Εισαγγελική πρόταση για φυλάκιση Κόντε

Με ποινή φυλάκισης κινδυνεύει ο Αντόνιο Κόντε, για τη συμμετοχή του σε στημένα παιχνίδια στην Ιταλία.

Εισαγγελέας ζήτησε την επιβολή ποινής εξάμηνης φυλάκισης με αναστολή στον Αντόνιο Κόντε, για την εμπλοκή του σε σκάνδαλο στημένων αγώνων στην Ιταλία.

Η εισαγγελική πρόταση του Ρομπέρτο ντι Μαρτίνο γνωστοποιήθηκε την Τρίτη, στο πλαίσιο της έναρξης της δίκης του ομοσπονδιακού τεχνικού της εθνικής Ιταλίας.

Ο 46χρονος προπονητής κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί αθλητικής απάτης, όσο ήταν προπονητής της Σιένα το 2010-2011.

Οι Τοσκανοί επικράτησαν με 1-0 της Αλμπινολέφε τον Μάιο του 2011 για τη Serie B και αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 με τη Νοβάρα τον ίδιο μήνα, παιχνίδια που κρίνονται ως χειραγωγημένα από ποδοσφαιριστές, εν γνώσει του Κόντε.

Ο τρεις φορές πρωταθλητής Ιταλίας ως τεχνικός έχει αρνηθεί κάθε ενοχή, ωστόσο έχει εκτίσει ποινή απαγόρευσης παρουσίας στους αγωνιστικούς χώρους για  τέσσερις μήνες το 2012-2013, ως προπονητής της Γιουβέντους, διότι δεν κατήγγειλε το γεγονός.

Η ετυμηγορία αναμένεται να γίνει γνωστή στα μέσα Μαΐου.

Μπάσκετ

Το Μεγάλο, Φιλερικό Λεξικό του Μπάσκετ

Μεγάλο ερμηνευτικό λεξικό μπάσκετ, από τον Γιάννη Φιλέρη. Τώρα που η μπασκετική χρονιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αξίζει να την παρακολουθήσετε χωρίς να ρωτάτε "τί είπε", "τι λέει", "τι σημαίνει".