Ο έλεγχος... προόδου από τον Ουζουνίδη!

Υπάρχει ένας συγκεκριμένος τομέας που ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει εντοπίσει αισθητή διαφορά απ' όταν ανέλαβε, με αποτέλεσμα να διορθωθεί η συνολική εικόνα του Παναθηναϊκού. Αναλύει ο Κώστας Γουλής.

Ο έλεγχος... προόδου από τον Ουζουνίδη!

Πίσω απ' την στατιστική και αριθμητική απεικόνιση της βελτίωσης που αρχίζει να βγάζει στα τελευταία παιχνίδι στο γήπεδο ο Παναθηναϊκός, έχοντας διορθώσει συνολικά την αγωνιστική του εικόνα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος για κάποια «άλλα» πράγματα…

"Διαβάζοντας" διαφορετικά τη βελτιωμένη παρουσία των παικτών του μέσα στο γήπεδο, ο Έλληνας τεχνικός στεκόταν -σε συζητήσεις που είχε το μεσημέρι της Δευτέρας (13/2) με ανθρώπους της ομάδας- σε δύο "βασικά" (για τον ίδιο) ζητήματα, αγωνιστικής συμπεριφοράς.

Το πρώτο είχε να κάνει με την σταδιακή αλλαγή της νοοτροπίας των ποδοσφαιριστών του. Με αργά, αλλά σταθερά βήματα. Το γκρουπ πλέον έχει «ξεκαθαρίσει», άπαντες έχουν έρθει πολύ πιο κοντά τις τελευταίες εβδομάδες, υπήρξαν «επιστροφές» βασικών εργαλείων και πλέον άπαντες λειτουργούν, πρώτα και πάνω απ’ όλα για το καλό του «συνόλου» και όχι για το «εγώ». Κι αυτό για τον Ουζουνίδη αποτελεί την πρώτη μεγάλη «κατάκτηση», μιας ομάδας που ταλαιπωρήθηκε πολύ απ’ τις αρχές της σεζόν, αλλά έδειξε πως δεν είναι του… πεταματού και σίγουρα έχει πράγματα να βγάλει μέσα στο γήπεδο.

" Υπάρχει σημαντική πρόοδος στο θέμα της νοοτροπίας μας και στη συμπεριφορά μας μέσα στα παιχνίδια. Σίγουρα πάντως, θέλουμε ακόμη δουλειά σε κάποια πράγματα και σε λεπτομέρειες, αλλά προχωράμε πλέον καλά…", έλεγε χαρακτηριστικά ο Ελληνας τεχνικός.

Το δεύτερο σημείο στο οποίο στεκόταν ήταν μια… προέκταση της νοοτροπίας της μεγάλης ομάδας που θέλει να επαναφέρει στον Παναθηναϊκό. Κι αυτό είχε να κάνει με το γεγονός ότι –τουλάχιστον τα τελευταία παιχνίδια τους- οι «πράσινοι», δεν τα… παρατάνε ακόμη κι αν δεν τους πηγαίνει καλά το ματς. Κι ακόμη περισσότερο όταν σκοράρουν και παίρνουν «κεφάλι» στο σκορ, δεν… σταματούν, δεν επιδιώκουν να «προστατεύσουν» το 1-0, αλλά συνεχίζουν για να κυνηγήσουν κι άλλα τέρματα.

Κάτι που κι ο ίδιος ήθελε να περάσει απ’ την πρώτη μέρα του στην ομάδα. Γνώριζε πως αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει απ’ τη μία… στιγμή στην άλλη, πόσο μάλλον όταν η πίεση για αποτελέσματα ήταν αφόρητη, όμως βλέπει πλέον προς απόλυτη ικανοποίησή του ότι επιστρέφει, έστω και σε αρχικό στάδιο ακόμη, η διάθεση στους παίκτες του να βγάλουν τον «αέρα» της μεγάλης ομάδας μέσα στο γήπεδο.

" Έχουμε δουλειά μέχρι να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλω, όμως σιγά-σιγά αρχίζουμε να καταθέτουμε τα στοιχεία που πρέπει να έχει μέσα στα παιχνίδια της μια μεγάλη ομάδα. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό…" συμπλήρωνε ο Εβρίτης τεχνικός.

ΠΛΗΓΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ

Το επόμενο μεγάλο crash test για τον Παναθηναϊκό, δεν είναι άλλο απ’ τα δύο σερί εκτός έδρας παιχνίδια σε Τρίπολη και Ξάνθη. Σε έδρες παραδοσιακά ζόρικες για το «τριφύλλι» κι εκεί οι «πράσινοι» καλούνται να δείξουν «μέταλλο» και να επιβεβαιώσουν την αγωνιστική τους βελτίωση. Ειδικά στο πρώτο ματς «φωτιά» με τον Αστέρα, το προσεχές Σάββατο (18/2), ο Ουζουνίδης θα πρέπει να διαχειριστεί και δύο βασικά προβλήματα που σίγουρα του ανατρέπουν την ισορροπία και τις «σταθερές» που έχει βρει στο επιθετικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού.

Το ένα (δεδομένο) πρόβλημα είναι ο Βιγιαφάνιες, ο οποίος θα εκτίσει ποινή μίας αγωνιστικής και το δεύτερο, έχει να κάνει με τον Κλωναρίδη και τον ελαφρύ τραυματισμό που αποκόμισε στον αγώνα με τον Παναιτωλικό (σύσπαση στον ορθό μηριαίο). Το αποτέλεσμα της μαγνητικής που θα κάνει ο ομογενής επιθετικός το βράδυ της Δευτέρας (13/2) θα δείξει και το ακριβές μέγεθος του προβλήματος, ωστόσο σε κάθε περίπτωση η παρουσία του στο σαββατιάτικο ματς με τον Αστέρα είναι εξαιρετικά αμφίβολη.

ΜΟΛΙΝΣ ΣΕ 15 ΗΜΕΡΕΣ

Σε ό,τι αφορά τώρα το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα των «πράσινων», τον Γκιγέρμο Μολίνς, ο Ουζουνίδης είναι πολύ ικανοποιημένος απ’ τη διάθεση που βγάζει μέσα στις πρώτες προπονήσεις του με το «τριφύλλι» ο Σουηδός. Θα χρειαστεί ωστόσο, τουλάχιστον 15 μέρες ακόμη για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο από πλευράς φυσικής κατάστασης και να αρχίσει να μπαίνει στις αποστολές της ομάδας, παίρνοντας προοδευτικά χρόνο συμμετοχής.

News 24/7

24MEDIA NETWORK