Ο ευχάριστος πονοκέφαλος του Πέδρο Μαρτίνς

Ο Φορτούνης θα απουσιάσει για πρώτη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος του Ολυμπιακού αλλά ο Πέδρο Μαρτίνς έχει την ευτυχία να διαχειρίζεται 6 ποδοσφαιριστές που παίζουν παντού στη μεσαία γραμμή προσφέροντας λύσεις για κάθε πρόβλημα ανάλογα με τις απαιτήσεις του αγώνα και του προπονητή.

Ο ευχάριστος πονοκέφαλος του Πέδρο Μαρτίνς

Ο Κώστας Φορτούνης τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική για την συμπεριφορά του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ αμέσως μετά το εκπληκτικό γκολ που πέτυχε και ο Πέδρο Μαρτίνς καλείται να βρει αντικαταστάτη του Έλληνα χαφ για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα. Θεωρητικά αυτός θα ήταν ένας μεγάλος πονοκέφαλος για τον Πορτογάλο τεχνικό, αλλά η διαθέσιμη 6άδα του ρόστερ για το κέντορ του γηπέδου είναι ικανή να δώσει λύσεις σε κάθε πρόβλημα που θα του παρουσιαστεί.

Ο Ολυμπιακός είναι μία νέα ομάδα με δυνατότητες αλλά και αδυναμίες. Η μικρή παραγωγικότητα με 1 γκολ ανά 10 τελικές, το κέντρο της άμυνας και η δυσκολία να ακολουθήσει η ομάδα έναν αντίπαλο με σαφώς πιο γρήγορο ρυθμό (βλέπε Μπέτις) είναι ορισμένες από αυτές, αλλά όπως είπαμε, το συγκεκριμένο ρόστερ έχει και δυνατότητες.

Μία από αυτές είναι οι ποιοτικές επιλογές στον χώρο της μεσαίας γραμμής, εκεί όπου ο Ολυμπιακός θα κληθεί να παίξει για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα χωρίς τον αρχηγό του. Η απουσία του Φορτούνη από την αναμέτρηση της Κρήτης με τον ΟΦΗ θα αλλάξει το κέντρο των ερυθρολεύκων με τον Πέδρο Μαρτίνς να έχει τα εργαλεία να φτιάξει ό,τι θέλει ανάλογα με την περίσταση και τα δικά του θέλω.

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ

Στο ρόστερ του Ολυμπιακού υπάρχουν 6 ποδοσφαιριστές που λογίζονται άνετα ως βασικοί αλλά 3 από αυτούς αγωνίζονται σε κάθε παιχνίδι. Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Νάτχο, Καμαρά, Φορτούνης και Τουρέ είναι ο ευχάριστος πονοκέφαλος του Μαρτίνς καθώς εκτός από την ποιότητα και τα στοιχεία που μπορεί να δώσει κάθε ένας από αυτούς είναι παίκτες που αγωνίζονται τουλάχιστον σε 2 θέσεις, λύνοντας τα χέρια του προπονητή προσφέροντας λύσεις ασχέτως απουσιών ή προβλημάτων.

6άρια ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ

Επιλογές: Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Νάτχο, Τουρέ, Καμαρά

Από τους προαναφερθέντες μόνο ο Κώστας Φορτούνης δεν παίζει και δεν μπορεί να υπολογίζεται για αμυντικό χαφ καθώς όλοι οι υπόλοιποι κατά περίσταση μπορούν να αγωνιστούν στο "6", ο κάθε ένας με τα δικά του χαρακτηριστικά.

Ο Μπουχαλάκης είναι ο άνθρωπος που μέχρι στιγμής έχει επωμιστεί αυτόν τον ρόλο στα περισσότερα παιχνίδια του Ολυμπιακού, προσφέροντας κυρίως ύψος στην ομάδα. Για τη θέση του Έλληνα μέσου υπάρχει και ο Γκιγιέρμε, ο Βραζιλιάνος που ήρθε για βασικός αλλά ακόμα δεν έχει πάρει τη φανέλα σπίτι του. Σαφώς πιο έμπειρος, πιο κοντρολαρισμένος και πιο ποιοτικός ποδοσφαιριστής από τον Μπουχαλάκη και στο άμεσο μέλλον αναμένεται να γίνει βασική επιλογή.

Εκτός βέβαια από τα δύο βασικά του 6άρια, ο Μαρτίνς έχει την ευτυχία να υπολογίζει για τη θέση, τόσο τον Νάτχο, όσο και τον Καμαρά με τον Τουρέ. Ο 21χρονος μέσος από τη Νέα Γουινέα δεν έχει την εμπειρία των υπολοίπων 4 ως αμυντικό χαφ αλλά η δυναμική του και κυρίως τα τρεξίματα του μπορούν να αποτελέσουν ιδανική λύση κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.

Τέλος, ο Νάτχο με τον Τουρέ έχουν αποδείξει σε όλη τους την καριέρα πως δεν έχουν κανένα πρόβλημα να αντεπεξέλθουν εύκολα ως αμυντικά χαφ δίνοντας στον Μαρτίνς και κατ' επέκταση στον Ολυμπιακό τεράστια εμπειρία και σωστή πρώτη μπάλα από την άμυνα στη μεσαία γραμμή. Άλλωστε ο Τουρέ συστήθηκε στο ελληνικό κοινό ως αμυντικό χαφ και μετά την τεράστια καριέρα του μπορεί να παίξει όπου ο ίδιος θέλει.

