10 στατιστικά του Europa League που θα λατρέψουν οι αριθμολάγνοι

Ποια είναι η ομάδα που έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους στη διοργάνωση; Σε ποια θέση της λίστας βρίσκονται οι ελληνικές ομάδες; Πόσα ματς έχει παίξει η θαμώνας Βιγιαρεάλ;

10 στατιστικά του Europa League που θα λατρέψουν οι αριθμολάγνοι
EUROKINISSI

Οι αριθμοί, είτε λένε την αλήθεια είτε λένε ψέματα με ωραίο τρόπο, είναι πάντα ένα στοιχείο που σηκώνει ώρες ανάλυσης και παρατήρησης.

Χαθήκαμε για λίγο στο pdf της UEFA με όλες τις ομάδες που έχουν παίξει στο Europa League και αυτά είναι δέκα στατιστικά που ξεχωρίσαμε. Ό,τι διαβάσεις παρακάτω ισχύει μέχρι τη σέντρα των αγώνων στις 19:55.

> Η Βγιιαρεάλ έχει παίξει τα περισσότερα ματς (62) από οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Μόλις ένα λιγότερο έχει παίξει η Αθλέτικ Μπιλμπάο (61) και δύο λιγότερα η Ατλέτικο Μαδρίτης (60).

> Ο ΠΑΟΚ είναι η ελληνική ομάδα που βρίσκεται ψηλότερα στην κατάταξη με 47 βαθμούς (23η θέση). Η ΑΕΚ βρίσκεται στην 70ή θέση, ο Παναθηναϊκός στην 72η, ο Ολυμπιακός στην 77η, ο Άρης στην 120ή και ο Αστέρας Τρίπολης στην 125η.

> Οι δύο μοναδικές ομάδες χωρίς βαθμό στη διοργάνωση είναι η ρουμάνικη Ουνιρέα και η ιρλανδική Σάμροκ Ρόβερς. 0 βαθμοί σε 6 ματς για αμφότερες.

> Το ρεκόρ του ΠΑΟΚ πριν το ματς με την Τσέλσι είναι: 44 ματς, 15 νίκες, 17 ισοπαλίες, 12 ήττες, 47-44 γκολ.

> Το ρεκόρ του Ολυμπιακού πριν το ματς με την Μπέτις είναι: 20 ματς, 6 νίκες, 5 ισοπαλίες, 9 ήττες, 24-17 γκολ.

> Η ομάδα με την καλύτερη διαφορά τερμάτων είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης. Έχει πετύχει 81 γκολ και έχει δεχτεί μόλις 36. Επιπλέον, έχει κατακτήσει 3 φορές το τρόπαιο.

> Η Λάτσιο είναι η ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες. 18 σε 56 ματς.

> Κάτω από την τελευταία ελληνική ομάδα στην κατάταξη (σ.σ. Αστέρας Τρίπολης), υπάρχουν ομάδες όπως η Τζένοα, η Φράιμπουργκ, η Μονακό και η Ρέιντζερς. Η μαγεία του Europa League.

> Η Μπριζ βρίσκεται στην 26η θέση και είναι η ομάδα που έχει πετύχει την απόλυτη συμμετρία. 16 νίκες, 14 ισοπαλίες, 16 ήττες.

> Η Μάριμπορ έχει το χειρότερο ρεκόρ από όλες τις ομάδες που έχουν συμμετάσχει τουλάχιστον 3 φορές στους ομίλους. Σε 20 ματς μετράει 3 ήττες, 4 ισοπαλίες και 13 ήττες.

(Να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη κατάταξη της UEFA, η νίκη πριμοδοτείται με δύο και όχι με τρεις βαθμούς. 2 βαθμοί για τη νίκη, 1 για την ισοπαλία).

Πηγή: UEFA.COM

News 24/7

24MEDIA NETWORK