Οριστική συμφωνία για Χίλιεμαρκ!

«Κλείδωσε» το deal του δανεισμού του διεθνούς Σουηδού μέσου από τη Τζένοα στον Παναθηναϊκό, με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι του 2018. Πως έφτασε ο Παναθηναϊκός στο «σούπερ χτύπημα» με τον 25χρονο, άσο και πότε έρχεται στην Αθήνα. Η ιταλική πρόταση για τον Κουτρουμπή, οι εξελίξεις με Στιλ και οι «μικροί» που αποχωρούν.

Οριστική συμφωνία για Χίλιεμαρκ!

Ο Παναθηναϊκός «φουλάρει» τις μηχανές του για να δυναμώσει ακόμη περισσότερο το ρόστερ του στο… 90’ της θερινής, μεταγραφικής περιόδου και μετά την επικείμενη συμφωνία με τον Αντονί Μουνιέ (έρχεται στην Αθήνα στις 00.45 της Πέμπτης από Ρώμη), οι «πράσινοι» είναι πλέον ένα βήμα από ένα εξίσου εντυπωσιακό «χτύπημα»: τη μεταγραφή του διεθνούς Σουηδού μέσου, Όσκαρ Χίλιεμαρκ από τη Τζένοα.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον Παναθηναϊκό, τον 25χρονο χαφ και τη ιταλική ομάδα ολοκληρώθηκαν λίγο πριν τις 10 μ.μ. της Τετάρτης (30/8), με τους «πράσινους» να έρχονται σε πλήρη συμφωνία για τον δανεισμό του Χίλιεμαρκ με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι του 2018. Ο Σουηδός αναμένεται στην Αθήνα, νωρίς το πρωί της Πέμπτης (31/8), προκειμένου να «τρέξουν» οι διαδικασίες και να προλάβουν οι «πράσινοι» την προθεσμία που ολοκληρώνεται στις 8 μ.μ.

Στο γεύμα εργασίας που είχε το μεσημέρι της Τετάρτης (30/8) στο Μιλάνο άνθρωπος του «τριφυλλιού», με τον τεχνικό διευθυντή του συλλόγου της Γένοβας, το όνομα του Νίκολα Νίνκοβιτς είχε τεθεί πλέον εκτός «κάδρου», αφού ήταν σχεδόν κλεισμένη η συμφωνία με τον Μουνιέ, ολοκληρώνοντας τη μεγάλη ανατροπή στην υπόθεσή του.

Στο… τραπέζι ωστόσο, έπεσαν και κάποιες άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που είναι εκτός πλάνων στην Τζένοα, με πρώτο όλων τον Χίλιεμαρκ. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης (που ήθελε κι ακόμη έναν πιο δημιουργικό χαφ στο ρόστερ, ακόμη κι όταν δεν υπήρχε «θέμα» αποχώρησης του Ζέκα), έδωσε αμέσως το «ΟΚ» για τον Χίλιεμαρκ (ένα καθαρό «8άρι»), αφού είδε πως τα οικονομικά δεδομένα ήταν αρκετά προσιτά.

Το θέμα άρχισε να «τρέχει» μετά το μεσημέρι, με τους «πράσινους» να φτάνουν εξαρχής κοντά σε μία πρώτη φόρμουλα συμφωνίας, για δανεισμό με οψιόν αγοράς. Αντίστοιχες επαφές έγιναν και με την πλευρά του παίκτη (για συμβόλαιο περίπου 450.000 ευρώ με τα μπόνους), ο οποίος στα 25 του θεωρείται ένα απ’ τα κορυφαία ονόματα στη Σουηδία (δεν ήταν πάντως στην τελευταία κλήση του Γιάνε Άντερσον για το ματς με τη Βουλγαρία). Για τον Χίλιεμαρκ είχε δείξει ενδιαφέρον προ εβδομάδων και ο ΠΑΟΚ, ενώ τα τελευταία 24ωρα υπήρξαν προσεγγίσεις απ’ την νεοφώτιστη στηSerieA, Μπενεβέντο και τη Μπολόνια. Ο Παναθηναϊκός εντούτοις, φαίνεται αυτή τη στιγμή έχει το… πάνω χέρι για να προχωρήσει μέχρι τέλους τοdeal και είναι ένα βήμα από την οριστική συμφωνία.

Το μεγάλο «αγκάθι» εντούτοις, είναι ο… χρόνος. Μετρώντας πλέον λιγότερο από 24 ώρες για να κλείσει το θερινό, μεταγραφικό «παράθυρο», όλα θα πρέπει να γίνουν με ταχύτατους ρυθμούς.

SERIEAΚΑΛΕΙ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗ

Κινητικότητα υπήρξε το τελευταίο 24ωρο (και) με προτάσεις συλλόγων του εξωτερικού για παίκτες του Παναθηναϊκού. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως σύλλογος τηςSerieA(κάποιες πηγές έκαναν λόγο για τη νεοφώτιστηSPAL) έκανε πρόταση προς τους «πράσινους» για τον διεθνή Ελληνα αμυντικό. Όχι ιδιαίτερα υψηλή, αλλά στο… όριο για να τη λάβουν πολύ σοβαρά υπ’ όψην τους οι άνθρωποι του «τριφυλλιού». Το θέμα επί του παρόντος, «φρενάρει» στο ύψος του συμβολαίου του, ωστόσο υπάρχει η αίσθηση πως μπορεί να βρεθεί η «χρυσή τομή», ακόμη κα την τελευταία στιγμή.

Την ίδια ώρα πάντως, ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι συνεργάτες του έχουν ήδη προχωρήσει τις επαφές με έναν έμπειρο κεντρικό αμυντικό από το εξωτερικό, προκειμένου να είναι έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Κι εδώ ο χρόνος είναι… ασφυκτικός και σίγουρα δεν λειτουργεί υπέρ ενός τέτοιου μεταγραφικού… ντόμινο την τελευταία ημέρα του μεταγραφικού «παραθύρου». Ωστόσο, στο κλείσιμο κάθε «παζαριού», πολλά γίνονται…

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΣΤΙΛ

Η Τετάρτη ήταν μέρα εξελίξεων και στο θέμα του Λουκ Στιλ. Οι διοικούντες την «πράσινη» ΠΑΕ συναντήθηκαν με την πλευρά του Αγγλου γκολκίπερ, προκειμένου να καταλήξουν σε μία φόρμουλα για να λυθεί κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του. Ακόμη δεν υπάρχει συμφωνία και η Πέμπτη (31/8) θα είναι πολύ κρίσιμη. Το πιο πιθανό πάντως, είναι πως θα βρεθεί η χρυσή τομή και ο Στιλ θα μείνει ελεύθερος, για να μπορέσει να βρει ομάδα μετά στο διάστημα που θα μείνει «ανοικτό» για τους «ελεύθερους».

Εξελίξεις αναμένονται και με άλλους παίκτες της πρώτης ομάδας και δη τους «μικρούς», αφού είναι πολύ πιθανό οι Στάικος και Μπουζούκης, να δοθούν δανεικοί, σε συλλόγους τηςFootballLeague, για να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK