Ο Ζορζίνιο υπηρετεί το Sarri-ball με μία πάσα κάθε 30''

Ο Ζορζίνιο προσγειώθηκε στην Premier League και τα στατιστικά του έχουν ζαλίσει τους αναλυτές. Απίστευτο ρεκόρ από τον Ιταλό στο παιχνίδι με την Γουέστ Χαμ με 180 πάσες, μία κάθε 30 δευτερόλεπτα.

West Ham's Felipe Anderson, left, vies for the ball with Chelsea's Jorginho during the English Premier League soccer match between West Ham United and Chelsea at London Stadium in London, Sunday, Sept. 23, 2018. (AP Photo/Matt Dunham)
West Ham's Felipe Anderson, left, vies for the ball with Chelsea's Jorginho during the English Premier League soccer match between West Ham United and Chelsea at London Stadium in London, Sunday, Sept. 23, 2018. (AP Photo/Matt Dunham) AP

Όταν ο Μουρίτσιο Σάρι επιβεβαιώθηκε ως αντικαταστάτης του Κόντε ως ο νέος τεχνικός της Τσέλσι στις 14 Ιουλίου, όλοι περίμενα να δουν στο χορτάρι του Stamford Bridge το περίφημο Sarri-ball.

Αυτό που έδειξε ο Ιταλός προπονητής στη Νάπολι η οπόια υπό τις οδηγίες του έκανε πρωταθλητισμό μετά από χρόνια και κατάφερε να πιέσει την Γιουβέντους μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές, προσφέροντας παράλληλα όμορφο ποδόσφαιρο στο κοινό που αγάπησε τον Θεό, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Καθόλου εύκολο κατόρθωμα.

Με την έλευσή του στο Λονδίνο, ο Σάρι προσπάθησε να εφαρμόσει όσο πιο γρήγορα μπορούσε τη δική του φιλοσοφία και να φέρει μία νέα αύρα στη μουντή πρωτεύουσα, αλλά για να το πετύχει αυτό χρειαζόταν και τα κατάλληλα εργαλεία. Χωρίς δεύτερη σκέψη, αποφάσισε και έφερε τον Ζορζίνιο στην Premier League έναντι 63.000.000 ευρώ, μία μεταγραφή που μόνο εύκολη δεν ήταν καθώς ο Πεπ Γουαρδιόλα τον ήθελε στην Σίτι.

Ο Ζορζίνιο όμως, όταν ενημερώθηκε πως ο πρώην προπονητής του στη Νάπολι, ο άνθρωπος με τον οποίο εξελίχθηκε, θα είναι στην Τσέλσι, δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά. Αυτός ήταν άλλωστε που τον πήρε από τα άκρα όπου τον είχε ο Μπενίτεθ στο 4-2-3-1 και τον έφερε στο κέντρο όπου έδειξε τα προσόντα του. Αρνήθηκε τα εκατομμύρια της πρωταθλήτριας και πήγε στο πλευρό του Σάρι για να δημιουργήσει κάτι νέο με τους Μπλε.

Άλλωστε ο 25χρονος Βραζιλιάνος, πολιτογραφημένος Ιταλός, δεν ήταν ποτέ ο κλασικός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ήταν πάντα μακριά από τα φώτα και πάντα ταπεινός παρά το τεράστιο ταλέντο του και την επιρροή του στο όμορφο ποδόσφαιρο που έπαιζε η Νάπολι.

Όπως όταν βρέθηκε στη Νάπολη πριν από μερικά χρόνια και είδε λίγα παιδιά να παίζουν ποδόσφαιρο στο ιστορικό κέντρο της πόλης και ζήτησε να πάρει μέρος. Όταν βέβαια τους είπε ποιος είναι κανείς δεν τον πίστεψε και του ζήτησαν κάποια κόλπα με την μπάλα και χαρτιά που να αποδεικνύουν πως είναι ο Ζορζίνιο.

