Το "στράβωμα" του Αραβίδη, το συμβόλαιο και οι εξηγήσεις

Ο Άκης Γεωργίου έχει το παρασκήνιο της αναταραχής που προκλήθηκε στην ΑΕΚ μετά την κυριακάτικη ανάρτηση του Χρήστου Αραβίδη.

Το "στράβωμα" του Αραβίδη, το συμβόλαιο και οι εξηγήσεις

Η αινιγματική ανάρτηση του Χρήστου Αραβίδη στο Facebook έχει ισχυρή βάση στο μειωμένο χρόνο συμμετοχής που έχει εφέτος στην ΑΕΚ.

Η κίνηση που άλλαξε το "μέσα" του

Στο νικηφόρο παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Βέροια ο Τιμούρ Κετσπάγια έκανε νόημα από τον πάγκο στον Λαμπρόπουλο προκειμένου να γίνει η τρίτη αλλαγή, κάτι που αυτομάτως σήμαινε πως Αραβίδης και Πέκχαρτ δεν πρόκειται ν' αγωνιστούν στο ματς.

Στη διαδρομή προς τον πάγκο ο Αραβίδης φαινόταν -από τη στάση του σώματος και το περπάτημα- ότι δεν βρισκόταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Δεν αντέδρασε κάπως, αλλά δεν είναι και δύσκολο να διακρίνει κάποιος έναν ποδοσφαιριστή που έχει "χαλαστεί".

Η... μετάβαση από επιλογή πρώτης γραμμής σε εφεδρική λύση και η απόφαση -όπως φαίνεται εκ των πραγμάτων- του προπονητή να ιεραρχήσει τους επιθετικούς με συγκεκριμένο τρόπο αφήνοντάς τον μπροστά μόνο από τον Πέκχαρτ, ήταν βέβαιο πως δεν θα είναι μια απλή κατάσταση για τον Αραβίδη.

Απλή βέβαια δεν είναι ούτε για τον Κετσπάγια η όλη ιστορία, αφού πλέον συναντάει το πρώτο "αγκάθι" διαχείρισης στο δρόμο του.

ΤΙ ΘΑ ΗΘΕΛΕ Ο ΑΡΑΒΙΔΗΣ

Ο Αραβίδης προφανώς ήθελε να έχει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Κάτι τέτοιο φαίνεται πως πολύ δύσκολα θα συμβεί, αφού ο Γεωργιανός σε όλα τα σημαντικά ματς τον άφησε στον πάγκο, χρησιμοποιώντας πότε τον Πέκχαρτ (Σεντ Ετιέν) πότε τον Μπακασέτα (ρεβάνς με τους Γάλλους στο ΟΑΚΑ) και πλέον τον Αλμέιδα που είναι ετοιμοπόλεμος.

Στη Βέροια τα πράγματα έγιναν πιο ξεκάθαρα όταν ο Αλμέιδα αντικαταστάθηκε αναγκαστικά και ο Αραβίδης διαπίστωσε από πρώτο χέρι πως δεν είναι ούτε η δεύτερη επιλογή του Κετσπάγια, μια και προτίμησε ν' αφήσει στο ματς τον Μπακασέτα.

ΤΙ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ

Για τον Κετσπάγια είναι σαφές πλέον πως ο Αραβίδης είναι τρίτη επιλογή για τη θέση του φορ. Αν είναι καλά ο Αλμέιδα δεν μετακινείται. Αν πάλι δεν είναι, ο Μπακασέτας (που εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που πήρε στη Βέροια) είναι ο αμέσως επόμενος. Ο προπονητής της ΑΕΚ βλέπει τον Αραβίδη ως τρίτο στη σειρά, έναν παίκτη που θα του δώσει χρόνο σε συγκεκριμένο είδος αγώνων (π.χ όταν χρειάζεται τρεξίματα) αλλά ταυτόχρονα θα τον αφήσει εκτός για να εκμεταλλευτεί ενδεχομένως το ύψος του Πέκχαρτ, αν κρίνει πως αυτό απαιτούν οι συνθήκες.

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ως γνωστόν το συμβόλαιο του Αραβίδη λήγει το προσεχές καλοκαίρι. Προσώρας η ΑΕΚ δεν έχει κάνει κάποια επαφή μαζί του (ούτε με άλλον ποδοσφαιριστή) για πιθανή ανανέωση, κάτι που -μέχρι χθες τουλάχιστον- άφηνε το θέμα ανοιχτό.

Πλέον το πώς θα κινηθούν οι δύο πλευρές των δύο πλευρών μετά την ανάρτηση θα το δείξει η πορεία. Σε σχέση με την την περασμένη καλοκαιρινή περίοδο πάντως, μην ξεχνάμε πως υπήρξε κινητικότητα για μια πιθανή μετακίνησή του Αραβίδη σε ομάδα του εξωτερικού.

Ο ίδιος ο παίκτης ζήτησε, ως όφειλε, από τις ομάδες που ασχολήθηκαν (κάποιες γαλλικές και μία από τις ΗΠΑ) να απευθυνθούν στην ΑΕΚ με την οποία έχει συμβόλαιο. Επίσημη πρόταση στα γραφεία της ΑΕΚ δεν έφτασε ποτέ, αλλά πιθανότατα οι ίδιες ομάδες ήταν διατεθειμένες να του καλύψουν ένα μεγαλύτερο συμβόλαιο από το αντίστοιχο της Ένωσης χωρίς όμως να πληρώσουν αποζημίωση.

Για την ιστορία οι ετήσιες απολαβές του Αραβίδη είναι γύρω στις 150.000 ευρώ.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ

Είναι δεδομένο πως τη Δευτέρα θα υπάρξει συζήτηση μεταξύ των ανθρώπων της ΠΑΕ (πιθανότατα του Μπάγεβιτς) με τον Αραβίδη προκειμένου να εξεταστεί αν η συγκεκριμένη ανάρτηση αφορούσε την ΑΕΚ, για να γίνουν πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Από πλευράς "κιτρινόμαυρης" ΠΑΕ, πάντως, δεν υπάρχει -τουλάχιστον αυτή την ώρα- θέμα απολογίας, αλλά εξηγήσεων για να διευκρινιστεί η κατάσταση. Δεν είναι κρυφό πάντως ότι προκλήθηκε δυσαρέσκεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Αραβίδης άνοιξε την πόρτα της εξόδου από την ΑΕΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK