Γιατί να χαραμίσει την καριέρα του και ο Χάμσικ;

Οι Κινέζοι στρώνουν χρυσάφι στα πόδια του Μάρεκ Χάμσικ. Είναι όμως ικανή αυτή η πρόταση για να τον δελεάσει; Δυστυχώς ναι, αφού στην Ιταλία βουίζει ο τόπος πως το deal θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, αφού η τσέπη κερδίζει την καρδιά.

Την ώρα που στη Νάπολι κάθονται σε "αναμμένα κάρβουνα" σε ό,τι έχει να κάνει με το μέλλον του Μαουρίτσιο Σάρι, ήρθε ένα ακόμη ταρακούνημα που θύμισε σεισμό.

Ο ατζέντης του Μάρεκ Χάμσικ ανακοίνωσε στους ανθρώπους της ομάδας ότι ο πελάτης του έχει τρεις δελεαστικότατες προτάσεις από την Κίνα που μπορεί να τον οδηγήσουν στη πόρτα της εξόδου.

Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε και ο πατέρας του Σλοβάκου, ο οποίος δήλωσε στα ιταλικά Μέσα: "Ο Μάρεκ θα μιλήσει με τον πρόεδρο Ντε Λαουρέντις για τη μεταγραφή, παρουσία του μάνατζερ του".

Ο 30χρονος άσος διανύει την 11η σεζόν με τη φανέλα της Νάπολι και απ' όσοι φαίνεται ήρθε η στιγμή του "αντίο". Άλλωστε τα 10.000.000€ που φέρονται -σύμφωνα με τον πατέρα του- να προσφέρουν οι Κινέζοι, ζαλίζουν και δεν αφήνουν πολλά περιθώρια σκέψης.

Ουδείς ξέρει ακόμη αν ο Χάμσικ θα επιλέξει τελικά τον δρόμο της Ανατολής ή την παραμονή του στην Ιταλία. Η ιστορία, όμως έχει δείξει πως όσοι έχουν προτιμήσει τα χρήματα, χαραμίστηκαν και χάθηκαν στην αφάνεια. Από τον Χουλκ μέχρι τον Λαβέτσι κι από τον Όσκαρ μέχρι τον Καράσκο.

"Το ενδιαφέρον τους είναι σοβαρό" συνέχισε να λέει ο Ρίτσαρντ Χάμσικ, πατέρας του Μάρεκ: "Οι διαπραγματεύσεις δεν θα είναι εύκολες λόγω του ελάχιστου χρόνου που απομένει στην Κίνα για διαπραγματεύσεις. Δίνω, όμως ένα 70% να ολοκληρωθεί η μεταγραφή".      

Longread

Ανηφόρες και χρονόμετρα

Μερικές σκέψεις του Θανάση Κρεκούκια για τους τρεις μεγάλους γύρους (Tour, Giro & Vuelta). Η κόντρα ανάμεσα στους all-rounders και τους ανηφορίστες και το μπραντεφέρ ανάμεσα στην παλιά και τη νέα γενιά.

Ζαν Πρες

Ο Γιώργος Μπόγρης ξέρει μπάσκετ

Ο Γιάννης Φιλέρης εξηγεί στο Ζαν Πρες γιατί η έκρηξη του Γιώργου Μπόγρη δεν είναι έκπληξη. Μιλάνε το παρελθόν, οι αριθμοί και το background του διεθνούς σέντερ του Ολυμπιακού.

Face Control

Ο Βιεϊρίνια βάζει γκολ για κούπες

Ο Βιεϊρίνια 'έσβησε' τον Πρίγιοβιτς. Το γκολ-φάουλ στην Τρίπολη, στο ίδιο λεπτό με τον περασμένο Μάη, ήταν επίδειξη ανωτερότητας. Οπως ακριβώς στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ. Γκολ τίτλου.