Ο έλεγχος του Στάνκου

Ο 29χρονος Ρουμάνος επιθετικός, το όνομα του οποίου βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες στο ασπρόμαυρο "προσκήνιο" δεν είναι "άγνωστος", καθώς ο ΠΑΟΚ είχε επιχειρήσει να τον κάνει κάτοικο Τούμπας και πριν από σχεδόν 1,5 χρόνο. Τα νούμερα που θυμίζουν... Κλάους και οι ενστάσεις λόγω... Μπίσεσβαρ.

Ο έλεγχος του Στάνκου

Ο Μπόγκνταν Στάνκου έχει ρίξει άγκυρα στο τουρκικό πρωτάθλημα από τον Ιανουάριο του 2011, εκεί που βγάζει το... παντεσπάνι του, καθώς οι ετήσιες απολαβές του, στο τελευταίο συμβόλαιο που υπέγραψε αγγίζουν το 1,1 εκ. Ευρώ. Αυτό που κάνει τον Στάνκου να επιβιώνει και να καλοπληρώνεται είναι, μεταξύ άλλων, και η παρουσία του στην εθνική ομάδα της Ρουμανίας. Οι αριθμοί που "συνοδεύουν" την καριέρα του δείχνουν έναν παίκτη που... χοντρικά σκοράρει ένα γκολ κάθε τρία ματς. Βέβαια, πολλές φορές τα "μαθηματικά" του ποδοσφαίρου είναι κάπως περίεργα και λένε μέρος της αλήθειας.

"ΕΝΑ ΣΤΑ ΤΡΙΑ" ΟΠΩΣ Ο ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Με εξαίρεση το εξάμηνο στο οποίο έμεινε στην Γαλατάσαραϊ, στην οποία είχε 3 γκολ σε 16 παιχνίδια, στην Ορντούρσπορ είχε 21 γκολ σε 65 παιχνίδια και με την Γκενσλέρ μετράει 35 γκολ σε 94 παιχνίδια. Αν τα βάλετε κάτω, θα καταλάβετε και το τρόπο με τον οποίο προκύπτει αυτό το "ένα γκολ κάθε τρία ματς". Διότι αυτή η ατάκα "συνοδεύει" τον Αθανασιάδη εδώ και χρόνια."Χοντρικά" ο Κλάους είναι και αυτός στην συγκεκριμένη κατηγορία, καθώς έχει γράψει 300 συμμετοχές στην επαγγελματική του καριέρα, έχοντας πετύχει 109 τέρματα.

Σε αυτή τη... χοντρική προσέγγιση, Στάνκου και Κλάους έχουν παρόμοιο ξεκίνημα σεζόν, καθώς ο Ρουμάνος επιθετικός μετράει 2 γκολ σε 9 εμφανίσεις φέτος, ενώ ο Κλάους έχει πετύχει 3 γκολ σε 13 παιχνίδια. Οι αριθμοί τον Στάνκου, ενός παίκτη που μπορεί να παίξει και στα άκρα, δεν είναι εκείνου που θα τον έκαναν "περιζήτητο" ή έστω έναν παίκτη που θα ήταν ξεκάθαρος "μεταγραφικός στόχος".

ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Πέρα, λοιπόν, από τους αριθμούς που θυμίζουν Κλάους, το δεύτερο σκέλος της συζήτησης έχει να κάνει με το βιογραφικό του όσον αφορά την παρουσία του στην Τουρκία, το οποίο θυμίζει... Μπίσεσβαρ. Τόσο ο Ρουμάνος που εξετάσει ο ΠΑΟΚ όσο και ο Ολλανδός που απέκτησε ο ΠΑΟΚ, δεν έχουν εμπειρία Ευρωπαϊκών αγώνων, κάτι που σημαίνει οτι στο Τουρκικό πρωτάθλημα "επιβίωσαν" σε ομάδες που βρισκόταν στην καλύτερη στη μεσαία κλίμακα, και με ρυθμούς παιχνιδιού "Κυριακή με Κυριακή". Ο Στάνκου έχει γράψει 9 παιχνίδια στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, 4 στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, και 9 σε προκριματικά Ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων, και όλα αυτά μέχρι και το 2010.

Όλα αυτά για έναν παίκτη που δεν είναι άγνωστος στον ΠΑΟΚ, καθώς οι ασπρόμαυροι τον είχαν στην ατζέντα τους και πριν από σχεδόν 1,5 χρόνο, όταν και ο Στάνκου αποφάσισε να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Γκενσλέρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Πωλητήριο" στον Στέφανο Αθανασιάδη!

News 24/7

24MEDIA NETWORK