Λαμία - Παναθηναϊκός: Δεν περνάει ποτέ από το 'στενό των Θερμοπυλών'

Η τρομερή παράδοση της Λαμίας κόντρα στον Παναθηναϊκό συνεχίστηκε με το φανταστικό γκολ του Μπερτόλιο. Οι δύο ομάδες ανανεώνουν το ραντεβού για το Κύπελλο σε ένα ματς άλλων συνθηκών.

SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η Λαμία είχε να σκοράρει 689 λεπτά. Τόσα μεσολάβησαν από τον περασμένο Οκτώβριο στη νίκη επί του Λεβαδειακού με 3-2 μέχρι το 1-0 επί του Παναθηναϊκού το βράδυ της Δευτέρας. Τρεις μήνες μετά η ομάδα του Χάβου νίκησε τον ίδιο αντίπαλο που κέρδισε πρόσφατα στο Κύπελλο, με το ίδιο μάλιστα σκορ.

Και η παράδοση συνεχίζεται. Τρεις νίκες (όλες στο Κύπελλο) και μία ισοπαλία (πέρυσι στο ίδιο γήπεδο) για τους Λαμιώτες που στην έδρα τους μοιάζουν (και είναι βάσει αποτελεσμάτων) άτρωτοι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Και για να το πάμε ακόμα πιο πέρα, η τελευταία φορά που οι 'πράσινοι' έφυγαν με εκτός έδρας νίκη από την έδρα της Λαμίας ήταν το μακρινό 1968. Κι αυτή όχι στην κανονική διάρκεια, αλλά στην παράταση, σε ένα ματς κυπέλλου εκείνης της περιόδου. Ε, δεν το λες και άσχημη παράδοση, ε;

Για να φτάσουμε στο 1-0 του Μπερτόλιο, ο οποίος σκόραρε ένα φανταστικό γκολ στο 52ο λεπτό, προηγήθηκε ένα μέτριο πρώτο μέρος στη διάρκεια του οποίου αμφότερες οι ομάδες είχαν από μία ευκαιρία για να προηγηθούν. Η Λαμία την έκανε με τον παίκτη που μετέπειτα ήταν αυτός που έκρινε τον αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με 4-2-3-1, το οποίο γινόταν και 4-4-2 κάθε φορά που έβγαινε στην επίθεση, ως έξτρα βοήθεια στον Μακέντα. Μάλιστα, μετά το γκολ των γηπεδούχων ο Γιώργος Δώνης πέρασε στον αγώνα τους Βέργο, Αλτμαν και Καμπετσή θέλοντας να γεμίσει την ανίπαλη περιοχή. Το κατάφερε, αφού ο Παναθηναϊκός βρήκε τις φάσεις και τις ευκαιρίες για να πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία. Ειδικά λίγο πριν από το φινάλε, αυτή του Καμπετσή θεωρείται κλασική, αφού το σκάσιμο της μπάλας στο τετ α τετ με τον αντίπαλο ήταν τέτοιο που την πέρασε βασανιστικά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ουσιαστικά οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντίδραση και έδειξαν κάποια από τα στοιχεία που τους έχουν κάνει ξεχωριστούς την εφετινή σεζόν, μετά το γκολ της Λαμίας. Το συγκρότημα του Μάκη Χάβου βρέθηκε σε θέση άμυνας για να διαφυλάξει το υπέρ του αποτέλεσμα, αλλά δεν τους λες και παθητικούς. Λίγο μετά το γκολ του Μπερτόλιο, ένας πρώην 'πράσινος', ο Δημούτσος, απείλησε με σουτ, αναγκάζοντας τον Διούδη να διώξει εντυπωσιακά για να μην μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του για δεύτερη φορά.

Στο σύνολό του, το παιχνίδι είχε περισσότερες τελικές από την πλευρά της Λαμίας, με τον Παναθηναϊκό, όμως, να είναι πιο... ξεκάθαρος ως προς αυτές προς την εστία, αφού από τις 6 συνολικά, οι δύο ανησύχησαν πραγματικά τον Σαράνοβ.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή ανανέωσε το ραντεβού των δύο ομάδων για τη μεσοβδόμαδη υποχρέωση του Κυπέλλου, αυτή τη φορά στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός θα μπει εξ αρχής στη ρεβάνς όντας πίσω στο σκορ λόγω του 1-0 του πρώτου παιχνιδιού. Και το ενδιαφέρον πια θα επικεντρωθεί στο πώς η Λαμία θα καταφέρει να αμυνθεί στο πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς, λίγα 24ωρα μετά την πιο σημαντική νίκη της χρονιάς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK