"Προσευχηθείτε για τους υπαλλήλους στα εισιτήρια": Η Σάντερλαντ σπάει τα ταμεία της Boxing Day

Η Σάντερλαντ υποβιβάστηκε δύο συνεχόμενες χρονιές ως τελευταία σε Premier League και Championship, με αποτέλεσμα να αγωνίζεται στην 3η κατηγορία της Αγγλίας και το Σάββατο ανακοίνωσε πως έχει διαθέσει 36.700 εισιτήρια για την Boxing Day και 7.000 για το εκτός έδρας παιχνίδι της Πρωτοχρονιάς!

"Προσευχηθείτε για τους υπαλλήλους στα εισιτήρια": Η Σάντερλαντ σπάει τα ταμεία της Boxing Day

Το ποδόσφαιρο για τους Άγγλους δεν απλά πάθος και αγάπη για την ομάδα. Είναι πολλά περισσότερα από αυτό, κάτι που δεν μπορείς να συναντήσεις σε κανένα άλλο σημείο στον κόσμο. Φυσικά και οποιαδήποτε σύγκριση με την Ελλάδα και τον Έλληνα φίλαθλο είναι χωρίς ουσία, αφού στην πατρίδα μας δεν υπάρχει ερωτική σχέση με το άθλημα, αλλά μία άρρωστη επιθυμία για νίκες, πάντα μακριά από την εξέδρα και το γήπεδο.

Μία από τις αποδείξεις για την ιδιαίτερη σχέση του Άγγλου οπαδού με το ποδόσφαιρο και για το γεγονός πως βλέπει το σπορ ως διασκέδαση πάνω απ' όλα, είναι η ύπαρξη της Boxing Day. Πολλοί ποδοσφαιρόφιλοι έχουν συνδέσει το όνομα με την αγωνιστική που διεξάγεται στην Αγγλία, αλλά δεν είναι έτσι ακριβώς. Boxing Day είναι ονομασία που δίνεται στην 26η Δεκεμβρίου κάθε έτους, η οποία είναι επίσημη αργία στις Αγγλία και Ιρλανδία, αλλά και σε άλλες χώρες της Κοινοπολιτείας των Εθνών. Η ονομασία της ημέρας πηγάζει από το έθιμο που ξεκίνησε τον 19ο αιώνα, κατά τη Βικτωριανή περίοδο στην Αγγλία, όπου οι έχοντες συνήθιζαν να κάνουν δώρα προς τους μη έχοντες την επόμενη των Χριστουγέννων. Στο Νησί, την ημέρα αυτή, οι Άγγλοι απολαμβάνουν ποδόσφαιρο, καθώς η παράδοση επιβάλει να γίνονται αγώνες σε όλες τις κατηγορίες με πλήρη αγωνιστική δράση, εξαιρώντας τον αθλητισμό από την αργία της ημέρας.

Με τη φετινή Boxing Day να πλησιάζει οι ομάδες έχουν ξεκινήσει εδώ και ημέρες την προπώληση των εισιτηρίων και την προώθηση της ημέρας η οποία αντιμετωπίζεται ως γιορτή για το ποδόσφαιρο. Οι Άγγλοι διασκεδάζουν στα γήπεδα των ομάδων τους ή κανονίζουν εκδρομές για τις ακολουθήσουν εκτός έδρας και απαντούν παράλληλα στο ερώτημα γιατί τα αγγλικά πρωταθλήματα θεωρούνται τα καλύτερα στον κόσμο σε όλες τις κατηγορίες. Γιατί πολύ απλά το κοινό τα υποστηρίζει και τα λατρεύει, όχι για τις νίκες και τις επιτυχίες αλλά για αυτό που τους προσφέρει και δεν θα μπορούσαν να δεχθούν πως σε ημέρες γιορτής, όπως αυτή του Αγίου Στεφάνου, θα ήταν μακριά από τον χώρο που λατρεύουν. Την εξέδρα της αγαπημένης τους ομάδας, άσχετα με την θέση και τους στόχους που έχει.

"Προσευχηθείτε για τους υπαλλήλους στα εισιτήρια": Η Σάντερλαντ σπάει τα ταμεία της Boxing Day

Ένα από τα δεκάδες παραδείγματα που επιβεβαιώνουν όλα τα παραπάνω είναι η ομάδα της Σάντερλαντ και το υπέροχο κοινό της. Οι Μαυρόγατες διανύουν μία από τις δύσκολες περιόδους της ιστορίας τους καθώς μετά από 10 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην Premier League ήρθε η μεγάλη κατηφόρα με σπασμένα φρένα. Το 2016 παρέμειναν στην πρώτη κατηγορία της Αγγλίας την τελευταία αγωνιστική τερματίζοντας 17οι και τη σεζόν 2016/17 ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Η Σάντερλαντ τελειώνει το πρωτάθλημα με μόλις 6 νίκες, αποσπά 6 ισοπαλίες και γνωρίζει 26 ήττες με αποτέλεσμα να μείνει στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα.

Η επόμενη χρονιά στην Championship, επίσης δεν θα είναι καλή για τον σύλλογο και τους φιλάθλους της ομάδας. Με τελικό απολογισμό 7-16-23 οι Μαυρόγατες τερματίζουν πάλι στην τελευταία θέση και οδηγούνται σε χρόνο ρεκόρ στην 3η κατηγορία της Αγγλίας με τους οπαδούς να πανηγυρίζουν μόλις 13 νίκες σε δύο ολόκληρες σεζόν.

"Προσευχηθείτε για τους υπαλλήλους στα εισιτήρια": Η Σάντερλαντ σπάει τα ταμεία της Boxing Day

Φέτος, τα πράγματα δείχνουν καλύτερα με την ομάδα να βρίσκεται στην 3η θέση της League 1, έχοντας κατακτήσει σχεδόν όσες επιτυχίες είχε η Σάντερλαντ τα δύο προηγούμενα χρόνια. Με 12 νίκες είναι στις θέσεις που οδηγούν στα Play off και 5 βαθμούς πίσως από την πρώτη Πόρτσμουθ που έχει αυτή τη στιγμή την απ ευθείας άνοδο για την Championship.

Ο κόσμος της ομάδας όμως ποτέ δεν γύρισε την πλάτη στον σύλλογο. Όσοι έχουν ζήσει στην ευρύτερη περιοχή του ποταμού Τάιν, αναφέρουν πάντα πως το πάθος και η αγάπη των οπαδών της Σάντερλαντ, δεν συγκρίνεται με τους αντίστοιχους που υποστηρίζουν τη μεγάλη αντίπαλο, Νιουκάστλ.

"Προσευχηθείτε για τους υπαλλήλους στα εισιτήρια": Η Σάντερλαντ σπάει τα ταμεία της Boxing Day

Το Σάββατο λοιπόν, ο επίσημος λογαριασμός της SunderlandAFC στο Twitter, ανακοίνωσε πως έχει ήδη διαθέσει 36.700 εισιτήρια για την εντός έδρας αναμέτρηση της 26ης Δεκεμβρίου με τη αντίπαλο την Μπράντφορντ (3η από το τέλος) και απομένουν άλλα 3.300 για τον στόχο που έχει θέσει ο σύλλογος. Συγκεκριμένα, μόνο εχθές (17/12) δόθηκαν 600 εισιτήρια με την διοίκηση να γράφει "Προσευχηθείτε για τους υπαλλήλους στα εισιτήρια".

Θεωρείται δεδομένο πως το Στάδιο του Φωτός, των 49.000 θα είναι γεμάτο την 2η ημέρα των Χριστουγέννων και οι Άγγλοι θα το γιορτάσουν στο γήπεδο, διασκεδάζοντας με αυτό που αγαπούν περισσότερο από κάθε τι άλλο. Τα εντυπωσιακά παραδείγματα στήριξης και λατρείας που θα πρέπει να ληφθούν και από τον Έλληνα φίλαθλο, δεν σταματούν εδώ. Οι Άγγλοι παίζουν ποδόσφαιρο και την 1η ημέρα του έτους (πως αλλιώς θα γιόρταζαν), με την Σάντερλαντ να αγωνίζεται εκτός έδρας καθώς φιλοξενείται από την Μπλάκπουλ (8η θέση στην βαθμολογία). Επίσης το Σάββατο η διοίκηση του συλλόγου ανακοίνωσε πως έχει διαθέσει 7.000 εισιτήρια για το συγκεκριμένο παιχνίδι, παροτρύνοντας τους φίλους της ομάδας να μετατρέψουν την πόλη του Μπλάκπουλ σε κόκκινη-άσπρη.

Για να γίνει ακόμα πιο αντιληπτό το παραπάνω, αρκεί να αναφέρουμε πως το Σαβαβτοκύριακο, η Superleague διέθεσε 37.627 εισιτήρια με τις δύο μεγαλύτερες ομάδες της χώρας να αγωνίζονται εντός έδρας, δηλαδή μόλις 1000 εισιτήρια περισσότερα από αυτά που έχει διαθέσει η δύο συνεχόμενες φορές υποβιβασμένη ως τελευταία Σάντερλαντ, που αγωνίζεται στην 3η κατηγορία της Αγγλία για ένα παιχνίδι που δεν είναι ντέρμπι. Αναλύσεις και απαντήσεις για το πόσο αγαπάει ο Άγγλος το ποδόσφαιρο και πόσο ο Έλληνας είναι περιττές.

News 24/7

24MEDIA NETWORK