Ολυμπιακός-Μίλαν: Το colpo grosso έφερε την πρόκριση

Ο Ολυμπιακός έκανε το Casa de Papel πραγματικότητα και απέκλεισε τη Μίλαν με μία ιστορική νίκη με 3-1. Το πλάνο του professor Μαρτίνς, το πέναλτι του Berlin Φορτούνη και το... λάφυρο από τη ληστεία.

Ολυμπιακός-Μίλαν: Το colpo grosso έφερε την πρόκριση
EUROKINISSI

'Patatrac Milan: ciao Europa. L' Olympiacos fa l'impresa', έγραφε η Gazzetta dello Sport, όμως δεν ήταν μόνο η Ιταλία. 'El Milan, eliminado tras perder ante Olympiacos' ήταν ο τίτλος της 'Mundo Deportivo' στην Ισπανία, 'Milan K.O', υπερθεμάτιζε η 'Equipe'. Όλη η Ευρώπη είχε μείνει έκπληκτη από αυτό που συνέβη στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης'.

Ο Ολυμπιακός είχε γράψει ιστορία. Χωρίς τις συνήθεις πατριωτικές κορώνες αυτήν τη φορά. Ήταν ένας θρίαμβος πρωτόγνωρος, αφού δεν έδωσε απλά έναν αγώνα, έδωσε έναν 'τελικό' κόντρα στη Μίλαν και την απέκλεισε παρότι έπαιζε με περιορισμούς.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο αντίπαλος των Πειραιωτών ευνοείτο με νίκη, ισοπαλία ή ακόμα και ήττα. Μόνο που από εκείνον τον μνημειώδη αγώνα στη Ριζούπολη κόντρα στον Παναθηναϊκό είχαν περάσει 15 χρόνια. Ο Ολυμπιακός είχε αλλάξει ιδιοκτησία, προέδρους, τεχνικούς διευθυντές, αμέτρητους προπονητές και ακόμη περισσότερους παίκτες. Αυτό που δεν άλλαξε ήταν η ψυχή που ορισμένες φορές, εκεί που όλα μοιάζουν χαμένα, κάνει την εμφάνισή της.

'Αξίζαμε να αποκλειστούμε', παραδέχθηκε ο Τζενάρο Γκατούζο, ίσως ο μοναδικός από την αποστολή της Μίλαν που ταξίδεψε στην Ελλάδα ο οποίος ανησυχούσε πριν από τον αγώνα. Ως παίκτης, γνώριζε από 'καυτές' έδρες, γνώριζε από ανατροπές και δη εις βάρος των 'ροσονέρι'. Επίσης ήξερε πως όταν υπάρχει ένα θετικό για την ομάδα του αποτέλεσμα στο ημίχρονο, τίποτα δεν τελειώνει.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε για ένα ημίχρονο, έχασε κάποιες ευκαιρίες με τους Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο και Γκιλιέρμε, γλίτωσε το γκολ χάρη στις επεμβάσεις του Ζοζέ Σα. Όμως χρειαζόταν χρόνος για μία... ληστεία εφάμιλλη του Casa de Papel.

Το κορεό των φίλων του Ολυμπιακού πριν από τον αγώνα έμοιαζε προφητικό. Η δημοφιλής σειρά παρουσιάζει μία ομάδα ετερόκλητων ανθρώπων που έχουν ως στόχο να ληστέψουν το νομισματοκοπείο της Ισπανίας. Στην προκειμένη περίπτωση, μία ομάδα, η οποία στην ενδεκάδα της είχε 7 παίκτες που δεν τελείωσαν τη σεζόν πέρυσι στο λιμάνι, έψαχνε εφαρμογή στο σχέδιο που είχε εκπονήσει ο... professor Πέδρο Μαρτίνς.

Ολυμπιακός-Μίλαν: Το colpo grosso έφερε την πρόκριση
EUROKINISSI

Ο Γιάννης Φετφατζίδης για ακόμα έναν αγώνα δεν κατάφερε να ανοίξει την κλειδαριά του αντιπάλου, όμως τον τελευταίο καιρό η δουλειά αυτή είναι των... στόπερ του Ολυμπιακού. Ο Γιάγκος Βούκοβιτς δεν μπόρεσε σε πρώτο χρόνο, όμως ο Παπ Αμπού Σισέ στο 60' έκανε το 1-0.

