Ιδού το οικονομικό deal του Σιλά!

Όσο ήταν το ετήσιο συμβόλαιο του Ζέκα πήγε το... πακέτο ("ενοίκιο" και απολαβές) της μεταγραφής του μεσοαμυντικού από το Μάλι στον Παναθηναϊκό, με τους "πράσινους" να κρατούν στην "μπάνκα" τα χρήματα της Κοπεγχάγης. Το ποσό της οψιόν από τη Ρεν, πότε ενεργοποιείται και ποια ομάδα πήγε να... χαλάσει τη μεταγραφή. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

Ιδού το οικονομικό deal του Σιλά!

Κάτι λιγότερο απ' το ετήσιο συμβόλαιο του Ζέκα Ροντρίγκες θα κοστίσει στον Παναθηναϊκό το deal του μονοετούς δανεισμού του Γιακούμπα Σιλά απ' τη Ρεν.

Οι ετήσιες απολαβές του πρώην (πλέον) αρχηγού των "πράσινων" είχαν φτάσει μετά (και) τη δεύτερη ανανέωση του Αυγούστου του '16 στις 550.000 ευρώ, συν 50.000 ευρώ σε εφικτά μπόνους. Ήτοι 600.000 ευρώ, που μαζί με την εφορία έφταναν περίπου το 1.100.000 ευρώ το χρόνο.

Πάμε τώρα και στον... διάδοχο:

Οι καθαρές απολαβές του διεθνούς μεσοαμυντικού από το Μάλι, ο οποίος θ' αποτελέσει πλέον τον αντικαταστάτη του Ζέκα στη σεζόν που "τρέχουμε", θα είναι 400.000 ευρώ μαζί με μπόνους συμμετοχών και στόχων, τα οποία μπορούν να ανεβάσουν το σύνολο των χρημάτων του κοντά στο μισό εκατ. ευρώ. Στη δε συμφωνία με τη Ρεν, ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να πληρώσει κι ένα μικρό "ενοίκιο", με τις πληροφορίες από τη Γαλλία να αναφέρουν πως το εν λόγω ποσό θα είναι περίπου 150.000 ευρώ.

Με απλά λόγια, κάθε άλλο παρά "επιβαρύνθηκε" ο προϋπολογισμός των "πράσινων" με τον αντικαταστάτη του Ζέκα, αφού το συμβόλαιο και το "ενοίκιο" του Σιλά είναι αντίστοιχο με τα χρήματα που θα έβγαιναν ούτως ή άλλως απ' το ταμείο για τον Ελληνοπορτογάλο. Και πλέον έμεινε στην... άκρη (τραπεζικό λογαριασμό του "τριφυλλιού") κι όλο το "καθαρό" ποσό των χρημάτων που πλήρωσε η Κοπεγχάγη για να κάνει δικό της τον 29χρονο, πρώην αρχηγό του Παναθηναϊκού.

Ένα μέρος εξ αυτών αναμένεται να πάει πλέον για την απόκτηση ενός εξτρέμ, τον οποίο έχει θέσει ως επόμενη «προτεραιότητα ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

ΣΤΟ 1,2 ΕΚΑΤ. Η ΟΨΙΟΝ

Μία άλλη, πολύ σημαντική, παράμετρος της προφορικής συμφωνίας των "πράσινων" με τη Ρεν αφορά την οψιόν αγοράς του Σιλά, την οποία ο Παναθηναϊκός θα έχει δικαίωμα να "ενεργοποιήσει" μέχρι την τελευταία μέρα του Μάη του 2018. Το ποσό της ρήτρας του ορίστηκε στο 1,2 εκατ. ευρώ.

Κι εδώ θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς πως η όλη συμφωνία ήταν αρκετά ικανοποιητική, εάν αναλογιστούμε πως το περασμένο καλοκαίρι, σ' ένα αντίστοιχο "deal" (δανεισμός με οψιόν αγοράς) της Ρεν με τη Μονπελιέ για τον Σιλά, το ύψος της οψιόν είχε οριστεί στο 1.750.000 ευρώ. Αν ο Παναθηναϊκός ενεργοποιήσει την οψιόν του διεθνούς ποδοσφαιριστή, το... δεύτερο συμβόλαιό του θα έχει διάρκεια ως το 2020.

Η "ΣΦΗΝΑ" ΤΗΣ ΜΠΡΙΖ

Όπως ανέφεραν τα γαλλικά ΜΜΕ, για τον Σιλά είχαν δείξει τις τελευταίες ημέρες προχωρημένο ενδιαφέρον η Μπριζ (μετά τον αποκλεισμό της απ' την ΑΕΚ) και η Οσμανλίσπορ, όμως ο Παναθηναϊκός κινούμενος πιο γρήγορα, βρήκε τη φόρμουλα συμφωνίας με τη Ρεν για τον αρχηγό της εθνικής Μάλι.

Οι πληροφορίες απ' τη Γαλλία μάλιστα ανέφεραν πως η Μπριζ, επιχείρησε και την τελευταία στιγμή, ακόμη κι όταν είχε επιτευχθεί η κατ' αρχήν συμφωνία του Παναθηναϊκού με τη Ρεν και τον παίκτη, να "τορπιλίσει" τη μεταγραφή, προσφέροντας περισσότερα μπόνους στον ποδοσφαιριστή. Ο ίδιος ωστόσο, είχε δώσει ήδη το "ΟΚ" στο "τριφύλλι" και δεν ήθελε να πάρει πίσω το λόγο του, έχοντας "ψηθεί" περισσότερο απ’ το "πράσινο" πρότζεκτ και το ρόλο που θα έχει.

ΤΑΞΙΔΙ - ΑΣΤΡΑΠΗ

Ο Γιακούμπα Σιλά φτάνει τα ξημερώματα της Τετάρτης (00:45) από την Καζαμπλάνκα -μέσω Ρώμης- έχοντας πάρει ειδική άδεια απ' τον ομοσπονδιακό τεχνικό του Μάλι, Αλέν Ζιρές, προκειμένου να κάνει ταξίδι- αστραπή στην Ελλάδα και να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του (δανεισμό) στον Παναθηναϊκό.

Ο 26χρονος μεσοαμυντικός είχε ενσωματωθεί στο καμπ της εθνικής του απ' τη Δευτέρα, έχοντας ταξιδέψει από τα τη Γαλλία στο Μαρόκο για το πρώτο απ’ τα δύο παιχνίδι του Μάλι με τους Βορειοαφρικανούς, τους 3ου ομίλου των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Παρασκευή 1/9 στο Ραμπάτ και Τρίτη 5/9 στο Μπαμάκο). Και νωρίς τα ξημερώματα της Πέμπτης, αναμένεται να επιστρέψει στο Μαρόκο, για να τεθεί ξανά στη διάθεση του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK