Κετσπάγια: "Σε τέτοια ματς δεν παίζει ρόλο η εμπειρία αλλά η θέληση"

Η θέληση και η προσπάθεια κρίνουν παιχνίδια όπως αυτό που θα δώσει η ΑΕΚ με την Σεντ Ετιέν σύμφωνα με τον Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος μίλησε για την ευρωπαϊκή επιστροφή της Ένωσης.

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την Πέμπτη (28/7) στο "Ζοφρουά Γκισάρ" την Σεντ Ετιέν στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League.

Στη συνέντευξη Τύπου ένα 24ωρο πριν από την αναμέτρηση, ο Τιμούρ Κετσπάγια επεσήμανε πως σε τέτοια ματς δεν παίζει ρόλο η εμπειρία αλλά η θέληση και η προσπάθεια ενώ υποστήριξε πως η Ένωση είναι έτοιμη για το θετικό αποτέλεσμα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ

Η ΑΕΚ δεν ήταν επιθυμητή αντίπαλος για τη Σεντ Ετιέν. Εσείς πως είδατε την κλήρωση;

"Και για μας δεν ήταν καλή η κλήρωση. Δεν αλλάζει όμως. Ήταν η Σεντ Ετιέν. Αυτό που μας μένει είναι να κάνουμε ότι είναι δυνατό για ένα καλό αποτέλεσμα".

Σας έχουν δώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση τα αποτελέσματα των φιλικών;

"Τα φιλικά καλό για τους προπονητές να βλέπουν την ομάδα. Δεν είναι 100% έτοιμοι οι ποδοσφαιριστές. Δεν μας παρασύρουν τα αποτελέσματα. Ελπίζω η ομάδα μου να παρουσιαστεί έτοιμη να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα".

Σας προβληματίζει η απειρία καθώς ελάχιστοι έχουν παίξει στην Ευρώπη και ειδικά σε μία έδρα "καυτή" όπως αυτή;

"Δεν μας προβληματίζει. Έχουμε παίκτες που δεν είναι νέα παιδιά. Καμία ομάδα δεν είναι σε κατάσταση που θα θέλαμε. Έτσι είναι η διοργάνωση. Κάναμε πολύ καλή προετοιμασία. Θέλουμε να παρουσιαστούμε όσο καλύτερα γίνεται. Πολλές φορές έχω πει για να βγεις στην Ευρώπη από το γαλλικό πρωτάθλημα πρέπει να έχεις πολύ καλή ομάδα. Αυτή είναι η Σεντ Ετιέν. Ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι"

Μπορείτε να εμπνεύσετε τους παίκτες με στιγμές που έχετε ζήσει;

"Οι παίκτες δεν χρειάζονται έμπνευση. Το περίμεναν πολύ καιρό. Σχεδόν 4 χρόνια. Δεν είναι λίγος ο χρόνος. Από την πρώτη μέρα σκέφτονται αυτό το παιχνίδι. Δεν περίμεναν ότι θα είχαμε αυτή την κλήρωση. Είμαστε πανέτοιμοι. Σε τέτοια παιχνίδια δεν παίζει ρόλο η εμπειρία, αλλά η θέληση και η προσπάθεια".

"ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΑΣ"

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Αραβίδης δήλωσε:

"Αρχικά είναι πολύ σημαντικό ότι επιστρέφουμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ερχόμαστε για να πετύχουμε καλό αποτέλεσμα. Θα μπορέσουμε να το κάνουμε αν προσέξουμε τα σημαντικά στοιχεία του αντιπάλου. Να κάνουμε το παιχνίδι μας. Πιστεύω πως μπορούμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, αρκεί να το δείξουμε μέσα στο γήπεδο".

Θα σας επηρεάσει η απουσία Αλμέιδα και Ροντρίγκες;

"Το καλό είναι πως δεν έχουμε αλλάξει πρόσωπα και δεν έχουμε χάσει την ομοιογένεια. Εχουν γίνει κινήσεις για να γίνει καλύτερο το σύνολο. Όταν θα είναι τα παιδιά έτοιμα θα βοηθήσουν. Οσοι είναι εδώ πέρα θα προσπαθήσουμε για ένα καλό αποτέλεσμα. Είναι διπλά ματς και θα πρέπει να έχουμε ανάλογη τακτική και στα δυο ματς για να πετύχουμε τον σκοπό μας".

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της ΑΕΚ;

"Πολύ δεμένη ομάδα. Πρόσωπα που γνωριζόμαστε μεταξύ μας και αυτό το δέσιμο το βγάζουμε στο γήπεδο. Θα δουλέψουμε για ένα καλό αποτέλεσμα. Αυτό το μυστικό. Όλοι έχουμε αναγνωρίσει την ποιότητα της Σεντ Ετιέν και την σεβόμαστε, αλλά εκτιμούμε και τις δικές μας δυνατότητες".

Ποια τα ισχυρά σημεία της Σεντ Ετιέν;

"Πολύ καλή έδρα, με φανατικό κοινό, καλούς παίκτες και σύνολο. Θέλουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και όχι να έχουμε παθητικό ρόλο και μόνο άμυνα. Θα το δείξουμε στο γήπεδο".

Σας αγχώνει η κακή παράδοση με γαλλικές ομάδες και οι ελάχιστες εμπειρίες από ευρωπαϊκά ματς;

"Παραδόσεις μόνο για να σπάνε. Ακούγεται τετριμμένο, αλλά έχουμε κάνει πολλά την τελευταία 2ετία. Η εμπειρία έρχεται μέσα από τέτοια μεγάλα ματς. Πρόκληση για κάθε παίκτη που θέλει να δείξει ότι μπορεί να σταθεί σε ψηλό επίπεδο. Είμαστε μία νέα ομάδα που θέλει να πετυχαίνει πράγματα".

Longread

Η 11άδα των κοντών μάγων της μπάλας

Το Contra.gr επέλεξε 11 ποδοσφαιριστές ως 1μ70, μικρούς στο μάτι, που όμως άφησαν το αποτύπωμά τους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ψηφίστε στο poll τον, κατά τη γνώμη σας, κορυφαίο όλων!