Αυστραλία - Ελλάδα 1-0

Η Εθνική Ελλάδας γνώρισε την ήττα με 1-0 από την Αυστραλία στο "ΑΝΖ Stadium" του Σίδνεϊ στην πρώτη φιλική αναμέτρηση των δύο ομάδων, έχοντας μέτρια παρουσία στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Δοκάρι στο 81' για τους γηπεδούχους με τον Τρεντ Σένσμπερι. Αποχώρησε τραυματίας ο Ορέστης Καρνέζης.

Αυστραλία - Ελλάδα 1-0
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η εικόνα του αγώνα

Ο Μίκαελ Σκίμπε προχώρησε σε αρκετές αλλαγές, παρατάσσοντας την Εθνική με σύστημα 4-4-2, με τους Δημήτρη Διαμαντάκο και Απόστολο Βέλλιο να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο της ομάδας. Παράλληλα, ο Μάριος Οικονόμου βρέθηκε στο πλευρό του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, ενώ οι Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και Γιάννης Γιαννιώτης αγωνίστηκαν στα "φτερά" της επίθεσης, με τους Γιάννη Μανιάτη και Ανδρέα Σάμαρη να αποτελούν το δίδυμο στα χαφ. Στον αντίποδα, ο Άγγελος Ποστέκογλου έδωσε ευκαιρία σε νέους ποδοσφαιριστές, με τον Απόστολο Γιάννου να αποτελεί "αιχμή του δόρατος".

Η Ελλάδα μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, χάνοντας την πρώτη καλή ευκαιρία στο 3ο λεπτό με τον Βέλλιο, η κεφαλιά του οποίου πέρασε λίγο έξω από την εστία του Ματ Ράιαν. Μόλις στο 15' ο Σκίμπε αναγκάστηκε να προβεί στην πρώτη αλλαγή του, αφού ο Ορέστης Καρνέζης δεν μπορούσε να συνεχίσει το παιχνίδι λόγω προβλήματος τραυματισμού, με τον Στέφανο Καπίνο να περνάει στη θέση του. Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, η Αυστραλία ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και βρέθηκε μία "ανάσα" από το 1-0 στο 26', αλλά ο Νέιθαν Μπερνς δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ α τετ τον Καπίνο.

Ο Έλληνας γκολκίπερ ήταν εντυπωσιακός στο πρώτο μέρος, αφού όποτε χρειάστηκε, δήλωσε παρών κι αποσόβησε τον κίνδυνο για την Εθνική. Ο 24χρονος άσος πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις στο 38ο λεπτό, όταν ο Οικονόμου, άθελά του, θα μπορούσε να χρηστεί σκόρερ, αλλά και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν έπεσε στη δεξιά γωνιά κι αρνήθηκε το γκολ σε δυνατό σουτ του Μίλιγκαν.

Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Η Αυστραλία διατήρησε τα ηνία του αγώνα και πίεσε για το πολυπόθητο γκολ, όμως η Εθνική είχε καλή αμυντική λειτουργία και άντεξε στην πολιορκία. Μοναδικές αξιόλογες στιγμές τρία μακρινά σουτ των Τζέντινακ (52') και Ρόγκιτς (63', 76'), τα οποία όμως δεν ανησύχησαν τον Καπίνο. Οι αρκετές αλλαγές μετά το 65ο λεπτό έριξαν αισθητά το ρυθμό του αγώνα.

Παρ' όλα αυτά, η Αυστραλία θα μπορούσε να πάρει το προβάδισμα στο 81', αλλά το σουτ του Σένσμπερι, ύστερα από παρεμβολή και του Στέφανο Καπίνο, κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Έλληνα τερματοφύλακα. Στο 89', ο Τιμ Κέιχιλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο επόπτης ακύρωσε το γκολ, θεωρώντας πως η μπάλα είχε περάσει άουτ σε εκτέλεση κόρνερ του Άλεξ Γκέρσμπαχ. Τελικά, στο τελευταίο λεπτό το καθυστερήσεων, ο Μάθιου Λέκι χάρισε τη νίκη στους Αυστραλούς μ' ένα τρομερό σουτ, το οποίο δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον εξαιρετικό Καπίνο.

MVP

Ο Μάθιου Λέκι πέρασε ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος και χάρισε τη νίκη στην Αυστραλία μ' ένα υπέροχο γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο 25χρονος άσος είχε θετική παρουσίασε στο διάστημα που αγωνίστηκε, βοηθώντας σημαντικά τους γηπεδούχους στον τομέα της ανάπτυξης.

Αδύναμος κρίκος

Η Εθνική αντιμετώπισε σημαντικές δυσκολίες μεσοεπιθετικά, ούσα για 90 λεπτά ακίνδυνη. Οι Διαμαντάκος, Χριστοδουλόπουλος δεν κατάφεραν να μπουν ποτέ στο κλίμα του αγώνα, με αποτέλεσμα να γίνουν αλλαγή με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο μοναδικός που έδινε μάχες και προσπαθούσε να φανεί απειλητικός ήταν ο Απόστολος Βέλλιος, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος.

Σχόλιο

Η αναμέτρηση με την Αυστραλία αποτελέσε ένα καλό μάθημα για την Εθνική ενόψει των αγώνων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι διεθνείς, πιθανόν επηρεασμένοι από τη διαφορά ώρας, δεν κατάφεραν να απειλήσουν στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Ακόμα και στον ανασταλτικό τομέα, οι παίκτες του Μίκαελ Σκίμπε είχαν σημαντικά πρβολήματα, αφού δεν μπόρεσαν να κρατήσουν μακριά από τα καρέ του Ορέστη Καρνέζη (αρχικά) και Στέφανο Καπίνο (στη συνέχεια) τους δραστήριους γηπεδούχους. Πλέον, η Ελλάδα έχει δύο ημέρες για να διορθώσει τις ατέλειες και να παρουσιαστεί πολύ καλύτερη στο δεύτερο φιλικό ματς των δύο ομάδων.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Αυστραλία (4-2-3-1): Ράιαν, Γκέρια, Σένσμπερι, Ντέγκενεκ, Σμιθ (81' Ίρβιν), Τζέντινακ, Μίλιγκαν (81' Γκέρσμπαχ), Μόουι (60' Ρόγκιτς), Κρούζε (60' Λέκι), Μπερνς (72΄Κέιχιλ), Γιάννου (72' Οικονομίδης).

Εθνική (4-4-2): Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Οικονόμου, Σταφυλίδης, Χριστοδουλόπουλος (46' Μπακασέτας), Σάμαρης (56΄Ταχτσίδης), Μανιάτης, Γιαννιώτας (74' Αραβίδης), Βέλλιος (93' Παπάζογλου), Διαμαντάκος (46' Χολέμπας).

Το live της αναμέτρησης

12:32
Καλησπέρα. Από εδώ θα παρακολουθήσουμε την αναμέτρηση της Ελλάδας με την Αυστραλία στο Σίδνεϊ, στο πλαίσιο της περιοδείας της Εθνικής ομάδας στη χώρα
12:32
Όπως είναι φυσικό, τα κοινά στοιχεία που ενώνουν τις δύο χώρες πολλά, αρχής γενομένης από τον ομοσπονδιακό προπονητή της Αυστραλίας, Άγγελο Ποστέκογλου
12:33
Ο Γερμανός προπονητής της Ελλάδας, Μίχαελ Σκίμπε, παρέταξε μία ενδεκάδα με αρκετούς "πειραματισμούς", αφού ούτως ή άλλως ανακοίνωσε από τη συνέντευξη Τύπου ότι θα δοκιμάσει αρκετούς παίκτες
12:36
Η ενδεκάδα της Εθνικής: Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Οικονόμου, Σταφυλίδης, Χριστοδουλόπουλος, Σάμαρης, Μανιάτης, Γιαννιώτας, Βέλλιος, Διαμαντάκος
12:47
H ενδεκάδα της Αυστραλίας: Ράιαν, Γκέρια, Σένσμπερι, Ντέγκενεκ, Σμιθ, Τζέντινακ, Μίλιγκαν, Μόουι, Κρούζε, Μπερνς, Γιάννου.
12:49
O πρώην επιθετικός του Αστέρα, Απόστολος Γιάννου, ο οποίος πήρε την αυστραλιανή υπηκοότητα είναι η "αιχμή του δόρατος" για τους γηπεδούχους.
12:54
Η σημερινή αναμέτρηση διεξάγεται στο "ANZ Stadium" του Σίδνεϊ, ενώ στις 7 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ακόμα ένας αγώνας, αυτή τη φορά στη Μελβούρνη μεταξύ των δύο ομάδων.
12:56
Οι αναπληρωματικοί των δύο ομάδων:

Αυστραλία: Γκέρσμπαχ, Κέιχιλ, Λέκι, Οικονομίδης, Μπιριγκίτι, Ρίσντον, Φεντερίτσι, ΜακΓκόουαν, Ρόγκιτς, Μακλάρεν, Ιρβάιν.
Ελλάδα: Καπίνο, Τζαβέλλας, Μπουκουβάλας, Μόρας, Τζιόλης, Μπακασέτας, Ταχτσίδης, Μάνταλος, Χολέμπας, Αραβίδης, Παπάζολγου.
12:57
Περίπου 45.000 θεατές θα παρακολουθήσουν τον αγώνα μεταξύ της Αυστραλίας και της Ελλάδας, ο οποίος θα διεξαχθεί υπό συνεχή βροχόπτωση.
13:04
Kαι Έλληνες στο γήπεδο.
13:04
Σε λίγη ώρα αναμένεται η έναρξη του αγώνα.
13:07
Οι δύο ομάδες εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο. 
13:07
Ανάκρουση των εθνικών ύμνων.
13:10

1'

Έναρξη του αγώνα.
13:11
Η στιγμή της ανάκρουσης των εθνικών ύμνων.
13:13

3'

Ευκαιρία για την Ελλάδα. Ο Βέλλιος πήρε την κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
13:17
H Αυστραλία πατάει καλύτερα στα πρώτα λεπτά και είναι πιο επιθετική.
13:21
Μία φάση από το παιχνίδι.
13:22
Μικρή διακοπή λόγω τραυματισμού του Καρνέζη.
13:23
Ο Έλληνας γκολκίπερ τραυματίστηκε σε σύγκρουση που είχε με τον Τζέντινακ.
13:24
Η Ελλάδα επιτίθεται κυρίως από τα δεξιά με τον Βασίλη Τοροσίδη.
13:26

15'

Αλλαγή για την Ελλάδα. Ο Καρνέζης δεν μπορεί να συνεχίσει και στη θέση του περνάει ο Καπίνο.
13:28

17'

Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Σταφυλίδη, η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Ράιν.
13:28
Ακόμα ένα στιγμιότυπο από την αναμέτρηση.
13:32

21'

Δυνατό σουτ του Τζέντινακ, η μπάλα άουτ.
13:33
Αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα στα τελευταία λεπτά.
13:35
O Γιάννου ξεφεύγει από τους Σάμαρη και Μανιάτη.
13:37

26'

Σημαντική ευκαιρία για την Αυστραλία! Ο Μπερνς βρέθηκε απέναντι από τον Καπίνο, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε πολλά μέτρα άουτ.
13:37
Η ευκαιρία του πρώην επιθετικού της ΑΕΚ.
13:41
H Ελλάδα πιέζει ασφυκτικά στο χώρο του κέντρου, αλλά δεν μπορεί να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες.
13:44

33'

Eυκαιρία για την Αυστραλία! Σουτ του Μίλιγκαν, η μπάλα ελάχιστα άουτ πάνω από το δοκάρι του Καπίνο.
13:45
Κατοχή: 57% - 43%
13:46
Ιδιαίτερα δραστήριος ο Νέιθαν Μπερνς.
13:48
Αρκετοί Έλληνες στις εξέδρες του "ANZ Stadium".
13:50

38'

Παρολίγο αυτογκόλ για την Εθνική! Ο Μπερνς έκανε το γύρισμα, ο Οικονόμου βρήκε την μπάλα, αλλά ο Καπίνο με μία τρομερή επέμβαση κράτησε το μηδέν!
13:50
Η εκτίναξη του Καπίνο.
13:51
Ο Καπίνο έπεσε πάνω στο δοκάρι και τραυματίστηκε.
13:52

42'

Ο Χριστοδουλόπουλος επιχείρησε το σουτ, αλλά ο Σένσμπερι έβαλε την κόντρα κι απομάκρυνε την μπάλα.
13:54

44'

Ο Μανιάτης ανέτρεψε τον Κρούζε μέσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής έδειξε λανθασμένα να συνεχιστεί το παιχνίδι.
13:55
Το μαρκάρισμα του Μανιάτη.
13:56

45 +1'

Ευκαιρία για την Αυστραλία! Ο Μίλιγκαν επιχείρησε το σουτ, αλλά ο Καπίνο, με νέα εξαιρετική επέμβαση, αρνήθηκε την παραβίαση της εστίας ου.
13:58

45 +4'

Τέλος πρώτου ημιχρόνου. Οι δύο ομάδες πάνε ισόπαλες στα αποδυτήρια με 0-0, με την Αυστραλία να είναι καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.
14:03
H αποχώρηση των παικτών για τα αποδυτήρια.
14:17
Όλα έτοιμα για να αρχίσει το δεύτερο μέρος.
14:17

46'

