Η σχεδόν εγκληματική αδιαφορία της Κρου για τον παιδόφιλο Μπένελ

Ο Μπάρι Μπένελ έκανε κόλαση τη ζωή δεκάδων παιδιών στην Αγγλία με τις διεστραμμένες ορέξεις του, τα πράγματα όμως θα μπορούσαν να είναι αρκετά διαφορετικά αν η διοίκηση της Κρου έκανε αυτό που έπρεπε.

Προσφάτως ο Μπάρι Μπένελ, ο οποίος όντας προπονητής ακαδημιών είχε ασελγήσει σε δεκάδες παιδιά, καταδικάστηκε σε τριάντα χρόνια φυλακή.

Η δράση όμως θα μπορούσε να είχε περιοριστεί στο ελάχιστο και πολλά παιδιά δεν θα γνώριζαν τη φρίκη, αν η Κρου στα τέλη της δεκαετίας του 80 έκανε το αυτονόητο: ακολουθούσε τις συμβουλές των Αρχών.

Ο πρόεδρος της Κρου είχε απευθυνθεί στην αστυνομία γιατί είχαν ήδη φτάσει στα αυτιά του οι πρώτες φήμες για τη δραστηριότητα του παιδόφιλου Μπένελ.

Η συμβουλή ήταν ξεκάθαρη: "δεν έχουμε ακόμη κάτι συγκεκριμένο εναντίον του αλλά καλό θα ήταν να τον απομακρύνεται". Και όμως, τελικά ο Μπένελ έμεινε στη θέση του μέχρι και το 1992 συνεχίζοντας να ασελγεί σε νεαρά αγόρια.

Τελικώς, η εγκληματική του δραστηριότητα αποκαλύφθηκε πολύ αργότερα, μόλις πριν από λίγα χρόνια, και ενώ αρκετά παιδιά είχαν ήδη μαρτυρήσει στα χέρια του...

Longread

Οι 11 κορυφαίοι Βραζιλιάνοι της Ελλάδας

Το Contra.gr επέλεξε και σας παρουσιάζει τους 11 καλύτερους Βραζιλιάνους που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα. Χωρίς σύστημα, με τον Πάουλο Κάμπος στον πάγκο! Ψηφίστε τον κορυφαίο κατά τη γνώμη σας!