Άρνεσεν: "Τριάδα και καλή μπάλα"

Τι δήλωσε ο Φρανκ Άρνεσεν στη συνέντευξη Τύπου - απολογισμό για τις μεταγραφές του ΠΑΟΚ το καλοκαίρι.

Οι επιλογές του ΠΑΟΚ στη μεταγραφική περίοδο, η στήριξη στον Τούντορ, η απόκτηση Μπερμπάτοφ και οι στόχοι ενόψει της τρέχουσας σεζόν απασχόλησαν, μεταξύ άλλων, τον τεχνικό διευθυντή Φρανκ Αρνεσεν στην απολογιστική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η συνέντευξη Τύπου του Φρανκ Άρνεσεν

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ

"Όταν είχα βρεθεί για πρώτη φορά απέναντι σας σας είχα πει ότι πρέπει να βρισκόμαστε στην κορυφή της Λίγκας. Συμμετέχουμε στις ελληνικές διοργανώσεις και στο Europa League. Στόχος μας είναι να πάμε όσο το δυνατόν πιο καλά και στις τρεις. Δυστυχώς έχουμε χάσει ήδη τέσσερις βαθμούς στο πρωτάθλημα. Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο. Η προετοιμασία ήταν διαταραγμένη γιατί είχαμε λίγο χρόνο για να προετοιμαστούμε. Κάναμε πολλές μεταγραφές και δεν ήταν εύκολο για τον Τούντορ. Πλέον είμαι αισιόδοξος.

Έχουμε καλό ρόστερ και ο Ίγκορ έχει πολλές επιλογές με παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Στόχος είναι να είμαστε στις πρώτες τρεις θέσεις του πρωταθλήματος και να πάμε όσο το δυνατόν πιο μακριά στις άλλες διοργανώσεις".

Για τους δικούς του στόχους μέσα στη χρονιά

"Κάποιες φορές δεν είναι εύκολο για να αποφασίσεις εάν κερδίζεις ή εάν χάνεις στο ποδόσφαιρο. Για μένα κόντρα στον ΠΑΣ κάναμε την καλύτερη μας εμφάνιση, αλλά χάσαμε. Θέλω να δω πρόοδο. Έχουμε υπογράψει αρκετούς νέους παίκτες και θέλω να τους δω να βελτιώνονται. Σίγουρα θέλω να βλέπω την ομάδα να παίζει καλό ποδόσφαιρο".

Για το εάν η διοίκηση είναι έτοιμη να στηρίξει τον Τούντορ

"Είναι δική μου ευθύνη να τον βοηθήσω. Αυτό γίνεται επικοινωνώντας καθημερινά μαζί του. Όλοι έχουν πίεση. Όταν αναλαμβάνεις προπονητής στον ΠΑΟΚ ξέρεις ότι θα έχει μεγάλη πίεση. Το ίδιο έγινε και στην Χάιντουκ που ήταν πριν. Το εάν νιώθει πίεση ο Τούντορ είναι κάτι που πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο. Εγώ δεν νομίζω ότι αισθάνεται πίεση. Κάνει εξαιρετική δουλειά και εμείς είμαστε ικανοποιημένοι από αυτή". 

Για τα ποσά που δαπανήθηκαν και εάν το μπάτζετ μειώθηκε ή αυξήθηκε

"Δεν ξέρω τι ποσά έχουν γραφτεί στον Τύπο. Δεν είναι δική μου δουλειά. Στόχος μας ήταν να χρησιμοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα διαθέσιμα χρήματα.

Για το εάν υπάρχει ανταγωνιστική ομάδα

"Ναι, μπορώ να σας πω ξεκάθαρα ότι έχουμε. Σε όλες τις θέσεις υπάρχει ανταγωνιστικότητα. Είναι ένας συνδυασμός έμπειρων και νεαρών ταλαντούχων παικτών. Επίσης όλοι οι παίκτες είναι σε καλές ηλικίες και μπορείς να επενδύσεις σε αυτούς. Όταν παίρνεις παίκτες 23-24 ετών μετά από 2-3 χρόνια και αφού έχουν παίξει πολλά παιχνίδια για την ομάδα μπορείς να τους πουλήσεις σε εξαιρετική τιμή.

Μια τέτοια μεταγραφή είναι μια καλή μεταγραφή. Εμείς είμαστε προσεκτικοί για τους παίκτες που είναι πάνω από 28 ετών. Εάν έχουμε ανάγκες τότε θα προχωρήσουμε".

