Ο ΠΑΟΚ μετά την εκδίκαση: Περιμένει, σιωπηλός, τον Κομίνη

Ο ΠΑΟΚ πήγε (επικοινωνιακά) «μαζεμένος» μέχρι την εκδίκαση της τύχης της αναμέτρησης με την ΑΕΚ, και είχε πολλούς λόγους να το κάνει πέραν από τους προφανείς. Οι «ασπρόμαυροι» επέμειναν για την παρουσία του διαιτητή Κομίνη, δεν πέτυχαν το αρχικό τους στόχο αλλά η δυνατότητα που τους δόθηκε προκειμένου να καταθέσουν υπομνήματα μετά την εξέταση του διαιτητή «δι' αλληλογραφίας» είναι ένα μικρό βήμα.

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ SUPER LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Γκαγκάτσης EUROKINISSI

Οπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, η κάθε πλευρά προσπαθεί να ισχυροποιήσει τα σημεία που επιθυμεί εκείνη περισσότερο να «φωτιστούν», όμως υπήρχαν φορές που δεν χρειάστηκε να το κάνουν αυτό οι «ασπρόμαυροι».

Με την έναρξη της εκδίκασης της υπόθεσης, ο ΠΑΟΚ ζήτησε αναβολή και πραγματοποίηση αυτής σε ημέρα που θα μπορούσε να εξασφαλιστεί η παρουσία του Γιώργου Κομίνη. Η ΑΕΚ δεν συναίνεσε και η έδρα δεν έκανε δεκτή. Ο Κομίνης είπε αρχικά πως ισχύει «ό,τι έγραψε στο φύλλο αγώνα» και ο δικαστής που εξέτασε την υπόθεση το δέχτηκε... Και πριν περάσουν πέντε λεπτά, ο Βασίλης Δημητριάδης, μάρτυρας από την πλευρά της ΑΕΚ, στη πρώτη του πρόταση είναι πως τα πράγματα έγιναν ακριβώς με τον αντίθετο τρόπο από αυτός που αναγράφει ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα. Συγκεκριμένα ο Βασίλης Δημητριάδης είπε «ο διαιτητής δείχνει σέντρα, ότι είναι γκολ δηλαδή» και ο Γιώργος Κομίνης στο φύλλο αγώνα έχει γράψει «Στο 89ο λεπτό του αγώνα μετά από επίτευξη τέρματος της γηπεδούχου ομάδας αρχικά ύψωσα το χέρι μου υποδεικνύοντας παράβαση οφσάιντ».

Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ «ΑΔΕΙΑΣΕ» ΚΟΝΕ ΚΑΙ ΧΙΜΕΝΕΘ

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, ο Βασίλης Δημητριάδης σημείωσε πως «ο διαιτητής δεν μας κάλεσε να βγούμε ξανά στο γήπεδο». Το βράδυ της περασμένης Κυριακής, ο Παναγιώτης Κονέ είχε δηλώσει στην ΕΡΤ: «Μετά από μιάμιση ώρα ο κ. Κομίνης μας είπε να βγούμε έξω να παίξουμε μπάλα». Το συγκεκριμένο κομμάτι δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τους ανθρώπους του «Δικεφάλου του βορρά» που έχουν σταθεί όχι μόνο στις δηλώσεις του Παναγιώτη Κονέ στην ΕΡΤ αλλά και σε αυτές του Μανόλο Χιμένεθ στην «Cadenaser»: «Μετά από αρκετή ώρα ο διαιτητής ήθελε να παίξουμε τα πέντε λεπτά που έμεναν αλλά σε συνεννόηση με τον πρόεδρο μας δεν βγήκαμε να παίξουμε».

Ο ΜΙΧΕΛ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΚΟΜΙΝΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ

Ο Μάκης Γκαγκάτσης, αναφερόμενος στην ατάκα που κατέγραψε ο Γιώργος Κομίνης ως λόγια του Λούμπος Μίχελ (you are finished) είπε: «Δεν ήταν σωστό, αλλά ήταν ένα ματς το οποίο έκρινε τίτλο έπειτα από 33 χρόνια για την ομάδα μας. Του είπε τελείωσες επαγγελματικά γιατί είναι ένα ματς το οποίο κρίνει τίτλο και έκανε ένα πολύ σοβαρό λάθος». Την συγκεκριμένη ατάκα φέρεται να την χρησιμοποίησε και ο ίδιος ο Κομίνης που έλεγε «Εγώ τελείωσα. Δεν πρόκειται να ξανασφυρίξω», με τους ασπρόμαυρους να τονίζουν πως δεν πρόκειται για απειλή, αλλά αφορά καθαρά την διαιτητική του υπόληψη.

ΠΩΣ ΑΝΤΕΚΡΟΥΣΕ ΤΟ «ΣΟΚ»

Ο Μάκης Γκαγκάτσης ήταν εκείνος που έκανε αρκετές αναφορές για να αντικρούσει τους ισχυρισμούς της ΑΕΚ περί τρομοκρατίας. «Το όπλο δεν το είδε κανένας παίκτης της ΑΕΚ. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι οι παίκτες δεν έφυγαν αμέσως» ανέφερε χαρακτηριστικά. Στην ερώτηση της δικηγόρου της ΑΕΚ για το αν η αλλαγή απόφασης του Κομίνη έγινε μετά την εισβολή του Σαββίδη, ο Μάκης Γκαγκάτσης σημείωσε πως: «Ο διαιτητής αποφάσισε πριν την εισβολή του κ. Σαββίδη. Απλά εμείς μάθαμε την απόφασή του μετά την εισβολή του κ. Σαββίδη».

ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟ ΑΣΠΡΌΜΑΥΡΟ «ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ»

Οπως συνέβη μέχρι το πρωί της Παρασκευή, έτσι και τις πρώτες ώρες μετά την εκδίκαση, οι ασπρόμαυροι είναι κατά κύριο λόγο σιωπηροί. Δεν έχουν τοποθετηθεί, δεν έχουν σχολιάσει, δεν έχουν μπει σε διαδικασία να γνωστοποιήσουν κάτι, ούτε στην απλή ερώτηση που γίνεται πάντα μετά από την ολοκλήρωση μιας εκδίκασης, που αφορά την αίσθηση για τη «μάχη» σε νομικό πλαίσιο.

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΙΝΗ

Αυτό που φαίνεται πως πως στον ΠΑΟΚ περιμένουν τον Γιώργο Κομίνη. Ηταν ξεκάθαρο πως ήθελαν από εκείνον να δώσει το παρών στην εκδίκαση και μέσα στην εξάωρη δικαστική διαμάχη, προσπαθούσαν συνεχώς να φωτίσουν εκείνα τα σημεία που κάνουν την «παρουσία» του απαραίτητη. Στο φινάλε της διαδικασίας, στον ΠΑΟΚ φάνηκαν να ικανοποιούνται από τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί αναφορικά με τον Γιώργο Κομίνη, καθώς θα απαντήσει σε ερωτήσεις, έστω και γραπτώς.

ΜΟΛΙΣ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΡΕΦΕΡΙ

Οι απαντήσεις του θα κοινοποιηθούν και στις δυο πλευρές και ακολούθως ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα μπορούν να καταθέσουν υπομνήματα. Αυτό είναι ένα σημείο στο οποίο στον «Δικέφαλο του βορρά» θα προσπαθήσουν να δώσουν το βάρος. Ολοι στην Μικράς Ασίας αναγνωρίζουν πως η συγκεκριμένη «μάχη» είναι δύσκολη. Η ατάκα του Μάκη Γκαγκάτση ήταν χαρακτηριστική: «Από την Κυριακή το βράδυ υπάρχει ανθρωποφαγία κατά του Ιβάν Σαββίδη. Επιχειρείται μια προσπάθεια εξόντωσής του και του ΠΑΟΚ. Ξαφνικά το μοναδικό πρόβλημα της Ελλάδας και του ποδοσφαίρου είναι ο Σαββίδης. Το τι λένε τα ξένα κανάλια και τα ξένα δίκτυα δεν μας απασχολεί. Φτάσαμε στο σημείο που δεν έπρεπε να φτάσουμε. Να γίνει μία δίκη με βάση τις εικόνες».

News 24/7

24MEDIA NETWORK