8άρια ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ

Επιλογές: Καμαρά, Νάτχο, Γκιγιέρμε, Τουρέ, Μπουχαλάκης, Φορτούνης

Αν στη θέση "6" οι επιλογές είναι αρκετές, τότε η θέση "8" είναι αυτή με το μεγαλύτερο βάθος σε όλο το ρόστερ του Ολυμπιακού καθώς και οι 6 ποδοσφαιριστές του άξονα μπορούν να παίξουν με άνεση στο κέντρο του γηπέδου. Σαφώς δεν μπορούν να προσφέρουν όλοι τα ίδια αλλά και πάλι είναι στο χέρι του προπονητή να επιλέξει τι θέλει σε κάθε παιχνίδι.

Ο Μαντί Καμαρά έχει πάρει δικαίως τη φανέλα σπίτι του και δεν είναι περίεργο που δεν βγαίνει από την 11άδα των ερυθρολεύκων. Ο 21χρονος μέσος είναι η αποκάλυψη του φετινού Ολυμπιακού με πολλά χιλιόμετρα σε κάθε παιχνίδι και μέχρι στιγμής ευστοχία που ζηλεύουν οι επιθετικοί της ομάδας. Πέρα όμως από τον άνθρωπο που έχει λείψει μόλις 11 λεπτά από τον αγωνιστικό χώρο στην Super League ο Μαρτίνς έχει στη διάθεσή του ποδοσφαιριστές που μπορούν να αλλάξουν τη ροή ενός αγώνα.

Ο Γκιγιέρμε μπορεί να ήρθε στον Ολυμπιακό για να καλύψει τη θέση του αμυντικού χαφ αλλά ο ίδιος προτιμάει να παίζει στο "8" και η αλήθεια είναι πως σε ένα πρωτάθλημα όπως το ελληνικό, η ποιότητά του περισσεύει για τη συγκεκριμένη θέση προσφέροντας στον Μαρτίνς ένα παίκτη που μαρκάρει σαν αμυντικός μέσος και δημιουργεί σαν κεντρικός χαφ. Στην περίπτωση που ο Πορτογάλος προπονητής θέλει ακόμα περισσότερη επιθετικότητα, δημιουργία και απειλή προς την αντίπαλη εστία υπάρχει ο Μπίμπρας Νάτχο, ένα 10άρι με διάθεση να μαρκάρει, να τρέξει και να καλύψει χώρους.

Για έναν από τους καλύτερους box-to-box παίκτες που αγωνίστηκαν στην Premier League δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση αν μπορεί να αγωνιστεί στη σέντρα του γηπέδου. Στην ηλικία του δεν έχει τα τρεξίματα του παρελθόντος αλλά ως 8άρι δεν χρειάζεται να καταπιεί χιλιόμετρα όταν μπορεί να κοντρολάρει τόσο εύκολα ένα παιχνίδι. Τέλος, υπάρχει και ο Κώστας Φορτούνης, το 10άρι των Πειραιωτών ο οποίος έχει αγωνιστεί στο παρελθόν ως "8" και όταν ο Μαρτίνς το επιλέγει σημαίνει πως ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα και χρειάζεται να επιτεθεί με ότι έχει και δεν έχει.

10άρια ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Επιλογές: Φορτούνης, Τουρέ, Νάτχο

Όσον αφορά τους μεσοεπιθετικούς, ο Πέδρο Μαρτίνς έχει τις λιγότερες επιλογές, αλλά σε καμία περίπτωση οι τρεις ποδοσφαιριστές που μπορούν να καλύψουν τη συγκεκριμένη θέση δεν είναι λίγοι. Ούτε σε ποσότητα, ούτε βέβαια σε ποιότητα καθώς μιλάμε για τη θέση στο ποδόσφαιρο που απαιτεί τα περισσότερα καντάρια μπάλα. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Φορτούνης είναι η βασική και αναντικατάστατη επιλογή αλλά θα υπάρξουν φορές που θα χρειαστεί ανάσες ή θα είναι αναγκαστικά εκτός, όπως στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ.

Θεωρητικά το πρόβλημα θα ήταν μεγάλο για τον Μαρτίνς αλά όταν έχεις στη διάθεσή του τον Γιάγια Τουρέ που κατάπιε αντίπαλους και τρέλανε τις στατιστικές σε αυτή τη θέση στην Premier League και τον Μπίρμπας Νάτχο που έχει το γκολ και την δημιουργία στο πλούσιο ρεπερτόριό του.

Στην αναμέτρηση της Κρήτης ο Πορτογάλος τεχνικός αναμένεται να επιλέξει τον Γιάγια Τουρέ για το αρχικό σχήμα δίνοντας του την μπαγκέτα της ομάδας για πρώτη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος. Βέβαια έχει και την επιλογή του Νάτχο, οποίος είναι σε πολύ καλή κατάσταση και σε καλύτερη φυσικά κατάσταση από τον Ιβοριανό. Ευχάριστος πονοκέφαλος για τον Μαρτίνς που έχει επιλογές να διαμορφώσει το παιχνίδι του Ολυμπιακού ανάλογα με τις συνθήκες. Τα εργαλεία είναι διαθέσιμα, πλέον περιμένουν να δούμε τι θα γίνει στο χορτάρι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK