Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 3-0

Ο ψυχωμένος και άριστα στημένος στον αγωνιστικό χώρο Πανιώνιος νίκησε 3-0 στη Νέα Σμύρνη τον ακίνδυνο Παναθηναϊκό ο οποίος υπέστη την πρώτη ήττα της σεζόν. Σκόρερ για την ομάδα του Νίκου Παντελή οι Αραβίδης )2) και Κολοβός.

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 3-0

To live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός πήρε την μπάλα στα πόδια του ή για να αποδώσουμε καλύτερα την πραγματικότητα ο Πανιώνιος παραχώρησε την κατοχή στον αντίπαλό του. Θα έλεγε κανείς ότι το έκανε ευχαρίστως, βάσει σχεδίου. Οχυρώθηκε πίσω από την μπάλα, εγκλώβισε τον αντίπαλο σε μία ανούσια υπεροχή και ανέμενε την κατάλληλη ευκαιρία για να χτυπήσει είτε στην κόντρα είτε σε οργανωμένη επίθεση.

Ο Παναθηναϊκός, με τον Μέντες βιδωμένο από τον Παναγιωτούδη, επιχειρούσε να φτιάξει παιχνίδι από πίσω με τον Κουτρουμπή αλλά οι αντιδράσεις των παικτών του ήταν τόσο αργές που η κάθε πρόθεσή τους γινόταν εύκολα προβλέψιμη. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι πράσινοι έκαναν όλη και όλη μία καλή ευκαιρία στο πρώτο μέρος, στο 38', με το σουτ του Καρέλη. Και τιμωρήθηκαν μάλιστα για αυτή τη φλυαρία τους με το γκολ του Αραβίδη στο 40' κατά το οποίο ο σκόρερ νίκησε κατά κράτος τον Κουτρουμπή.

Ο Γιάννης Αναστασίου προσπάθησε να τονώσει την επιθετικότητα της ομάδας του με την προσθήκη του Μπεργκ και στην προσπάθειά του αυτή πήρε...βοήθεια και από τον αντίπαλο κόουτς ο οποίος αντικατέστησε τον Παναγιωτούδη. Χωρίς το μαρκάρισμα-μέγκενη του νεαρού χαφ, ο Παναθηναϊκός κατέβασε πολύ πιο εύκολα την μπάλα, ήταν όμως και πάλι αργός και φλύαρος. Μόνο στη διπλή ευκαιρία του 61' έκανε αισθητή την παρουσία του.

Ο Πανιώνιος αφού πέρασε την μπόρα, βρήκε στεγνός στο ξέφωτο και συνήλθε πολύ γρήγορα. Η έξοχη προσωπική ενέργεια του Κολοβού του έδωσε αέρα δύο γκολ διαφοράς στο 71' ενώ στο 84' οι γηπεδούχοι απέκτησαν και αριθμητικό πλεονέκτημα μετά την αποβολή του Μέντες. Αποκαμωμένος και φανερά απογοητευμένος ο Παναθηναϊκός παραδόθηκε και δέχθηκε και άλλο τέρμα στο 89' πάλι από τον Αραβίδη. Η αλήθεια είναι ότι το σκορ στο τέλος θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο.

MVP

Μόνο η ενέργειά του στη φάση του δικού του γκολ στο 71' θα αρκούσε για να του δώσει το βραβείο του πολυτιμότερου. Διότι ενέργεια σαν και αυτή (κοντρόλ με την μπάλα ψηλά, γύρισμα του κορμιού και σουτ στην απέναντι γωνία) λίγοι παίκτες στην Ελλάδα μπορούν να κάνουν. Ενας από αυτούς είναι και ο Δημήτρης Κολοβός.

Aδύναμος Κρίκος

H τριάδα των χαφ του Παναθηναϊκού (Ζέκα, Μπαϊράμι, Ντίνας) δεν βοήθησαν δημιουργικά την ομάδα τους. Κομψή η διατύπωση, μάλλον κολακεύει τους δύο τελευταίους που πρόσφεραν ελάχιστα παρά το γεγονός ότι έδειξαν διάθεση και έτρεξαν πολύ στο γήπεδο.

Σχόλιο

Μιλάμε για την ιστορικότερη νίκη του έτσι και αλλιώς Ιστορικού Πανιωνίου επί του Παναθηναϊκού, νίκη με τρία γκολ διαφορά. Αν δει κανείς το χώρο που προπονούνται οι παίκτες της ομάδας Νέας Σμύρνης και κάτω από ποιες συνθήκες παλεύουν θα καταλάβει ότι αυτή η επιτυχία έχει πολύ μεγάλη αξία. Κάθε βαθμός κατακτιέται με αίμα και θυσίες από αυτό το σύνολο. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να προσέξει πολύ για να διώξει έγκαιρα τα απόνερα της ήττας από την ψυχολογία των νεαρών παικτών του. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι πιο έμπειροι των αποδυτηρίων οφείλουν να αναλάβουν δράση. Δράση όμως θα πρέπει να αναλάβουν και οι διοικούντες, ο Παναθηναϊκός πρέπει να ενισχυθεί.

Πανιώνιος (Παντελής): Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Παντίδος, Αυλωνίτης, Κούρος, Μητρόπουλος, Μενδρινός, Παναγιωτούδης (58' Ντούνης), Κολοβός (81' Πάνος), Λάσνικ (66' Καλτσάς), Αραβίδης

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Καπίνο, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες, Λαγός (46' Μπεργκ), Μπαϊράμι (85' Αμπεΐντ), Ζέκα, Ντίνας, Καρέλης (66' Μουζακίτης).

News 24/7

24MEDIA NETWORK