Τέλος ο Βαλβέρδε

Παρελθόν αποτελεί για τον Ολυμπιακό ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Όπως αναμενόταν, το ΔΣ της ΠΑΕ πήρε την απόφαση για διακοπή της συνεργασίας με τον Βάσκο τεχνικό. Μώραλης: "Δεν πρόκειται για λύση συνεργασίας, αλλά μη ανανέωση αυτής"
Το όνομα του νέου προπονητή του Ολυμπιακού θα ανακοινωθεί μέχρι τις 31 Μαϊου σε νέο Διοικητικό Συμβούλιο αλλά από τους ερυθρόλευκους τονίζεται ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συμφωνία με προπονητή.

Κατά τη διάρκεια του συμβουλίου, ο κ. Κόκκαλης γνωστοποίησε την προσφορά που έκανε στον Ερνέστο Βαλβέρδε η οποία έφτανε τα 1.750.000 ευρώ με μπόνους. Αντιθέτως, ο Ισπανός ήθελε 1.500.000 χωρίς μπόνους... "ακατέβατα".Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έφυγε από τα κτίρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην πλατεία Αλεξάνδρας χωρίς να κάνει δηλώσεις στους εκπροσώπους του Tύπου.

Η ανακοίνωση:

Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τα ακόλουθα, σε σχέση με τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου:

1. Το Διοικητικό Συμβούλιο, μετά τη μη αποδοχή της πρότασης της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ από τον κ. Ernesto Valverde για επέκταση της συνεργασίας τους, αποφασίζει ομόφωνα τη μη ανανέωση αυτής.

Σε κάθε περίπτωση ευχαριστεί τον κ. Ernesto Valverde για τη μέχρι σήμερα προσφορά του. Σε νέα συνεδρίαση του μέχρι το τέλος Μαΐου θα αποφασίσει τη πρόσληψη νέου προπονητή.

2. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τη σύγκλιση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για τις 22 Ιουνίου 2009 με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου.Κατάργηση Δικαιώματος Προτίμησης Παλαιών Μετόχων.

Έχει ορισθεί ήδη χρηματοοικονομικός σύμβουλος προκειμένου να καθορισθούν οι λεπτομέρειες της αύξησης αυτής.

Μώραλης: "Δεν είναι λύση συνεργασίας, αλλά μη ανανέωση αυτής"

Αποχωρώντας από τα γραφεία, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Ολυμπιακού, Γιάννης Μώραλης, είπε: "Δεν πρόκεται για λύση συνεργασίας, αλλά μη ανανέωση αυτής. Θα γίνουν διερευνήσεις, θα εξεταστούν περιπτώσεις και τέλος Μαΐου, σε νέο ΔΣ, θα αποφασιστεί ποιος θα είναι ο νέος προπονητής". Σε ερώτηση για τις φήμες περί συμφωνίας με Κετσπάγια, ο κ.Μώραλης ήαν ξεκάθαρος: "Δεν υπάρχει καμία συμφωνία."

Τα πεπραγμένα

Ο Βαλβέρδε κάθισε στον πάγκο του Ολυμπιακού σε 47 επίσημους αγώνες. Μέτρησε 32 νίκες, 6 ισοπαλίες και 9 ήττες. Κατέκτησε εύκολα τα πρωτάθλημα, πήρε το Κύπελλο στο δραματικό τελικό με την ΑΕΚ αλλά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις απέτυχε καθώς αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και στους 32 του Κυπέλλου UEFA από τη Σεντ Ετιέν.