Ποιος είναι ο Πρίγιοβιτς που "κλείνει" ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να εντάξει στο δυναμικό του τον Ελβετό Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, το "κανόνι" της Λέγκια Βαρσοβίας με το αντάλλαγμα στα 2,2 εκατομμύρια ευρώ και ο Αντώνης Τσακαλέας με τη βοήθεια του "Wyscout" σας προσφέρει στο πιάτο όλα όσα θέλετε να μάθετε για τον 26χρονο επιθετικό.

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για την πλέον δαπανηρή μεταγραφή στην εποχή Σαββίδη, καθώς στην Πολωνία κάνουν λόγο για συμφωνία ανάμεσα στον Δικέφαλο του Βορρά και την Λέγκια Βαρσοβίας στα 2.2 εκ. Ευρώ και στο Contra έχει "ξεψαχνίσει" τον 26χρονο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Που κινείται στο γήπεδο, τι ποσοστό έχει στις "1vs1" μονομαχίες, πόσες από τις προσπάθειές του βρίσκουν εστία. Όλη η τελευταία σεζόν του ψηλόσωμου επιθετικού.

Με την βοήθεια του "Wyscout", έρχεται η ανάλυση του Αλεξάντρ Πρίγιοβιτς, που μετρά φέτος 14 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, έχοντας πέντε γκολ και δυο ασίστ, με μέσο όρο 60λεπτά συμμετοχής ανά παιχνίδι. Σε αυτά τα συνολικά 849 λεπτά παιχνιδιού για την πρώτη κατηγορία της Πολωνίας τα ποσοστά συμμετοχής του στο παιχνίδι χωρίζονται σε: 42% τελικές προσπάθειες, 27% κεφαλιές (κάτι αναμενόμενο λόγω του ύψους του), 14% ασίστ, 8% ατομικές ενέργειες, 5% πάσες, 4% αμυντικές κινήσεις.

 

Ο θερμικός του χάρτης δείχνει έναν παίκτη που πατάει σε όλο το δεύτερο μισό το γηπέδου, με τις πιο “ζεστές” περιοχές να είναι, όπως αναμενόταν, η γραμμή της μικρής περιοχής, εκεί που κινείται για να εκμεταλλευτεί το ύψος του. Στα στατιστικά του είναι καταγεγραμμένα 2063 “συμμετοχές” του στο παιχνίδι, με έναν μέσο όρο στις 78.9 “συμμετοχές” ανά παιχνίδια, με το ποσοστό του να είναι σχεδόν μοιρασμένο όσον αφορά την κατάληξη των “συμμετοχών“ του έχοντας ποσοστό 49%.

 

Στον 1,5 χρόνο που βρίσκεται στην Λέγκια Βαρσοβίας, μετρά 14 γκολ στο πρωτάθλημα, με τα γκολ του να προέρχονται μέσα από την μεγάλη περιοχή.

 

Όσον αφορά τις προσωπικές μονομαχίες, τα “1vs1”, στη φετινή σεζόν έχει καταγράψει 84 προσπάθειες, με το εξαιρετικό ποσοστό επιτυχίας στο 75%.

 

Ο Πρίγιοβιτς έχει δώσει έξι ασίστ, εκ των οποίων στις τρεις βρισκόταν εντός και στις τρεις εκτός περιοχής.

 

Μπάσκετ

Το Μεγάλο, Φιλερικό Λεξικό του Μπάσκετ

Μεγάλο ερμηνευτικό λεξικό μπάσκετ, από τον Γιάννη Φιλέρη. Τώρα που η μπασκετική χρονιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αξίζει να την παρακολουθήσετε χωρίς να ρωτάτε "τί είπε", "τι λέει", "τι σημαίνει".