Όλα τα παραπάνω δεν είναι απλά μία ωραία ιστορία αλλά πραγματικότητα καθώς η αδερφή του που τον συνόδευε είχε σε βίντεο όλο το περιστατικό, στο οποίο μάλιστα ζητούσε από τα παιδιά να του πασάρουν τη μπάλα.

Αθόρυβος και χαμηλών τόνων αλλά μέσα στο γήπεδο καθοριστικός και απαραίτητος για όλες τις ομάδες που θέλουν να έχουν τον έλεγχο στα παιχνίδια τους και να κυκλοφορούν δαιμονισμένα τη μπάλα. Γι αυτό τον λόγο ο Σάρι τον ήθελε στο Λονδίνο και ήταν από τις πρώτες του κινήσεις ως τεχνικός της Τσέλσι, με τα πρώτα δείγματα γραφής να μην καθυστερούν.

Στο ντεμπούτο του με τη φανέλα των μπλε αγωνίστηκε για 45 λεπτά απέναντι στην Perth Glory και άφησε τους φίλους της Λονδρέζικης ομάδας με το στόμα ανοιχτό.

Στα 10 πρώτα του λεπτά στο χορτάρι είχε μία πάσα κάθε 18 δευτερόλεπτα με τους Άγγλους που δεν αφήνουν τέτοια στατιστικά να περάσουν απαρατήρητα να εκστασιάζονται.

Ο χρήστης "Sarri CFC" έγραψε μετά από εκείνο το φιλικό πως δεν μπορούσε να περιμένει να ξεκινήσει η νέα σεζόν για να δει το Sarri-ball και τον Ζορζίνιο να κρατάει την μπακέτα της ορχήστρας.

Ο Ιταλός μαέστρος τον δικαίωσε πριν φύγει ο Σεπτέμβριος καταρρίπτοντας το ρεκόρ σε πάσες στην Premier League σε ένα παιχνίδι (τα συγκεκριμένα στατιστικά υπάρχουν από τη σεζόν 2003-04 και μετά).

Ο 25χρονος μέσος έκανε 180 στο παιχνίδι με την Γούεστ Χαμ (0-0), κάτι που μεταφράζεται σε μία πάσα κάθε 30 δευτερόλεπτα, με το 90% εξ αυτών να είναι επιτυχημένες. Δεύτερος στη σχετική λίστα από τους συμπαίκτες τους, ο Ρούντιγκερ ο οποίος πάσαρε μόλις 86 φορές.

Οι 180 πάσες του Ζορζίνιο στο παιχνίδι με την Γουέστ Χαμ.

Ο Ζορζίνιο υπηρετεί το Sarri-ball με μία πάσα κάθε 30''

Αν δεν εντυπωσιάζεστε από τα νούμερα ή απλά δεν μπορείτε να συνειδητοποιήσετε τι σημαίνουν 180 πάσες ή μία κάθε 30'', το ρεκόρ του Champions League κατέχει ο Τσάβι με 183, ο ποδοσφαιριστής συνώνυμο του passing game.

Δεν είναι φωτοβολίδα είναι η συνήθειά του

Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ζορζίνιο ζαλίζει τις στατιστικές από την ημέρα που βρέθηκε στο Λονδίνο. Στο νικηφόρο παιχνίδι με την Νιουκάστλ έκανε 158 και ολοκλήρωσε περισσότερες πάσες από όσες όλη η αντίπαλη ομάδα!

Η λίστα με τις περισσότερες πετυχημένες πάσες της σεζόν στην Premier League, είναι μία άτυπη μονομαχία της Τσέλσι με την Σίτι. Του Γουαρδιόλα με τον Σάρι. Του Ζορζίνιο με τη μεσαία γραμμή της Μάντσεστερ Σίτι.

Γουντογάν με Τσέλσι: 167

Φερναντίνιο με Έβερτον: 164

Ζορζίνιο με Γουέστ Χαμ: 162

Ζορζίνιο με Νιουκάστλ: 158

News 24/7

24MEDIA NETWORK