Αλλαγές για την Ελλάδα. Οι Χολέμπας και Μπακασέτας στη θέση των Διαμαντάκου και Χριστοδουλόπουλου.
14:18

46'

Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.
14:19
Η Εθνική έχει μπει πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο.
14:22
Οι γηπεδούχοι πιέζουν, αλλά η άμυνα της Εθνικής αντέχει την... πολιορκία.
14:22

52'

Σουτ του Τζέντινακ, η μπάλα λίγο έξω από την εστία του Καπίνο.
14:24
Στο ημίχρονο του αγώνα η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αυστραλίας τίμησε τον Κρις Καλαντζή, τον Γουόρεν Σπινκ και τον Γιώργο Χανιώτη για την προσφορά τους στο ποδόσφαιρο της χώρας.
14:25

14:27

56'

Αλλαγή για την Ελλάδα. Ο Ταχτσίδης εντός, ο Σάμαρης εκτός.
14:28
Ο Έλληνας μέσος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού από το πρώτο ημίχρονο.
14:30
38.682 θεατές παρακολουθούν την αναμέτρηση, όπως ενημέρωσε επίσημα η Ομοσπονδία της Αυστραλίας.
14:31

60'

Διπλή αλλαγή για την Αυστραλία. Οι Κρούζε, Μόουι εκτός, οι Λέκι, Ρόγκιτς εντός.
14:31
Ο Τοροσίδης προσπαθεί να βοηθήσει στον δημιουργικό τομέα, αλλά είναι απελπιστικά μόνος.
14:34
Σύμφωνα με τους Αυστραλούς, ο Ορέστης Καρνέζης έχει σπάσει τα πλευρά του, από τη σύγκρουση με τον Τζέντινακ και βρίσκεται στο νοσοκομείο.
14:35

63'

Μακρινό σουτ του Ρόγκιτς, η μπάλα άουτ.
14:37

66'

Τακουνάκι από τον Μίλιγκαν, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, μπλόκαρε ο Καπίνο.
14:40
Ίδια εικόνα με το πρώτο μέρος. Η Αυστραλία έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και πιέζει για το γκολ, κυρίως μέσω μακρινών σουτ.
14:42

72'

Αλλαγές για την Αυστραλία. Οι Μπενς, Γιάννου εκτός, οι Κέιχιλ, Οικονομίδης εντός.
14:44

74'

Αλλαγή για την Ελλάδα. Ο Αραβίδης στη θέση του Γιαννιώτα.
14:45
Αποθέωση για τον Τιμ Κέιχιλ.
14:46

76'

Άστοχο σουτ από τον Ρόγκιτς.
14:50

79'

Ο Κέιχιλ πήρε την κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Τζέντινακ, αλλά ο επόπτης σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ.
14:51

81'

ΔΟΚΑΡΙ για την Αυστραλία! Ο Σένσμπερι επιχείρησε το σουτ, ο Καπίνο απέκρουσε την μπάλα, η οποία κατέληξε στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια κόρνερ.
14:54

81'

Αλλαγές για την Αυστραλία. Οι Σμιθ, Μίλιγκαν εκτός, οι Ίρβιν, Γκέρσμπαχ εντός.
14:57

85'

Ευκαιρία για την Ελλάδα. Ο Μπακασέτας βρήκε τον Βέλλιο μέσα στην περιοχή, αλλά ο Έλληνας επιθετικός δεν μπόρεσε να τελειώσει με επιτυχία τη φάση.
14:57

86'

Κίτρινη κάρτα στον Παπασταθόπουλο.
14:59

89'

Ακυρώθηκε τελικά το γκολ της Αυστραλίας. Ο Κέιχιλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο επόπτης ακύρωσε το γκολ, θεωρώντας πως η μπάλα έχει περάσει άουτ στην εκτέλεση κόρνερ του Γκέρσμπαχ.
15:02

93'

Αλλαγή για την Ελλάδα. Ο  Βέλλιος εκτός, ο Παπάζογλου εντός.
15:03

94'

ΓΚΟΛ για την Αυστραλία! Τρομερό σουτ από τον Λέκι, το οποίο δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Στέφανο Καπίνο!
15:05

95'

Τέλος του αγώνα. Η Αυστραλία επικράτησε με 1-0 της Ελλάδας, στο πρώτο φιλικό των δύο ομάδων, χάρη σε γκολ του Λέκι στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.
15:06
Σας ευχαριστούμε που μας παρακολουθήσατε! Καλό σας απόγευμα!

News 24/7

24MEDIA NETWORK