Για τους λόγους που άργησε η μεταγραφή του Μπερμπάτοφ

"Οι μεταγραφές ολοκληρώνονται στην 1 Σεπτεμβρίου. Κάποιες φορές πρέπει να περιμένεις μέχρι την τελευταία στιγμή για να δεις ποιους παίκτες μπορείς να πάρεις.

Ο κ. Σαββίδης ήταν ευγενικός και με ρώτησε εάν θα ήθελα να πάρουμε τον Μπερμπάτοφ. Όλοι θα ήθελαν τον Μπερμπάτοφ. Το θέμα είναι εάν μπορείς να τον υπογράψεις. Πιστεύαμε ότι δεν θα μπορούσαμε να τον αποκτήσουμε αφού ήταν σε επαφές με δύο ομάδες από την Αγγλία. Είναι εξαιρετικό και για τους φιλάθλους και για τον ποδόσφαιρο που θα παίζει εδώ. Είμαι υπερήφανος εκ μέρους του ΠΑΟΚ που καταφέραμε και αποκτήσαμε τον Μπερμπάτοφ και δεν θα μπορούσαμε να το έχουμε κάνει χωρίς τον κ. Σαββίδη".

Για το πως κατέληξε στον Τούντορ

"Υπήρχαν και άλλα ονόματα στη λίστα μου. Όταν ήρθα εδώ και μίλησα με τον κ. Σαββίδη καταλήξαμε στο προφίλ του προπονητή που θα θέλαμε να αποκτήσουμε. Θέλαμε ένα νέο προπονητή, φιλόδοξο και με δίψα να πετύχει πολλά πράγματα και να είναι κοντά στην ελληνική κουλτούρα. Έτσι, οι επιλογές λιγόστεψαν. Παίρνω το ρίσκο γιατί πιστεύω ότι έχω τις γνώσεις και την εμπειρία να τον βοηθήσω όταν τα πράγματα θα γίνουν δύσκολα. Φυσικά, ήταν δουλειά μου να ερευνήσω διάφορους παραμέτρους σχετικά με τον Τούντορ. Πως είναι σαν προπονητής, πως είναι σαν άνθρωπος, πως λειτουργεί και πως σκέφτεται. Εγώ δεν τον βλέπω σαν ρίσκο".

Για τις αποχωρήσεις

"Δεν ήμουν χαρούμενος που ο Λούκας έφυγε. Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης και το δείχνουν τα δύο γκολ που έχει βάλει. Δεν ήθελε να παραμείνει και τον ενημερώσαμε ότι θα μπορούσε να φύγει θα γινόταν μόνο εάν μας έφερνε χρήματα. Τελικά έγινε αυτό και το ίδιο συνέβη με τον Νομπόα. Όταν βλέπω παίκτες που θέλουν να φύγουν αυτό που κοιτάω είναι να έχω παίκτες που θέλουν να παίξουν".

"Σε ό,τι αφορά την ποιότητα του ρόστερ που βρήκα στην ομάδα είχαμε ορισμένους ιδιαίτερα ταλαντούχους νεαρούς παίκτες. Για παράδειγμα ο Πέλκας ο οποίος είναι μόλις 21 ετών. Αυτή τη στιγμή έχουμε 24 παίκτες μαζί με τους δύο τερματοφύλακες φτάνουμε στους 26. Χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες γιατί μέχρι τα Χριστούγεννα έχουμε έναν αγώνα κάθε 3-4 μέρες".

Για το εάν θα δοθεί πίστωση χρόνου στον Τούντορ

"Το ποδόσφαιρο είναι παράξενο και δεν ξέρεις τι θα σου φέρει. Εγώ προσπαθώ να περάσω στην ομάδα και στον κόσμο την υπομονή που πρέπει να έχουμε. Οι παίκτες είναι άνθρωποι δεν είναι μηχανές. Συμβαίνει σε όλες τις ομάδες. Το σημαντικό είναι να μην χάσεις πολλούς βαθμούς. Εάν θα είναι λοιπόν ο Ιγκόρ εδώ τον Μάρτιο; Ευχή μου και πεποίθηση μου είναι ότι θα είναι. Θα είναι δική μου αποτυχία. Εγώ τον επέλεξα. Εγώ είμαι υπεύθυνος για όλους τους παίκτες που ήρθαν αλλά και για αυτούς που έφυγαν".

13:01
Καλησπέρα, σε λίγο ξεκινάει η απολογιστική μεταγραφικού χαρακτήρα συνέντευξη Τύπου του Φρανκ Αρνεσεν
13:15
Αναφορικά με τους στόχους του ΠΑΟΚ είπε: "Όταν είχα βρεθεί για πρώτη φορά απέναντι σας σας είχα πει ότι πρέπει να βρισκόμαστε στην κορυφή της Λίγκας. 
Συμμετέχουμε στις ελληνικές διοργανώσεις και στο Europa League. Στόχος μας είναι να πάμε όσο το δυνατόν πιο καλά και στις τρεις. Δυστυχώς έχουμε χάσει ήδη τέσσερις βαθμούς στο πρωτάθλημα. Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο. Η προετοιμασία ήταν διαταραγμένη γιατί είχαμε λίγο χρόνο για να προετοιμαστούμε. Κάναμε πολλές μεταγραφές και δεν ήταν εύκολο για τον Τούντορ. Πλέον είμαι αισιόδοξος. 
Έχουμε καλό ρόστερ και ο Ίγκορ έχει πολλές επιλογές με παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Στόχος είναι να είμαστε στις πρώτες τρεις θέσεις του πρωταθλήματος και να πάμε όσο το δυνατόν πιο μακριά στις άλλες διοργανώσεις". 
13:19
Για τους δικούς του στόχους μέσα στη χρονιά: "Κάποιες φορές δεν είναι εύκολο για να αποφασίσεις εάν κερδίζεις ή εάν χάνεις στο ποδόσφαιρο. Για μένα κόντρα στον ΠΑΣ κάναμε την καλύτερη μας εμφάνιση, αλλά χάσαμε. Θέλω να δω πρόοδο. Έχουμε υπογράψει αρκετούς νέους παίκτες και θέλω να τους δω να βελτιώνονται. Σίγουρα θέλω να βλέπω την ομάδα να παίζει καλό ποδόσφαιρο".
13:24
Για το εάν η διοίκηση είναι έτοιμη να στηρίξει τον Τούντορ: "Είναι δική μου ευθύνη να τον βοηθήσω. Αυτό γίνεται επικοινωνώντας καθημερινά μαζί του. Όλοι έχουν πίεση. Όταν αναλαμβάνεις προπονητής στον ΠΑΟΚ ξέρεις ότι θα έχει μεγάλη πίεση. Το ίδιο έγινε και στην Χάιντουκ που ήταν πριν. Το εάν νιώθει πίεση ο Τούντορ είναι κάτι που πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο. Εγώ δεν νομίζω ότι αισθάνεται πίεση. Κάνει εξαιρετική δουλειά και εμείς είμαστε ικανοποιημένοι από αυτή".  
13:29
Σχετικά με τα ποσά που δαπανήθηκαν και εάν το μπάτζετ μειώθηκε ή αυξήθηκε: "Δεν ξέρω τι ποσά έχουν γραφτεί στον Τύπο. Δεν είναι δική μου δουλειά. Στόχος μας ήταν να χρησιμοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα διαθέσιμα χρήματα. 
Για το εάν έχουμε ανταγωνιστική ομάδα; Ναι μπορώ να σας πω ξεκάθαρα ότι έχουμε. Σε όλες τις θέσεις υπάρχει ανταγωνιστικότητα. Είναι ένας συνδυασμός έμπειρων και νεαρών ταλαντούχων παικτών. Επίσης όλοι οι παίκτες είναι σε καλές ηλικίες και μπορείς να επενδύσεις σε αυτούς. Όταν παίρνεις παίκτες 23-24 ετών μετά από 2-3 χρόνια και αφού έχουν παίξει πολλά παιχνίδια για την ομάδα μπορείς να τους πουλήσεις σε εξαιρετική τιμή. 
Μια τέτοια μεταγραφή είναι μια καλή μεταγραφή. Εμείς είμαστε προσεκτικοί για τους παίκτες που είναι πάνω από 28 ετών. Εάν έχουμε ανάγκες τότε θα προχωρήσουμε". 
13:32
Για τους λόγους που άργησε η μεταγραφή του Μπερμπάτοφ: "Οι μεταγραφές ολοκληρώνονται στην 1 Σεπτεμβρίου. Κάποιες φορές πρέπει να περιμένεις μέχρι την τελευταία στιγμή για να δεις ποιους παίκτες μπορείς να πάρεις. 
Ο κ. Σαββίδης ήταν ευγενικός και με ρώτησε εάν θα ήθελα να πάρουμε τον Μπερμπάτοφ. Όλοι θα ήθελαν τον Μπερμπάτοφ. Το θέμα είναι εάν μπορείς να τον υπογράψεις. Πιστεύαμε ότι δεν θα μπορούσαμε να τον αποκτήσουμε αφού ήταν σε επαφές με δύο ομάδες από την Αγγλία. Είναι εξαιρετικό και για τους φιλάθλους και για τον ποδόσφαιρο που θα παίζει εδώ. Είμαι υπερήφανος εκ μέρους του ΠΑΟΚ που καταφέραμε και αποκτήσαμε τον Μπερμπάτοφ και δεν θα μπορούσαμε να το έχουμε κάνει χωρίς τον κ. Σαββίδη".
13:36
Για το πως κατέληξε στον Τούντορ: "Υπήρχαν και άλλα ονόματα στη λίστα μου. Όταν ήρθα εδώ και μίλησα με τον κ. Σαββίδη καταλήξαμε στο προφίλ του προπονητή που θα θέλαμε να αποκτήσουμε. Θέλαμε ένα νέο προπονητή, φιλόδοξο και με δίψα να πετύχει πολλά πράγματα και να είναι κοντά στην ελληνική κουλτούρα. Έτσι, οι επιλογές λιγόστεψαν. Παίρνω το ρίσκο γιατί πιστεύω ότι έχω τις γνώσεις και την εμπειρία να τον βοηθήσω όταν τα πράγματα θα γίνουν δύσκολα. Φυσικά, ήταν δουλειά μου να ερευνήσω διάφορους παραμέτρους σχετικά με τον Τούντορ. Πως είναι σαν προπονητής, πως είναι σαν άνθρωπος, πως λειτουργεί και πως σκέφτεται. Εγώ δεν τον βλέπω σαν ρίσκο". 
13:46
Για τις αποχωρήσεις: "Δεν ήμουν χαρούμενος που ο Λούκας έφυγε. Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης και το δείχνουν τα δύο γκολ που έχει βάλει. Δεν ήθελε να παραμείνει και τον ενημερώσαμε ότι θα μπορούσε να φύγει θα γινόταν μόνο εάν μας έφερνε χρήματα. Τελικά έγινε αυτό και το ίδιο συνέβη με τον Νομπόα. Όταν βλέπω παίκτες που θέλουν να φύγουν αυτό που κοιτάω είναι να έχω παίκτες που θέλουν να παίξουν. 
Σε ό,τι αφορά την ποιότητα του ρόστερ που βρήκα στην ομάδα είχαμε ορισμένους ιδιαίτερα ταλαντούχους νεαρούς παίκτες. Για παράδειγμα ο Πέλκας ο οποίος είναι μόλις 21 ετών. Αυτή τη στιγμή έχουμε 24 παίκτες μαζί με τους δύο τερματοφύλακες φτάνουμε στους 26. Χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες γιατί μέχρι τα Χριστούγεννα έχουμε έναν αγώνα κάθε 3-4 μέρες".
14:04
Για το εάν θα δοθεί πίστωση χρόνου στον Τούντορ: "Το ποδόσφαιρο είναι παράξενο και δεν ξέρεις τι θα σου φέρει. Εγώ προσπαθώ να περάσω στην ομάδα και στον κόσμο την υπομονή που πρέπει να έχουμε. Οι παίκτες είναι άνθρωποι δεν είναι μηχανές. Συμβαίνει σε όλες τις ομάδες. Το σημαντικό είναι να μην χάσεις πολλούς βαθμούς. Εάν θα είναι λοιπόν ο Ιγκόρ εδώ τον Μάρτιο; Ευχή μου και πεποίθηση μου είναι ότι θα είναι. Θα είναι δική μου αποτυχία. Εγώ τον επέλεξα. Εγώ είμαι υπεύθυνος για όλους τους παίκτες που ήρθαν αλλά και για αυτούς που έφυγαν". 
14:30
Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου του Άρνεσεν. 
14:30
Θα ακολουθήσει κείμενο με όλα όσα δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ.
14:30
Καλό σας μεσημέρι.