Τι αναφέρει ο κανονισμός για τον ποδοσφαιριστή μπροστά στον γκολκίπερ

Ο διαιτητής Κύζας κατακύρωσε το γκολ του Εστέμπαν Καμπιάσο. Τι ισχύει σύμφωνα με τον κανονισμό της FIFA για το παθητικό οφσάιντ.

Επηρέαζε ή όχι τη φάση ο Τσόρι Ντομίνγκες στο γκολ του Ολυμπιακού; Ο διαιτητής Κύζας αποκρίθηκε όχι και μέτρησε το τέρμα του Εστέμπαν Καμπιάσο.

Αναζητήσαμε τον κανονισμό του παθητικού οφσάιντ, σύμφωνα με τις προσταγές της FIFA, και η πιο κοντινή σε αυτήν τη φάση περίπτωση ήταν η 6η.

Παραθέτουμε το σχετικό εδάφιο με φωτογραφία:

Κατά τη μετάφραση "ένας επιθετικός σε θέση οφσάιντ (Α) εμποδίζει το οπτικό πεδίο του γκολκίπερ. Θα πρέπει να τιμωρηθεί γιατί αποτρέπει έναν αντίπαλο να παίξει ή να έχει τη δυνατότητα να παίξει την μπάλα".

Πότε όμως ένας επιτιθέμενος παρεμποδίζει έναν αντίπαλο; Όταν, κατά τη FIFΑ, "αποτρέπει έναν αντίπαλο να παίξει ή να έχει τη δυνατότητα να παίξει την μπάλα εμποδίζοντας εμφανώς το οπτικό πεδίο του αντιπάλου ή διεκδικεί την μπάλα από τον αντίπαλο".

Ιδού η επίμαχη φάση του ντέρμπι:

Ιδού το 1-1:

Photo Credits: Actionimages.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τι λέει ο Ηρακλής Τσίκινης για το γκολ του Ολυμπιακού

Columns

Ο Γιάννης δεν μίλησε μόνο για τον Θανάση

Με αφορμή τη ρατσιστική επίθεση στον Θανάση Αντετοκούνμπο, ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης εξηγεί την αναγκαιότητα της παρέμβασης του Γιάννη κυρίως για λογαριασμό των ανώνυμων θυμάτων του ρατσισμού.

Longread

Ελλάδα-Ρωσία 1-0: "10 και 11 πέφτουν για πεν."

Μετά από 25 χρόνια, ο δημιουργός Νιόπλιας, ο σκόρερ Μαχλάς και ο ρεπόρτερ αγωνιστικού χώρου Γιάννης Καραλής αναπολούν και διηγούνται στο Contra.gr την ιστορία της τεράστιας νίκης επί των Ρώσων (1-0).