλη της δεκαετίας του 80 έκανε το αυτονόητο: ακολουθούσε τις συμβουλές των Αρχών.

Ο πρόεδρος της Κρου είχε απευθυνθεί στην αστυνομία γιατί είχαν ήδη φτάσει στα αυτιά του οι πρώτες φήμες για τη δραστηριότητα του παιδόφιλου Μπένελ.

Η συμβουλή ήταν ξεκάθαρη: "δεν έχουμε ακόμη κάτι συγκεκριμένο εναντίον του αλλά καλό θα ήταν να τον απομακρύνεται". Και όμως, τελικά ο Μπένελ έμεινε στη θέση του μέχρι και το 1992 συνεχίζοντας να ασελγεί σε νεαρά αγόρια.

Τελικώς, η εγκληματική του δραστηριότητα αποκαλύφθηκε πολύ αργότερα, μόλις πριν από λίγα χρόνια, και ενώ αρκετά παιδιά είχαν ήδη μαρτυρήσει στα χέρια του...

Longread

Η 11άδα των κοντών μάγων της μπάλας

Το Contra.gr επέλεξε 11 ποδοσφαιριστές ως 1μ70, μικρούς στο μάτι, που όμως άφησαν το αποτύπωμά τους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ψηφίστε στο poll τον, κατά τη γνώμη σας, κορυφαίο όλων!