Από πρόσφυγας, σκόρερ στην Μπουντεσλίγκα

Ο Ουσμάν Μενέ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει πατρίδα και οικογένεια στα 17 του χρόνια και ο δρόμος τον έφερε στην Γερμανία. Από τα καμπ των προσφύγων κατάφερε να αναρριχηθεί στην βασική ενδεκάδα της Βέρντερ Βρέμης με την οποία σκόραρε (VIDEO).

Η ιστορία του επιθετικού από την Γκάμπια είναι διδακτική και μαζί συγκινητική, δείχνοντας πόσο ταλέντο υπάρχει σε χώρες που μαστίζονται από πολέμους (εμφύλιους και μη). Πριν από δυο χρόνια έκανε το μεγάλο ταξίδι της ξενιτιάς με προορισμό το άγνωστο.

Ο δρόμος του τον έφερε στην Γερμανία, αλλά επειδή ήταν αθλητής άρχισε να παίζει σε καμπ προσφύγων. Το ταλέντο του διέκριναν αμέσως και πήρε παιχνίδια στην 5η κατηγορία της Γερμανίας πετυχαίνοντας 15 γκολ σε 11 συμμετοχές!

Στα 18 του πλέον, η Βέρντερ τον ξεχώρισε και του έδωσε τη δυνατότητα να υπογράψει συμβόλαιο το 2015. Ένα χρόνο αργότερα, ο Ουσμάν Μενέ πέτυχε το πρώτο του τέρμα στην Μπουντεσλίγκα απέναντι στην Λεβερκούζεν, το οποίο μάλιστα ήταν και το νικητήριο.

Είναι μία ιστορία που πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις...

 

Longread

Οι 11 κορυφαίοι Βραζιλιάνοι της Ελλάδας

Το Contra.gr επέλεξε και σας παρουσιάζει τους 11 καλύτερους Βραζιλιάνους που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα. Χωρίς σύστημα, με τον Πάουλο Κάμπος στον πάγκο! Ψηφίστε τον κορυφαίο κατά τη γνώμη σας!