Οι "μικροί" αντεπιτίθενται για το νέο Champions League

Άρχισαν τα... όργανα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Οι μικροί αντιδρούν στα σχέδια της UEFA και έχουν έτοιμο τον... εκβιασμό.

Οι εκπρόσωποι 23 πρωταθλημάτων συνεδρίασαν στη Ζυρίχη και αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία (μειοψήφησε μόνο η ιταλική λίγκα) να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια της UEFA για το νέο Champions League, τα οποία εκτιμούν ότι οδηγούν σε μιά "κλειστή" διοργάνωση.

Ως πρώτο μέτρο αντίδρασης αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα να ορίζουν οι ευρωπαϊκές ομοσπονδίες αγώνες στις ώρες που διεξάγονται αναμετρήσεις του Champions League, κάτι που ως τώρα δεν επιτρέπεται.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις εξαγγελίες της UEFA, από το 2018 στους ομίλους του Champions League θα προκρίνονται απευθείας τέσσερις ομάδες από την Ισπανία, την Αγγλία, τη Γερμανία και την Ιταλία και ο Σουηδός πρόεδρος της της ένωσης των ευρωπαϊκών επαγγελματικών λιγκών (EPFL), Λαρς-Κρίστερ Όλσον, τόνισε ότι η αύξηση των εγγυημένων θέσεων για τα κορυφαία πρωταθλήματα  είναι μόνο η μία πτυχή του προβλήματος. «Το άλλο ζήτημα αφορά την κατανομή των εσόδων. Οι νέες προτάσεις είναι χειρότερες από το υπάρχον καθεστώς» επισήμανε.

Μέσα στο Νοέμβρη ο Όλσον αναμένεται να συναντηθεί με το νέο πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση που να ικανοποιεί όλες τις πλευρές.

NBA

Είναι ο Λούκα καλύτερος από τον Ντράζεν στα 19;

Ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για το μύθο του Λούκα Ντόντσιτς που έχει ανατείλει για τα καλά και απειλεί να ξεπεράσει ολότελα (αν δεν το έχει κάνει ήδη) ιερά τέρατα όπως ο Ντράζεν Πέτροβιτς και ο Τόνι Κούκοτς.