Η πόρτα στο προθάλαμο είχε ανοίξει. Έμενε εκείνη του χρηματοκιβωτίου. Ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν έμοιαζε με τυφλό φρουρό, αφού οι προσπάθειές του δεν έβρισκαν στόχο. Αντιθέτως, ο Γκιλιέρμε με σουτ εκτός περιοχής στο 69', με τη βοήθεια κι ενός αντιπάλου, του Κριστιάν Σαπάτα, άνοιξε και την πόρτα του χρηματοκιβωτίου. Τα χρήματα ήταν στη διάθεση της ερυθρόλευκης... συμμορίας, όμως κάπου εκεί χτύπησε ο συναγερμός.

Ο μοιραίος παίκτης της Μίλαν κατάφερε να στείλει την μπάλα στην εστία του Ολυμπιακού 3 λεπτά αργότερα, έστω κι αν αυτή δεν άγγιξε δίχτυα. Ο διαιτητής ήταν αμείλικτος, δείχνοντας την ειδοποίηση από το ρολόι του ότι είχε περάσει η μπάλα τη γραμμή του τέρματος.

Μόνο που τα λεπτά κυλούσαν και δεν ερχόταν η αστυνομία. Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός συνέχισε να χάνει τα άχαστα. Συνέβη στο 64' σε διπλή ευκαιρία με τους Κώστα Φορτούνη και Γκερέρο (τους σταμάτησαν Πέπε Ρέινα και Σαπάτα), συνέβη στο 75' ξανά με τον Ισπανό, αλλά ο Ινιάτζιο Αμπάτε με αυτοθυσία απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στο 81', όμως, μίλησε ο Berlin. Ο Φορτούνης έστησε την μπάλα στη βούλα μετά από το πέναλτι που έκανε ο Αμπάτε στον Βασίλη Τοροσίδη. Ο ηγέτης των 'ερυθρολεύκων' κρατούσε στα πόδια του την τελική έκβαση της ιστορίας. Για να πετύχει η... ληστεία, έπρεπε να σκοράρει, για να βγουν αλώβητοι όλοι από την τράπεζα, έπρεπε να νικήσει τον Ρέινα.

Ο Φορτούνης πήρε φόρα, εκτέλεσε με το δεξί κι έστειλε τον Ισπανό τερματοφύλακα στην άλλη πλευρά. Ο Ολυμπιακός είχε φέρει εις πέρας το πανούργο σχέδιο και είχε ολοκληρώσει με επιτυχία το colpo grosso του Europa League.

Ολυμπιακός-Μίλαν: Το colpo grosso έφερε την πρόκριση
EUROKINISSI

Οι πανηγυρικές εικόνες μετά από τη λήξη αυτονόητες. Χοροπηδητά, δάκρυα χαράς, ανείπωτη ευτυχία από τον κόσμο του Ολυμπιακού, μία μερίδα εκ των οποίων βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσει μαζί με τους παίκτες.

'Σήμερα ήταν μια τεράστια νίκη. Γράψαμε ιστορία. Ίσως να είναι και η πιο ιστορική νίκη της ομάδας γιατί συνδυάστηκε με την πρόκριση απέναντι σε μια πολύ μεγάλη και ιστορική ομάδα, με πάρα πολύ καλούς παίκτες', έλεγε μετά από τον αγώνα ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης.

'Δεν έχω λόγια', υποστήριζε από την πλευρά του ο Λεονάρντο Κούτρης που έκλαιγε με το τελευταίο σφύριγμα της λήξης. 'Τα παιδιά έδωσαν την ψυχή τους για τη μεγάλη πρόκριση', πρόσθεσε ο Τοροσίδης. 'Δείξαμε ότι έχουμε πολύ καλή ομάδα', είπε ο Φορτούνης, ο οποίος μιλούσε από το χορτάρι του 'Γεώργιος Καραϊσκάκης', πνιγμένος στις αγκαλιές του κόσμου.

Αυτό που πριν από μερικές ώρες έμοιαζε με αδιανόητο, ήταν γεγονός. Ο Ολυμπιακός είναι στις 32 ομάδες του Europa League, η Μίλαν, για πρώτη φορά από το 2000-2001, αποκλείεται σε φάση ομίλων. Το Casa de Papel όπως θα ήταν στην πραγματικότητα...

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK