"Δεν θέλουμε μαύρους και ομοφυλόφιλους στην ομάδα"

Μια ανακοίνωση με έντονο πολιτικοκοινωνικό υπόβαθρο, η οποία έχει ήδη συζητηθεί και προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, εξέδωσε ο μεγαλύτερος σύνδεσμος οπαδών της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, ζητώντας από τη διοίκηση να μην προσθέτει στο ρόστερ ποδοσφαιριστές μαύρους και ομοφυλόφιλους.

"Δεν θέλουμε μαύρους και ομοφυλόφιλους στην ομάδα"

" Δεν είμαστε ρατσιστές, αλλά βλέπουμε την απουσία μαύρων ποδοσφαιριστών ως μια σημαντική παράδοση", ανέφερε ο σύνδεσμος "Landscrona", βαφτίζοντας μάλιστα την ανακοίνωση μανιφέστο.

" Θέλουμε μόνο παίκτες που προέρχονται από άλλα σλαβικά φύλα, όπως η Ουκρανία και η Λευκορωσία, αλλά και οι βαλτικές δημοκρατίες και η Σκανδιναβία. Λαούς με τους οποίους διαθέτουμε την ίδια νοοτροπία, τις ίδιες ιστορικές και πολιτιστικές καταβολές", συνέχισε ο σκληρός πυρήνας των οπαδών της ρωσικής ομάδας, προσθέτοντας πως ανεπιθύμητοι είναι και οι μειονότητες με διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις.

" Αυτό θα επιτρέψει στη Ζενίτ να διατηρήσει την εθνική ταυτότητά της, παραμένοντας το σύμβολο της Αγίας Πετρούπολης", κατέληγε το κείμενο.

Ένας εκ των πρώτων που αντέδρασαν ήταν βετεράνος επιθετικός της Ζενίτ, Αλεξάντερ Πανόφ, ο οποίος διερωτήθηκε " τι θα κάνουμε αν δεν έχουμε αρκετούς παίκτες από την Αγία Πετρούπολη; Δεν νομίζω ότι οι οπαδοί έχουν το δικαίωμα να ζητούν την αγορά συγκεκριμένων παικτών. Αν δεν τους αρέσει, μπορούν να μείνουν σπίτι".

Από την επίσημη Ζενίτ πάλι αρνήθηκαν να σχολιάσουν, κωφεύοντας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK