Ωμές και μεγάλες αλήθειες από τον Ρούντιγκερ για το ρατσισμό

O Αντόνιο Ρούντιγκερ υποφέρει από τα ρατσιστικά φαινόμενα στα γήπεδα της Ιταλίας και λέει αλήθειες που πονάνε τόσο για το φαινόμενο όσο και τις υποκριτικές αντιδράσεις για το ζήτημα.

Tα έχει δει...όλα με τα κρούσματα ρατσισμού στα γήπεδα της Ιταλίας ο Αντόνιο Ρούντιγκερ.

Πρόσφατα στο ντέρμπι Κυπέλλου μεταξύ της Ρόμα και τη Λάτσιο ο Γερμανός αμυντικός των "τζιαολορόσσι" έγινε αποδέκτης ρατσιστικών ύβρεων και όπως τόνισε στην εφημερίδα "Bild" αυτό δεν ήταν κάτι που συνέβη για πρώτη φορά.

"Περαστατικά όπως αυτό συμβαίνουν πια πάρα πολύ συχνά στην Ιταλία. Κάτι πρέπει να γίνει. Και από τη στιγμή που δεν δρα η ιταλική ομοσπονδία σαν καθ' ύλην αρμόδια, θα πρέπει να δράσει η FIFA. Ωραίες αυτές οι εκσρατείας με τα "no racism" πανό αλλά καλό θα ήταν να γίνει και κάτι συγκεκριμένο" τόνισε ο Ρούντιγκερ.

Και συμπλήρωσε: "Ξέρετε, είναι εύκολο άνθρωποι που δεν έχουν το ίδιο χρώμα με μένα να μου λένε" μείνε ήρεμος, μην ακούς". Τα πράγματα όμως δεν αλλάζουν έτσι".

Πως να του δώσεις άδικο...

Photo Credit: AP Photo/Andrew Medichini

Longread

Η 11άδα των κοντών μάγων της μπάλας

Το Contra.gr επέλεξε 11 ποδοσφαιριστές ως 1μ70, μικρούς στο μάτι, που όμως άφησαν το αποτύπωμά τους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ψηφίστε στο poll τον, κατά τη γνώμη σας, κορυφαίο όλων!