Η Λάτσιο πιάστηκε κορόιδο από απατεώνες και πληρώνει ακόμα για παίκτη που δεν έχει

Η Λάτσιο δεν γλιτώνει να πληρώσει για δεύτερη φορά την τελευταία δόση για την απόκτηση του Στέφαν ντε Φράι από τη Φέγενορντ, έχοντας πέσει θύμα απάτης, με τον Ολλανδό να αγωνίζεται πια στην Ίντερ.

Η Λάτσιο πιάστηκε κορόιδο από απατεώνες και πληρώνει ακόμα για παίκτη που δεν έχει
AP PHOTO/ANDREW MEDICHINI

Η ετυμηγορία του CAS, του Διαιτητικού Αθλητικού Δικαστηρίου που εδρεύει στη Λοζάνη, είναι όσο αστεία και η υπόθεση. Η Λάτσιο δεν χρειάζεται να καταβάλει τα 2.000.000 ευρώ της τελευταίας δόσης που οφείλει στη Φέγενορντ για τη μεταγραφή του Στέφαν ντε Φράι. Θα είναι νόμιμη ακόμα κι αν καταβάλλει περίπου 1.000.000 ευρώ.

Μόνο που η μεταγραφή πραγματοποιήθηκε το 2014, ο παίκτης ανήκει στην Ίντερ από το φετινό καλοκαίρι, αποχώρησε ως ελεύθερος χωρίς οι λατσιάλι να εισπράξουν ούτε ευρώ και κυρίως, η Λάτσιο έχει πληρώσει ήδη την τελευταία δόση ύψους 2.000.000 ευρώ! Απλά όχι στη Φέγενορντ...

Το κουβάρι της ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται στα τέλη του Μαρτίου. Ο ηγέτης της άμυνας της Λάτσιο, με τις καταπληκτικές εμφανίσεις στις τελευταίες δύο σεζόν, είχε δικαιολογήσει στο έπακρο τα χρήματά του και οδηγούσε την ομάδα στην έξοδο στο Champions League.

Μόνο που σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Tempo, υπήρχε ακόμα μία εκκρεμότητα από τη μεταγραφή του από το καλοκαίρι του 2014, για ποσό που τότε δεν είχε ανακοινωθεί αλλά αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ήταν της τάξης των 7.700.000 ευρώ. Η ιταλική ομάδα έπρεπε να καταβάλλει στον σύλλογο του Ρότερνταμ ακόμα μία δόση, την τελευταία, ύψους 2.000.000 ευρώ.

Οι άνθρωποι της Λάτσιο είχαν στη διάθεσή τους ένα IBAN, το οποίο μετά από ανταλλαγή email με άτομα που θεώρησαν ότι εργάζονται για τον ολλανδικό σύλλογο, πίστεψαν ότι είναι της Φέγενορντ. Μετέφεραν σε αυτόν τον λογαριασμό τα χρήματα και ειδοποίησαν τους Ολλανδούς ότι το ζήτημα είχε κλείσει. Φευ...

Μετά από λίγες ώρες, οι Ολλανδοί επικοινώνησαν με τη Λάτσιο και ενημέρωσαν ότι στον λογαριασμό τους δεν είχε μπει κανένα ποσό. Οι εισαγγελικές έρευνες πλευρές αποκάλυψαν την αλήθεια. Οι άνθρωποι της Λάτσιο είχαν πέσει θύμα διαδικτυακής απάτης και είχαν καταθέσει τα χρήματα σε IBAN διαφορετικής ολλανδικής τράπεζας από αυτήν που συνεργάζεται η Φέγενορντ.

Όπως είναι φυσικό, τα χρήματα έκαναν 'φτερά' άμεσα από τους επιτήδειους που βρίσκονταν πίσω από τα phishing emails κι έτσι μεταξύ των δύο συλλόγων παρέμενε ένα χρέος ύψους 2.000.000 ευρώ!

Η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια, την ώρα που ο Ντε Φράι, με πέναλτι στο οποίο υπέπεσε την τελευταία αγωνιστική της Serie A, ουσιαστικά επέτρεψε στην Ίντερ να κάνει ανατροπή μέσα στο 'Ολίμπικο' και να κλέψει την ύστατη στιγμή από τη Λάτσιο την 4η θέση που οδηγούσε στους ομίλους του Champions League. Κι όλα αυτά, ενώ είχε γίνει γνωστό ότι είχε συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στους 'νερατζούρι', φεύγοντας από τη Ρώμη ως ελεύθερος!

Την Τρίτη ανακοινώθηκε η απόφαση του CAS για την υπόθεση. Η Λάτσιο έπρεπε να καταβάλει τα μισά χρήματα από την τελευταία δόση. Το ελβετικό δικαστήριο έκρινε ότι όντως έχει ένα δίκιο ο ιταλικός σύλλογος, ωστόσο δεν μπορούσε να δεχθεί ούτε ότι έχει καταβληθεί η τελευταία δόση στη Φέγενορντ, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει εισπράξει χρήματα. Η 'Σολομώντεια' λύση άφησε και τις δύο ομάδες ανικανοποίητες, ωστόσο κάπου εκεί έξω, μπορεί να υπάρχει ένας... Νιγηριανός πρίγκιπας πλουσιότερος κατά 2.000.000 ευρώ.

Photo credits: AP Photo/Andrew Medichini

News 24/7

24MEDIA NETWORK