Ο τελευταίος "αγγλικός" αποκλεισμός της Ατλέτικο είχε... άρωμα Ελλάδας

Η κληρωτίδα έδειξε Άρσεναλ - Ατλέτικο στα ημιτελικά του Europa League και οι Μαδριλένοι πάνε να συνεχίσουν το... αγγλικό τους σερί. Δεν φαντάζεστε όμως πότε βρετανική ομάδα απέκλεισε από ευρωπαϊκή διοργάνωση τους "ροχιμπλάνκος" (VIDEO).

Bolton Wanderers players Stelios Giannakopoulos, right, and El Hadji Diouf  celebrate qualifying for the next round after their UEFA Cup round of 32 soccer match against Atletico de Madrid at the Vicente Calderon stadium  in Madrid, Thursday, Feb. 21, 2008. The match end 0-0. (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza)
Bolton Wanderers players Stelios Giannakopoulos, right, and El Hadji Diouf celebrate qualifying for the next round after their UEFA Cup round of 32 soccer match against Atletico de Madrid at the Vicente Calderon stadium in Madrid, Thursday, Feb. 21, 2008. The match end 0-0. (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza) AP IMAGE

Η κλήρωση των ημιτελικών του Europa League πραγματοποιήθηκε με τα μπαλάκια να βγάζουν την Άρσεναλ αντιμέτωπη με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Όλοι μιλάνε για ένα ζευγάρι που φανερώνει πρόωρο τελικό με τη "μονομαχία" να θεωρείται αμφίρροπη.

Ωστόσο, πολλοί στέκονται στο γεγονός ότι οι Μαδριλένοι έχουν μόνιμη ισχυρή παρουσία τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη και σε συνδυασμό με τις δύο κατακτήσεις της διοργάνωσης το 2010 και το 2012, θεωρούνται "φαβορί".

Αλλά πολλοί ξεχνάνε και τη παράδοση που έχει η ισπανική ομάδα απέναντι στις αγγλικές, όποτε διασταυρώνονται σε διπλούς αγώνες τα τελευταία δέκα χρόνια.

Συγκεκριμένα, ο τελευταίος αποκλεισμός των "ροχιμπλάνκος" από σύλλογο του "Νησιού" ήταν το 2008, όταν είχαν ηττηθεί εκτός έδρας από τη Μπόλτον στους "32" του τότε κυπέλλου UEFA και δεν προχώρησαν παραπέρα στη διοργάνωση. Και μάλιστα, δέσποζε το γαλανόλευκο χρώμα, καθώς ο Στέλιος Γιαννακόπουλος αγωνιζόταν στην αγγλική ομάδα, μπαίνοντας ως αλλαγή στο 59' στο πρώτο ματς και ξεκινώντας βασικός στο δεύτερο.

Από τότε όμως, η Ατλέτικο όσες φορές έχει συναντηθεί με βρετανικό κλαμπ, καταφέρνει να το αφήνει εκτός συνέχειας. Στο Europa League της σεζόν 2009-10 η Λίβερπουλ είχε βρεθεί στο διάβα της στα ημιτελικά, όμως οι Ισπανοί την απέκλεισαν στον δεύτερο γύρο με ένα γκολ του Φορλάν στην παράταση, μέσα στο "Άνφιλντ", ενώ κατέκτησε και το τρόπαιο, νικώντας έναν άλλο αγγλικό αντίπαλο, τη Φούλαμ.

Τελευταία "μάχη" του συνόλου του Ντιέγκο Σιμεόνε με χρώμα Αγγλίας ήταν στον περσινό προημιτελικό του Champions League, όταν η πρωτοεμφανιζόμενη Λέστερ γνώριζε την ήττα στην Ισπανία και με την ισοπαλία στο δεύτερο σκέλος δεν γινόταν η δεύτερη ομάδα μετά τη Φούλαμ που θα απέκλειε την Ατλέτικο.

Τώρα μένει να δούμε αν μετά το πέρας των δέκα ετών οι "ροχιμπλάνκος" σπάσουν το σερί και ο Αρσέν Βενγκέρ καταφέρει να τους εκτοπίσει από τη συνέχεια του θεσμού. Το μόνο που έχει να κάνει ο Αλσατός τεχνικός, αν πιστεύει στους οιωνούς, είναι να συμπεριλάβει στην 18αδα τον Κωνσταντίνο Μαυροπάνο, έτσι ώστε να "γκρεμίσει" με το ίδιο... ελληνικό νόμισμα τα όνειρα των Ισπανών και η ιστορία να επαναληφθεί.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΜΠΟΛΤΟΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΓΩΝΑ:

ΔΕΙΤΕ HIGHLIGHTS ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΑΤΣ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK