Την πιο δυνατή σφαλιάρα στην Μίλαν την έδωσε η UEFA!

Δεν έφτανε στην Μίλαν η κατακόρυφη πτώση εντός γηπέδου τα τελευταία χρόνια, τώρα χάνει και την... Ευρώπη μετά από απόφαση που βγήκε εις βάρος της από την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία!

Ώρα... μηδέν για την Μίλαν και μη χειρότερα για τους "ροσονέρι"! Η Ευρώπη αποτελεί εδώ και λίγη ώρα παρελθόν για την ένδοξη ομάδα του Μιλάνου, με την πειθαρχική επιτροπή της UEFA να ανακοινώνει επίσημα τον εξοστρακισμό των "ροσονέρι" από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για δύο χρόνια (σεζόν 2018-19 και 2019-2020).

Αιτία η παραβίαση του Financial Fair Play από πλευράς Μίλαν και η αδυναμία των ανθρώπων της να δώσουν επαρκείς εξηγήσεις στην ομοσπονδία για την οικονομική σταθερότητα του συλλόγου (είχε συνολική ζημία κοντά στα 300 εκ.ευρώ την τελευταία τριετία και δεν μπορούσε να ανεβάσει αντίστοιχα τα έσοδα), με την προσπάθεια των διοικούντως της Μίλαν για συμβιβασμό και μία πιο "ήπια" ποινή να πέφτει στο κενό.

 

Μετά την απόφαση αυτή η Αταλάντα αναμένεται να πάρει τη θέση της ομάδας του Γκατούζο στα προκριματικά του Europa League, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε και την απόφαση του CAS στο οποίο έκανε γνωστό η Μίλαν πως θα καταφύγει για να πέσει η ποινή.

Ενδεχόμενο πάντως που δεν συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες στην παρούσα φάση...