Από πρόσφυγας, σκόρερ στην Μπουντεσλίγκα

Ο Ουσμάν Μενέ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει πατρίδα και οικογένεια στα 17 του χρόνια και ο δρόμος τον έφερε στην Γερμανία. Από τα καμπ των προσφύγων κατάφερε να αναρριχηθεί στην βασική ενδεκάδα της Βέρντερ Βρέμης με την οποία σκόραρε (VIDEO).

Η ιστορία του επιθετικού από την Γκάμπια είναι διδακτική και μαζί συγκινητική, δείχνοντας πόσο ταλέντο υπάρχει σε χώρες που μαστίζονται από πολέμους (εμφύλιους και μη). Πριν από δυο χρόνια έκανε το μεγάλο ταξίδι της ξενιτιάς με προορισμό το άγνωστο.

Ο δρόμος του τον έφερε στην Γερμανία, αλλά επειδή ήταν αθλητής άρχισε να παίζει σε καμπ προσφύγων. Το ταλέντο του διέκριναν αμέσως και πήρε παιχνίδια στην 5η κατηγορία της Γερμανίας πετυχαίνοντας 15 γκολ σε 11 συμμετοχές!

Στα 18 του πλέον, η Βέρντερ τον ξεχώρισε και του έδωσε τη δυνατότητα να υπογράψει συμβόλαιο το 2015. Ένα χρόνο αργότερα, ο Ουσμάν Μενέ πέτυχε το πρώτο του τέρμα στην Μπουντεσλίγκα απέναντι στην Λεβερκούζεν, το οποίο μάλιστα ήταν και το νικητήριο.

Είναι μία ιστορία που πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις...

 

Wonderkid

Ρέντις, ο τρίτος καλύτερος ρούκι των ΗΠΑ

Ο Κέβιν Ντουράντ έχει πει πως 'θα γίνει σταρ'. Αναλυτές εξηγούν ότι κάνει όλα αυτά που απαιτεί πια το παιχνίδι. Ο Καμ Ρέντις δεν νοιάζεται για τίτλους και highlights. Μόνο για το πώς θα γίνει ο καλύτερος.

Podcasts

Θα πάρει η Ολλανδία το Euro 2020;

Οι εθνικές ομάδες βγάζουν... άγρια ένστικτα στο Pod-όσφαιρο, που καταπιάνεται με την επιστροφή του Λιονέλ Μέσι, τις πιθανότητες να κάνει κάτι η Ολλανδία, με την Εθνική Ελλάδας και με το Euro 2004.