Ταιριάζει στον... νέο ΠΑΟΚ ο Περέιρα

Ο Φακούντο Περέιρα έχει όλο το πακέτο για να πετύχει με την... τρίτη στον νέο ΠΑΟΚ που ετοιμάζει ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς, αφού ταιριάζει γάντι στον τρόπο που παίζουν οι ομάδες του Σέρβου τεχνικού.

Ο δανεισμός του Φακούντο Περέιρα στην Κολόν Σάντα Φε ολοκληρώνεται και η αλλαγή σκυτάλης στον ασπρόμαυρο πάγκο ίσως να ανοίξει το δρόμο για την τρίτη... "καριέρα" του Αργεντινού επιθετικού στον ΠΑΟΚ. Ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς είναι φαν του 4-4-2, ο Αργεντινός "κουμπώνει" σε αυτό και το Contra.gr αναλύει τα πεπραγμένα του παίκτη στο συγκεκριμένο σύστημα, από τον Ιανουάριο μέχρι τώρα.

ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ Η ΤΕΛΙΚΗ ΠΑΣΑ

 

Στο “ρεπερτόριό” του από τις αρχές του 2017 μέχρι τώρα, το 30% των πεπραγμένων του εντός γηπέδου με την φανέλα της Κολόν είναι οι τελικές πάσες, ενώ ακολουθούν τα τελειώματα φάσεων σε ποσοστό 21% και οι ατομικές ενέργειες σε ποσοστό 18%. Η συγκεκριμένη ποσοστιαία κατανομή δείχνει και το...τρόπο σκέψης και δράσης του Περέιρα ενός γηπέδου, καθώς αυτή είναι και η αναμενόμενη κατανομή δράσης ενός παίκτη που έχει τη ταμπέλα του δεύτερου επιθετικού.

Ο ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΣ

 

Ο θερμικός χάρτης του Φακούντο Περέιρα είναι αρκετά “προβλεπόμενος” για τον περιφερειακό επιθετικό, που ουσιαστικά παίρνει το ρόλο του επιτελικού μέσου, κινούμενος βέβαια αρκετά πιο κοντά στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή. Η πιο “ζεστή” περιοχή στον θερμικό χάρτη του Αργεντινού είναι ο χώρο έξω από την μεγάλη περιοχή, και προς τα δεξιά, αν και υπάρχουν και “πατήματά” του και στις δυο γωνίες της μεγάλης περιοχής.

ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΠΑΣΕ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Ο Φακούντο Περέιρα, στα παιχνίδια με την φανέλα της Κολόν μέσα στο στο 2017 έχει μετρήσει 21 “πάσες – κλειδιά” (που αντιστοιχούν σε πάσες που οδήγησαν σε τελική προσπάθεια) 15 πάσες στον παίκτη που βρισκόταν ανάμεσα στο αντίπαλο κεντρικό αμυντικό δίδυμο, και 21 “έξυπνες” πάσες, που αντιστοιχούν σε κάθετες πάσες με τον αποδέκτη να βρίσκεται μέσα στην μεγάλη περιοχή. Στο παλμαρέ του έχει και 59 μακρινές πάσες στα οποία μάλιστα είχε ποσοστό επιτυχίας στο 46%.

ΟΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΕΣ

 

Ο Φακούντο Περέιρα κατέγραψε συνολικά 134 επιθετικές μονομαχίες, με το 60% αυτών να έχουν καταγραφεί πάνω από τη μεσαία γραμμή. Ο χώρος δράσης του και υποδοχής της μπάλας, καθορίζει και το χώρο στον οποίο ο Αργεντινός δίνει τις μονομαχίες τους προκειμένου να δημιουργήσει χώρο για να πασάρει. Σε επίπεδο επιθετικής μονομαχίας σε ένας εναντίον ενός. Ο Φακούντο έχει επιχειρήσει 117 τρίπλες, με ποσοστό επιτυχίας στο 74%. Χώρος... τρίπλας τα τελευταία μέτρα πριν την μεγάλη περιοχή, με τον Περέιρα να κινείται συνήθως από την δεξιά πλευρά όπως φαίνεται και από τον θερμικό χάρτη.

ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΤΩΝ ΣΤΗΜΕΝΩΝ

Όπως συνέβαινε και στις δυο “θητείες” του στον ΠΑΟΚ, έτσι και στην Αργεντινή, ο Φακούντο Περέιρα είναι ο εκτελεστής των στημένων φάσεων που κερδίζει η ομάδα του στα παιχνίδια. Συνολικά, έχει εκτελέσει 82 κόρνερ με ποσοστό ευστοχίας στο 61%, 45 εκτελέσεις φάουλ με γέμισμα με ποσοστό ευστοχίας στο 44% και πέντε απ' ευθείας εκτελέσεις φάουλ.