Αυτός είναι ο νέος πρόεδρος της UEFA

Συντριπτική ήταν η νίκη του Αλεξάντερ Σέφεριν στις εκλογές για προεδρία της UEFA.

Ο Σλοβένος Αλεξάντερ Σέφεριν εξελέγη νέος (και έβδομος στην ιστορία) πρόεδρος της UEFA μετά τις διεργασίες που έλαβαν χώρα στην Αθήνα.

Με 42 έναντι 13 ψήφων του έτερου υποψηφίου, του Ολλανδού Μίκαελ Φαν Πραχ (άλλοτε πρόεδρου του Άγιαξ), ο 49χρονος ποδοσφαιροπαράγοντας είναι ο διάδοχος του Μισέλ Πλατινί στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Απόφοιτος της Νομικής Σχολής στη Λουμπλιάνα, εντάχθηκε στο οικογενειακό γραφείο και εκπροσωπούσε κυρίως ποδοσφαιριστές και ομάδες σε δικαστικές υποθέσεις. Ήταν τότε που μπήκε μέσα του το μικρόβιο της ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και από το 2005 άρχισε ν' αναλαμβάνει διάφορα πόστα, φτάνοντας την 5ετία 2006-11 να είναι εκ των ισχυρών παραγόντων της Ολίμπια.

Το 2011 εξελέγη πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Σλοβενίας και διατηρήθηκε στον προεδρικό θώκο τον Φεβρουάριο του 2015 μετά την επανεκλογή του.

Είναι πατέρας τριών παιδιών και μιλάει απταίστως, εκτός από τη μητρική γλώσσα του, αγγλικά και ιταλικά.

NBA

Είναι ο Λούκα καλύτερος από τον Ντράζεν στα 19;

Ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για το μύθο του Λούκα Ντόντσιτς που έχει ανατείλει για τα καλά και απειλεί να ξεπεράσει ολότελα (αν δεν το έχει κάνει ήδη) ιερά τέρατα όπως ο Ντράζεν Πέτροβιτς και ο Τόνι Κούκοτς.