Επτά... στον αέρα

Τι μηνύματα στέλνει ο Βλάνταν Ίβιτς με τις επιλογές του. Ποιοι παίκτες του είναι στην τελευταία κλίμακα αξιολόγησης. Ποιοι αναμένεται να πάρουν ευκαιρίες.

Ο Βλάνταν Ίβιτς έχει καθιερώσει να ανακοινώνει λίστα με 18 ποδοσφαιριστές στα εντός έδρας παιχνίδια, και λίστα με 21 ποδοσφαιριστές στα εκτός έδρας παιχνίδια, όπως έκανε τόσο στο ταξίδι του Δικεφάλου στη Τρίπολη όσο και σε αυτό στο Λίμπερετς για την αναμέτρηση με αντίπαλο την Σλόβαν. Με αυτό το τρόπο, ο Σέρβος τεχνικός στέλνει και τα μηνύματά του, καθώς από τη στιγμή που τόσο το ιατρικό δελτίο όσο και το ποινολόγιο είναι "λευκά", υπάρχουν συγκεκριμένοι παίκτες που βρίσκονται στη... τελευταία κλίμακα αξιολόγησης.

Για τον Μάρκο Βελλίδη, ήταν λίγο ως πολύ αναμενόμενο το σκηνικό, καθώς ο Καστοριανός είχε ενημερωθεί πως θα είναι τρίτος, και στην αποστολή ο Ίβιτς συμπεριλαμβάνει δυο κίπερ. Οι περισσότερες "απώλειες" είναι συγκεντρωμένες στην άμυνα, εκεί που ο Ίβιτς παίρνει τις λιγότερες δυνατές επιλογές, κάνοντας με αυτό το τρόπο χώρο στους μεσοεπιθετικούς.

Οι Μαλεζάς, Γιαννούλης και Πούγγουρας βρίσκονται συχνά μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Ο Κίτσιου λογίζεται ως λύση τόσο για το δεξί όσο και για το αριστερό άκρο, και αντίστοιχα ο Κρέσπο ως επιλογή και για τα άκρα αλλά και για το κέντρο της άμυνας. Όσο για τον Κοροβέση; Και μόνο η παρουσία του ως εσωτερικός μέσος σε όσα φιλικά έχει αγωνιστεί (ως αλλαγή) δείχνει πολλά.

Στους 21 παίκτες που ταξιδεύουν για την Τσεχία, ο Ίβιτς συμπεριέλαβε και τους Χαρίση, Μυστακίδη και Περέιρα, τρεις παίκτες που συχνά απουσιάζουν από την τελική 18άδα. Για εκείνους ίσως τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, καθώς αργά ή γρήγορα θα πάρουν ευκαιρίες, καθώς υπάρχουν ενδείξεις πως τουλάχιστον δυο εξ' αυτών θα "ενεργοποιηθούν" στο παιχνίδι της Κυριακής με αντίπαλο την Βέροια.

Longread

Οι 11 κορυφαίοι Βραζιλιάνοι της Ελλάδας

Το Contra.gr επέλεξε και σας παρουσιάζει τους 11 καλύτερους Βραζιλιάνους που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα. Χωρίς σύστημα, με τον Πάουλο Κάμπος στον πάγκο! Ψηφίστε τον κορυφαίο κατά τη γνώμη σας!