Στο "άψε-σβήσε" απορρίφθηκε η προσφυγή των Οινιάδων

Ζητούσαν την ακύρωση της γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ που έγινε στις 19/12 για την εκλογή εκπροσώπων στην ΕΟΕ.

Με... συνοπτικές διαδικασίες απορρίφθηκε η προσφυγή του τοπικού σωματείου Οινιάδες κατά της ΕΠΟ, με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί η γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας που διεξήχθη στις 19/12 για την εκλογή εκπροσώπου στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το διαιτητικό δικαστήριο έκρινε ότι το σωματείο δεν είχε έννομο συμφέρον.

Η προσφυγή εκδικάστηκε στις 16:30 και η απόφαση βγήκε λίγο μετά τις 18:00. Είναι χαρακτηριστικό ότι το προεδρείο μετά από ψηφοφορία, απέρριψε ομόφωνα αίτημα για να δώσει προθεσμία στο σωματείο να εκθέσει τις απόψεις του σχετικά με το υπόμνημα που κατέθεσε η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ.

Ο Ζαχαρίας Κεσσές, νομικός εκπρόσωπος των Οινοιάδων υποστήριξε ότι "με το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ δεν δόθηκε η δυνατότητα για να κατατεθούν περαιτέρω υποψηφιότητες κάτι που θα γίνει αν επαναληφθεί η γενική συνέλευση με βάση το νόμο (σ.σ. και μεγαλύτερο εκλογικό σώμα)" και ζήτησε την ακύρωση της.

"Από το 2015 που εκδόθηκε ο νόμος Κοντονή, η ΕΠΟ παρανομεί αντί να κάνει ενέργειες για να μην υπάρχουν συγκρούσεις" πρόσθεσε εννοώντας ότι η Ομοσπονδία δεν έχει εναρμονίσει το καταστατικό της με την νομοθεσία.

"Στην συνέλευση συμμετείχαν όλες οι Ενώσεις και καμία δεν υπήρχε αντίρρηση περί της νομιμότητας του" τόνισε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος της ΕΠΟ Δημήτρης Σιώτος.

Το διαιτητικό δικαστήριο είχε απορρίψει τον προηγούμενο Δεκέμβριο και άλλη προσφυγή των Οινιάδων που ζητούσαν την ακύρωση της Γ.Σ. για τον ίδιο λόγο, για να διεξαχθεί με βάση τον νόμο. Τότε όμως, δεν είχε μπει στην ουσία της υπόθεσης καθώς είχε κρίνει την προσφυγή εκπρόθεσμη.

Face Control

Στην Arsenal ο Ηλίας έμαθε να διασκεδάζει

Ξέρεις τι ισχύει για τα παρασκήνια. Όταν είναι καλά, βγαίνει προς τα έξω. Πόσω μάλλον όταν η 'παράσταση' αφορά μια ομάδα νεαρών που διασκεδάζουν. Αυτό έμαθε να κάνει στην Arsenal o Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης.

Face Control

Ο Μαρτίνς βάζει δύσκολα στον εαυτό του

Ο Πέδρο Μαρτίνς ακόμα ψάχνεται, ακόμα 'χτίζει' και το κάνει σε μία κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Ο κόσμος του Ολυμπιακού, όμως, αντέχει δεύτερη σερί χρονιά χωρίς πρωτάθλημα; Ιδού η απορία...