Κλείνει το μάτι στην Μάλαγα ο Μπεργκ

Οι "μύδροι" και οι "φωτιές" του Μπεργκ στα σουηδικά ΜΜΕ για τις συνθήκες και τις αποφάσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο με αφορμή την ποινή των 4 αγωνιστικών που δέχθηκε για το ματς με τον ΠΑΟΚ, οι αμφιβολίες του για το μέλλον και η... ανοιχτή πόρτα στην Μάλαγα (VIDEO).

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
berg EUROKINISSI SPORTS

Την απόλυτη ενόχληση και απογοήτευσή του για την έλλειψη ισονομίας και τις συνθήκες που επικρατούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μετέφερε ο Μάρκους Μπεργκ, σε δηλώσεις που έκανε το πρωί της Δευτέρας (5/6) στα σουηδικά ΜΜΕ, στο περιθώριο της προετοιμασίας της εθνικής Σουηδίας για το παιχνίδι «φωτιά» της Παρασκευής με τη Γαλλία στο «Friends Arena» της Στοκχόλμης.

Ο 31χρονος επιθετικός του Παναθηναϊκού «ξέσπασε» με αφορμή τα όσα έγιναν (και) στα πλέι-οφ και την ποινή των 4 αγωνιστικών που του επιβλήθηκε μετά το επεισόδιο με τον Κρέσπο στο ματς με τον ΠΑΟΚ, με τους Σουηδούς να «μεταφράζουν» τις δηλώσεις του ως προάγγελο αποχώρησης απ’ τους «πράσινους» το εφετινό καλοκαίρι.

«Όλα όσα έγιναν (σ.σ. στα πλέι-οφ), επηρεάζουν την ψυχολογία μου. Είναι δύσκολο να παίζεις στα παιχνίδια... Υπάρχουν πάρα πολλές σκέψεις αυτή τη στιγμή» τόνισε αρχικά και πρόσθεσε για την ποινή που του επιβλήθηκε μετά από εκείνο το ματς με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο. «Ηταν πολύ “βαρύ” την πρώτη μέρα. Αν δείτε τις φωτογραφίες, δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση η ποινή των 4 αγωνιστικών. Εγινε ένας καυγάς κι αυτός που τον ξεκίνησε (σ.σ. Κρέσπο) τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική κι εγώ με τέσσερις. Δεν έχει νόημα όλο αυτό. Υπήρχαν άλλοι παίκτες που έπαιξαν ξύλο και τιμωρήθηκαν με τρεις αγωνιστικές κι εγώ δέχθηκα ποινή τεσσάρων αγώνων. Ηταν πολύ άδικο και δύσκολο για μένα να χάσω τέσσερις αγώνες. Υπάρχουν πολλά πράγματα που συμβαίνουν στην Ελλάδα και είναι πολύ σκληρά. Είναι πολύ δύσκολο να σας τα εξηγήσω αν δεν τα ζείτε από κοντά. Υπάρχουν πολλά, μικρά πράγματα που δεν είναι σωστά. Αποφάσεις και πράγματα που δεν έχουν απολύτως κανένα νόημα. Και μοιάζει σαν κάποιοι να κάνουν πραγματικά ότι θέλουν. Κι αυτό σίγουρα θα συνεχιστεί. Ολο αυτό συνεχώς πηγαίνει προς το χειρότερο στη λίγκα και έχει αρχίσει πλέον να κουράζει…».

Ο Μπεργκ αναφέρθηκε ακόμη και στο πως το αντιμετωπίζει όλο αυτό ο Παναθηναϊκός: «Εχουν δει πόσο πολύ το υπολογίζω όλο αυτό και γνωρίζουν ότι πήγα στην ομάδα για να κερδίσουμε κάτι, αλλά δεν τα έχουμε καταφέρει ως τώρα λόγω αυτής της κατάστασης. Είναι πολύ δύσκολο, όταν δεν είσαι το πιο μεγάλο κλαμπ σε χρήματα και “δύναμη” στη χώρα…»

Οσο για τι σκέφτεται ο ίδιος για την επόμενη μέρα; «Αγαπάω πολύ τον σύλλογο και απολαμβάνω να παίζω για τον Παναθηναϊκό. Ζω σε μια “σκληρή” πόλη και έχω μια υπέροχη ζωή εκεί κι όλα όσα θέλω, αλλά όλα όσα συμβαίνουν με επηρεάζουν ψυχικά. Εχω μιλήσει με τον ατζέντη μου και είναι θέμα του κλαμπ για να μιλήσουν. Ξέρω ότι υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά θα το δούμε όλο αυτό μετά την εθνική ομάδα». Ακολούθως ο Μπεργκ ρωτήθηκε για το δεδομένο ενδιαφέρον της Μάλαγα και τόνισε πως «…είναι ακόμη πολύ υποθετικά όλα αυτά και δεν υπάρχει κανένα χαρτί πάνω στο τραπέζι. Ολοι οι παίκτες πάντως παρακολουθούν τηLaLigaκαι είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Είμαι 31 πλέον και δεν ξέρω πόσες ευκαιρίες θα έχω μετά από μία καλή σεζόν…».

News 24/7

24MEDIA NETWORK