Εισβολή αγνώστων και επεισόδια σε σεμινάριο διαιτητών

Δεκάδες άγνωστοι προκάλεσαν επεισόδια και δύο μικροτραυματισμούς σε σεμινάριο διαιτητών στο Περιστέρι.

Εισβολή αγνώστων και επεισόδια σε σεμινάριο διαιτητών

Έκτροπα σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια διαιτητικού σεμιναρίου Super League και Football League στο Περιστέρι, όταν δεκάδες άγνωστοι εισέβαλαν στην αίθουσα που πραγματοποιείτο η εκδήλωση και προκάλεσαν επεισόδια, τραυματίζοντας ορισμένους παρευρισκομένους. Το περιστατικό σημειώθηκε στο συνεδριακό κέντρο ΚΥΒΕ, με τους δράστες να φωνάζουν συνθήματα κατά του Ολυμπιακού και του ιδιοκτήτη του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ορισμένοι εξ αυτών εκτόξευσαν γιαούρτια αλλά και καρέκλες εναντίον των διαιτητών, με συνέπεια να υπάρξουν μικροτραυματισμοί δύο ατόμων.

Οι δράστες διέφυγαν από την έξοδο κινδύνου, με το προσωπικό της ασφάλειας να μην μπορεί να αντιδράσει.

Η αστυνομία ενημερώθηκε για το περιστατικό από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη, και πιθανότατα θα ανοίξει έρευνα.

"Εγκληματική οργάνωση που δρα ανενόχλητη"

Η ΕΠΟ καταδίκασε το περιστατικό και τοποθετήθηκε με την ακόλουθη θέση:

"Μια εγκληματική οργάνωση που δρα ανενόχλητη το τελευταίο χρονικό διάστημα, συνεχίζει να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα ανθρώπων του ποδοσφαίρου. Άλλο ένα περιστατικό βίας έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα γεγονότων.

Σήμερα το απόγευμα στο στόχαστρο κρανοφόρων και κουκουλοφόρων βρέθηκαν διαιτητές και βοηθοί διαιτητές των Ενώσεων Αθήνας, Πειραιά, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής που παρακολουθούσαν επιμορφωτικό σεμινάριο στο ΚΥΒΕ Περιστερίου. Οι 40 επιτιθέμενοι εκτός από απειλές και ύβρεις, εκτόξευσαν αντικείμενα εναντίον των συμμετεχόντων και προκάλεσαν τραυματισμό ενός εξ αυτών.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καταδικάζει απερίφραστα τις πράξεις βίας. Καλεί την πολιτεία να προστατεύσει τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου και να βρει τα εγκληματικά στοιχεία εκείνα που έχουν στόχο τον εκφοβισμό τους και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλειά τους. Καλεί επίσης όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο να υπερασπιστούν τους λειτουργούς του και συνεπώς και το ίδιο το άθλημα από τη στοχοποίηση που υφίστανται".

Photo Credits: Action Images

News 24/7

24MEDIA NETWORK