Ο ρέφερι που πλήγωσε τον Ρονάλντο 20 χρόνια πριν, "ξαναχτυπά"!

Όσα χρόνια και αν περάσουν ο Ρονάλντο δεν θα σταματήσει να μιλάει για το πέναλτι του Ιουλιάνο που στέρησε τον τίτλο από την Ίντερ το 1998 υπέρ της Γιουβέντους. Ο διαιτητής όμως του ντέρμπι όχι μόνο δεν έχει αλλάξει την άποψή του για την ιστορική φάση αλλά τη στηρίζει τώρα με ακόμα περισσότερο φανατισμό (VIDEO)!

Για τους φίλους της Ίντερ ο αγώνας της 26ης Απριλίου του 1998 έχει περάσει στην ιστορία ως μία "μαύρη κηλίδα" στο ιταλικό ποδόσφαιρο ή αλλιώς "το ματς του Τσεκαρίνι", του διαιτητή που στο κομβικό ντέρμπι τίτλου μεταξύ της Γιουβέντους και της Ίντερ "χάρισε" το σκουντέτο στους Τορινέζους με τις αποφάσεις του.

Ουσιαστικά οι φάσεις που σημάδεψαν εκείνο το "Derby d'Italia" έγιναν μέσα σε ένα λεπτό, με το διαιτητή να μη δείχνει αρχικά την άσπρη βούλα σε μαρκάρισμα του Ιουλιάνο πάνω στον Ρονάλντο μέσα στην περιοχή της "βέκια σινιόρα" και στην εξέλιξη της φάσης να δίνει πέναλτι υπέρ της Γιουβέντους σε πτώση του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο υπό την πίεση του Ταρίμπο Γουέστ μέσα στην νερατζούρα περιοχή.

Η δε πρώτη φάση, με το μαρκάρισμα του Ιουλιάνο στον Ρονάλντο, είναι κάτι που δεν θα ξεχάσει ποτέ το "φαινόμενο", με τον Βραζιλιάνο πρώην άσο, όπου βρεθεί και όπου σταθεί να μιλάει για κατάφωρη αδικία εις βάρος της Ίντερ.

 

Ωστόσο ο μεγάλος πρωταγωνιστής εκείνης της φάσης πλην των παικτών, ο Πιέρο Τσεκαρίνι δεν έχει την ίδια άποψη και σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο "Premium Sport" αποκάλυψε ότι το μοναδικό μεγάλο λάθος του σε εκείνο το ντέρμπι ήταν πως δεν είχε καταλογίσει επιθετικό φάουλ στον Ρονάλντο!

"Εάν μου αρέσει να με θυμούνται μόνο για εκείνη τη σύγκρουση; Φυσικά και δεν με ευχαριστεί καθώς πίσω από μία διαιτητική καριέρα υπάρχει μία ολόκληρη ζωή", δήλωσε αρχικά ο Τσεκαρίνι, για να μιλήσει στη συνέχεια αναλυτικά για την επίμαχη φάση:

"Το πρώτο πράγμα που είδα, ήταν τον Ρονάλντο να πέφτει πάνω στον Ιουλιάνο και όχι το αντίθετο. Τώρα, έχοντας περάσει πολύς καιρός, επιβεβαιώνω ότι εκείνο που είχα δει στο γήπεδο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα εάν μιλάμε για μία σωματική σύγκρουση.

Και έρχομαι να πω ότι το λάθος μου ήταν πως δεν έδωσα φάουλ υπέρ της Γιουβέντους, επειδή το γεγονός ότι δεν σφύριξα έκανε κάποιους να νομίζουν πως είχα δει το φάουλ του Ιουλιάνο και δεν ήθελα να το υποδείξω.

Αντιθέτως εγώ είχα δει ακριβώς το αντίθετο. Εάν ήμασταν στο μπάσκετ θα μιλούσαμε για επιθετικό φάουλ του Ρονάλντο".

 

Τι θα γινόταν όμως αν υπήρχε τότε το VAR και συμβούλευε τον διαιτητή; Σύμφωνα με τον Τσεκαρίνι "υπήρχε και τότε και μου κάνει εντύπωση πως κανείς δεν το αντιλήφθηκε ή προσποιήθηκε πως δεν το κατάλαβε.

Σε απευθείας μετάδοση και ενώ παιζόταν το ριπλέι της φάσης, ο τότε τηλεσχολιαστής, μαζί με τον Κολοβάτι και τον Κιέζα, τον πρώην διαιτητή, είπε πως δεν υπήρχε πέναλτι".

Kαι καταλήγει ο Τσεκαρίνι, σχεδόν 20 χρόνια απόσταση από εκείνο το ιστορικό ντέρμπι: "Μου έκαναν μεγάλη έκπληξη οι έντονες διαμαρτυρίες από την πλευρά της Ίντερ. Αυτό που με στενοχώρησε όμως περισσότερο ήταν πως δεν μπορούσα να καταθέσω τη δική μου εκδοχή αμέσως μετά τον αγώνα.

Αυτό δεν είναι δυνατόν επειδή οι διαιτητές ζουν σε ένα κάστρο περιστοιχισμένοι από ψηλα τείχη. Είχα προτείνει να δώσω συνέντευξη Τύπου για να μιλήσω μόνο για εκείνη τη φάση από τεχνική άποψη, χωρίς να προκαλέσω πολεμική ή να δεχτώ άλλες ερωτήσεις, όμως δεν έλαβαν υπόψη την πρότασή μου.

Τις ημέρες που ακολούθησαν τον αγώνα, από την πλευρά της Ομοσπονδίας και των επικεφαλής της διαιτησίας υπήρχε μία εκκωφαντική σιωπή που με έβλαψε..."

Ο ΤΣΕΚΑΡΙΝΙ ΜΙΛΑΕΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΦΑΣΗ: