Μίλαν - Γιουβέντους 1-2

Η Γιουβέντους νίκησε για ακόμα μία φορά τη Μίλαν, ωστόσο το 2-1 στο Σαν Σίρο είχε πρωταγωνιστή τον αειθαλή Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Μίλαν - Γιουβέντους 1-2
Μπουφόν-Γιουβέντους

Ο νόμος της Γιουβέντους υπερίσχυσε για ακόμα ένα ντέρμπι με τη Μίλαν, αφού η "γηραιά κυρία" έφτασε στην έβδομη σερί νίκη επί των "ροσονέρι" και τρίτη μέσα στο Σαν Σίρο για το πρωτάθλημα, έναν μήνα πριν από τον τελικό του Coppa Italia μεταξύ των δύο ομάδων.

Το τελικό 2-1 οφείλεται κυρίως στον τερματοφύλακα των "μπιανκονέρι", αφού ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι τα αντανακλαστικά του μοιάζουν με αυτά του αντίπαλου τερματοφύλακα, του 17χρονου Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα, και όχι με κάποιου 38χρονου πορτιέρε.

Μετά από 13 λεπτά λαθών στο κέντρο και μιας σέντρας σουτ του Ινιάτζιο Αμπάτε που κατέληξε στο δοκάρι, ο Μάριο Μπαλοτέλι εκτέλεσε ένα εκπληκτικό φάουλ στη δεξιά χαμηλή γωνία του Μπουφόν, ο οποίος με απίστευτη εκτίναξη πρόλαβε την μπάλα στη γραμμή και στη συνέχεια σταμάτησε τον Κάρλος Μπάκα στο ριμπάουντ.

Μίλαν - Γιουβέντους 1-2
Άλεξ-Μίλαν

Στο 19', όμως, ο Ιταλός δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στην καρφωτή κεφαλιά του Άλεξ μετά από κόρνερ, με την οποία η Μίλαν άνοιξε το σκορ. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο σε αυτό το διάστημα, ωστόσο η χαρά του τέρματος διήρκεσε μόλις οκτώ λεπτά, αφού η Γιουβέντους απάντησε με το πλασέ του Μάριο Μάντζουκιτς μετά από κακή αντίδραση της άμυνας των γηπεδούχων.

Ο Κεϊσούκε Χόντα δοκίμασε ξανά τα αντανακλαστικά του Μπουφόν χωρίς επιτυχία, σε μία από τις σπάνιες αξιόλογες προσπάθειες της Μίλαν, που παρότι είχε την κατοχή της μπάλας, τα "θαλάσσωνε" στην τελική επιλογή.

Στο 51ο λεπτό, ο Μπουφόν είπε "όχι" αρχικά στον Μπάκα, στη συνέχεια με εκπληκτικό τρόπο στον Μπαλοτέλι (η μπάλα χτύπησε και στο δοκάρι) και από τη στιγμή που ο Ιταλός φορ δεν μπορούσε να τον νικήσει αλλιώς, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με το χέρι. Το γκολ δεν μέτρησε, ο Μπαλοτέλι έκανε ακόμα ένα καλό σουτ λίγο αργότερα και ακολούθως εξαφανίστηκε, μέχρι να γίνει αλλαγή.

Μίλαν - Γιουβέντους 1-2
Μάντζουκιτς-Γιουβέντους-Μίλαν

Το παιχνίδι γύρισε στο επόμενο δεκάλεπτο. Πρώτα ο Πολ Πογκμπά απάντησε στα δοκάρια της Μίλαν με φάουλ που ταρακούνησε το δεξί κάθετο του Νοναρούμα, ενώ στο 65', με την άμυνα να τον αφήνει σχεδόν ελεύθερο σε κόρνερ για να στοπάρει και να σουτάρει, έκανε το 2-1.

Η κόπωση από την πίεση στο 1ο μέρος των παικτών του Σίνισα Μιχάιλοβιτς ήταν φανερή στο 2ο ημίχρονο. Η είσοδος του Λουίζ Αντριάνο και του Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ δεν βοήθησε τους γηπεδούχους, όπως και οι αλλαγές του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, η πρώτη εκ των οποίων ήταν αναγκαστική, με τον Άλβαρο Μοράτα να δίνει τη θέση του στον Σιμόνε Τζάτζα.

Μίλαν - Γιουβέντους 1-2
Γιουβέντους

Το παιχνίδι δεν είχε μορφή στο τελευταίο δεκάλεπτο, αφού οι δύο ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν άναρχα και δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Οι "μπιανκονέρι" κράτησαν το 2-1 και πλέον οδεύουν απερίσπαστοι με σχετικά εύκολο πρόγραμμα στο σκουντέτο.

Μίλαν (4-4-2): Ντοναρούμα, Αμπάτε, Άλεξ, Ρομανιόλι, Αντονέλι, Χόντα (74' Αντριάνο), Μοντολίβο, Κούτσκα, Μποναβεντούρα, Μπάκα, Μπαλοτέλι (77' Μπόατενγκ)

Γιουβέντους (3-5-2): Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Ρουγκάνι, Λίχτσταϊνερ (81' Κουαδράδο), Πογκμπά, Μαρκίζιο, Ασαμόα (85' Εβρά), Σάντρο, Μάντζουκιτς, Μοράτα (67' Τζάτζα)

Τα αποτελέσματα της 32ης αγωνιστικής

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

16:00 Φροζινόνε - Ίντερ 0-1

(74' Ικάρντι)

19:00 Κιέβο - Κάρπι 1-0

(83' Πελισιέρ)

19:00 Σασουόλο - Τζένοα 0-1

(42' Τζεμαϊλί)

21:45 Μίλαν - Γιουβέντους 1-2

(18' Άλεξ - 27' Μάντζουκιτς, 65' Πογκμπά)

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

13:30 Έμπολι - Φιορεντίνα

16:00 Τορίνο - Αταλάντα

16:00 Νάπολι - Βερόνα

16:00 Σαμπντόρια - Ουντινέζε

21:45 Παλέρμο - Λάτσιο

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

21:45 Ρόμα - Μπολόνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η βαθμολογία, τα στατιστικά και οι σκόρερ της Serie A 2015-2016
Η απίθανη χαμένη ευκαιρία του Μπαλοτέλι
H Μίλαν τίμησε τη μνήμη του Τσέζαρε Μαλντίνι
H εκπληκτική διπλή απόκρουση του Μπουφόν
Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK