Η νέα φανέλα του Παναθηναϊκού και η παρουσίαση των μεταγραφικών αποκτημάτων

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις εμφανίσεις της νέας σεζόν, αλλά και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα.

Τις νέες φανέλες για την ποδοσφαιρική σεζόν 2016-2017 παρουσίασε το απόγευμα της Δευτέρας ο Παναθηναϊκός. Στην πρώτη, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στο προ τριετίας σχέδιο (τη χρονιά που κατέκτησε το κύπελλο) με οριζόντιες ρίγες. Η δεύτερη είναι άσπρη και η τρίτη μπλε, όπως και πέρυσι.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κριστιάν Λεντέσμα, Μουμπάρακ Γουακάσο, Βίκτορ Ιμπάρμπο, Μίκλας Χουλτ, Ιβάν Ιβάνοφ, Νούνο Ρέις.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ:

Μίκλας Χουλτ: "Όλα είναι πολύ καλά από την αρχή, όλα γύρω από την ομάδα... ιδίως οι συμπαίκτες μου. Θεωρώ ότι έχουμε μια καλή ομάδα και ότι έχουμε πολλούς καλούς ανθρώπους στην ομάδα. Επίσης έχουμε μια πολύ καλή ομάδα. Όλα είναι καλά και ελπίζω να έχουμε μια καλή σεζόν".

Κριστιάν Λεντέσμα: "Νομίζω ότι όλες οι προσδοκίες μας εδώ έρχονται και επαληθεύονται. Να δείξουμε τις δυνατότητες μας εντός του γηπέδου. Ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας αλλά πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Στην Βραζιλία έμεινα τρεις μήνες και έπαιξα σε πέντε ματς. Το γιατί πρέπει να ρωτήσετε τον προπονητή. Δεν έμεινα εκεί γιατί δεν άρεσε ούτε σε μένα, ούτε στην οικογένεια μου. Το πόσο έτοιμος είμαι θα το δείτε την Πέμπτη".

Ιβάν Ιβάνοφ: "Δεν έχω πλέον κάποιο πρόβλημα με το γόνατο μου. Ολοένα και θα παίζω καλύτερα, θα είμαι σε καλύτερη φόρμα και παιχνίδι με το παιχνίδι όλο και καλύτερος".

Βίκτορ Ιμπάρμπο: "Είμαστε μια ομάδα με νέους παίκτες. Όπως είπε και ο Κριστιάν ο χρόνος είναι λίγος, κοιτάμε να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλο ώστε να μπορέσουμε να θριαμβεύσουμε στις διοργανώσεις που θα παίξουμε. Με τον Μάρκους προσβλέπω σε μια καλή συνεργασία, εκείνος είναι πιο παλιός από μένα και έχει πολλά να μου πει. Το βασικό είναι ότι πρέπει να γνωριστούμε καλύτερα. Αυτό ισχύει και για τους άλλους συμπαίκτες μου. Με την πάροδο του χρόνου όμως θεωρώ ότι θα έχουμε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα".

Μουμπάρακ Γουακάσο: "Είναι όλα πολύ καλά. Οι συμπαίκτες, η ομάδα... όλοι είναι σοβαροί. Μπορούμε να τα καταφέρουμε φέτος. Όπως είπε και ο Ιβάν πρέπει να δουλέψουμε βήμα-βήμα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο Europa League και εν συνεχεία στις υπόλοιπες διοργανώσεις. Στις διακοπές ήμουν με τον Εσιέν. Μιλήσαμε πολύ για τον Παναθηναϊκό. Μου είπε καλά πράγματα και τα αρνητικά. Αυτά που είπαμε είναι μεταξύ εμένα και εκείνου. Αυτό που μου είπε είναι πως είναι στο χέρι μου να πετύχω στον Παναθηναϊκό και όλα εξαρτώνται από μένα".

 

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ ΣΙΛΒΑ:

"Είναι μεγάλη η χαρά μου που επέστρεψα στον Παναθηναϊκό γιατί αποτελεί κομμάτι της οικογένειας μου. Ήμουν περήφανος όταν έλαβα την πρόσκληση να έρθω στην Αθήνα αν και δεν την περίμενα. Είμαι χαρούμενος που έχω επιστρέψει και έτοιμος να δεχτώ την πρόσκληση. Τους τελευταίους δύο μήνες δεν έχω κοιμηθεί καθόλου. Κοιτάω να κάνω το καθήκον μου. Υπάρχουν πολλές απαιτήσεις από τον κόσμο, τους δημοσιογράφους που περιμένουν από σένα και όσο είμαι εδώ βλέπω δουλεύουν οι παίκτες θα κάνουν το καλύτερο για να πετύχουν τον στόχο τους και τον στόχο όποιου αγαπάει το κλαμπ. Μερικοί παίκτες τώρα ήρθαν αλλά είναι όλοι καλοί επαγγελματίες που ξέρουν να κάνουν το καθήκον τους. Η σεζόν για εμάς ξεκινάει με το πρώτο ματς.

Για τις μεταγραφές οι παίκτες που βλέπετε είναι αυτοί που έχουμε και πιστεύουμε. Αν χρειαστούμε κάτι άλλο θα το δούμε εγώ, ο Αντρέα, ο πρόεδρος, όλοι μαζί. Ασφαλώς υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες και μεγάλοι στόχοι αλλά όπως έχετε δει και από τα φιλικά υπάρχει δίψα για να κάνουμε πολλά και καλά πράγματα με τον Παναθηναϊκό.

Όπως είπα έχω ήδη ξεκινήσει κάποια δουλειά με τους ανθρώπους της ακαδημίας. Κάθε μέρα είναι μια νέα πρόκληση για εμάς και δουλεύουμε σκληρά για να κάνουμε καλά την δουλειά μας. Για μένα όλα έχουν να κάνουν με τη δουλειά. Σκληρή δουλειά απ' όλους. Μερικά πράγματα που ήταν πριν έρθω εδώ δεν μπορώ να τα ξέρω αλλά από εδώ και πέρα θα δουλεύω μαζί με τον Αντρέα, τον Σαμαρά και τους προπονητές και ο στόχος μας είναι η σκληρή δουλειά για να γίνει ότι καλύτερο για το μέλλον του Παναθηναϊκού.

Εγώ κοιτάω το καλό του Παναθηναϊκού. Κοιτάμε Έλληνες αλλά κοιτάμε όλους τους παίκτες που μπορούν να έρθουν και να βοηθήσουν. Έλληνες όμως όχι απ' άλλες ομάδες αλλά από την ακαδημία μας που θα προωθηθούν".

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

 

Podcasts

Οι 2 Κοντροί #4: Προκρίνεται ο Ολυμπιακός;

Γιάννης Φιλέρης και Θανάσης Κρεκούκιας αφήνουν για λίγο στην άκρη τους τσακωμούς στον αέρα των '2 Κοντρών' και αναλύουν τις πιθανότητες του Ολυμπιακού για την πρόκριση στο παγωμένο Κίεβο.